Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Καρυστινοί αγώνες, και πάλι στις επάλξεις?

Έχουμε πολλές φορές βγει στον δρόμο αυτά τα τελευταία χρόνια. Πάρα πάνω από όσες είχαμε βγει σε όλη μας την ζωή.

Πρώτη φορά ήταν για το Δημοτικό.
Και είχε αποτέλεσμα. Ήδη περιμένουμε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Μαζί με το Δημοτικό ήταν και για το Νοσοκομείο.
Κερδίσαμε ένα χρόνο, ΤΡΟΜΕΡΑ σημαντικό, μιας και άλλαξε ο Διοικητής και ο νέος τα έβαλε όλα σε σειρά και εξασφαλίσαμε την βιωσιμότητα του ως έχει....Ποιος ξέρει για πόσο...

Δεύτερη φορά ήταν για το Νοσοκομείο μιας και ο Πετσής άρχιζε να το κάνει καλοκαιρινό.
Έφυγε και αυτός και διορθώθηκε η κατάσταση.

Τρίτη ήταν για την Εφορία, που δυστυχώς εκεί, δεν τα προγραμματίσαμε σωστά και δεν είχε θετικό αποτέλεσμα.

Τέταρτη προσπάθεια ήταν για το Ειρηνοδικείο. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν υπήρχε συμμετοχή πολιτών αλλά κρατήθηκε στην Κάρυστο και μάλιστα σε καλύτερη μοίρα.

Επίσης οι αγώνες των ιδιοκτητών πιστεύω ότι έχουν κάποιο αποτέλεσμα , αλλά δεν ξέρω να σας πω αναλυτικά το τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, όπως και το σοβαρό θέμα των Λατόμων που κρατάει χρόνια και τώρα πια φαίνεται να μπαίνει σε μια σειρά.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, μπορεί πολλές φορές να τα κάνουμε άτσαλα, αλλά στην λέλαπα που έχουν εξαπολύσει γενικά, αντιστεκόμαστε σε γενικές γραμμές αξιοπρεπώς. Εννοώ αν  δούμε συνολικά το θέμα.

Τώρα με τα δρομολόγια, δώσαμε προτάσεις, κάναμε συνάντηση, κάναμε διαμαρτυρία, και πιστεύω ότι θα έχουμε θετικό μήνυμα.

Τι με έπιασε βρε αναγνώστη και άρχισα την επανάληψη εφ όλης της ύλης?

Λοιπόν, αυτό το θέμα με το ναυπηγείο'καρνάγιο δεν μου κάθεται καλά, όσο και να το σκέφτομαι.
Πρώτα από όλα έχω θμώσει τρομερά με τις υπηρεσίες που δίνουν άδειες χωρίς να έχουν οριστική και αμετάκλειτη απόφαση του λαού της ΚΑΡΥΣΤΊΑΣ.

Από που και ως που, στο δικό μας το χωράφι, την δική μας την παραλία, κάνουν κουμάντο και σχέδια άλλοι?

Από που και ως που, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τόσες και τόσες διαμαρτυρίες και επιμένουν με κάθε τρόπο να προσπαθούν να βρουν τρύπα για να κάνουν την δουλειά τους?

Aπό που και ως που, ξοφλημένοι και κατά συρροή ύποπτοι για αδιαφορία για την περιοχή μας παίρνουν αποφάσεις ΧΩΡΙΣ να μας ρωτησουν?

;Eχω θυμώσει πάρα πολύ με αυτήν την ιστορία...

Σε αυτό το κράτος παρωδία, δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη ότι δεν θα γίνει καταστρατήγηση όποιας άδειας και να πάρουν για να μετατρέψουν στο τελος το τόσο σε άλλο τόσο, και μετά θα έχουν βάλει πόδι και θα είναι αργά για το οτιδήποτε.

Είμαι σίγουρη, απόλυτα σίγουρα, ότι οι Καρυστινοί δεν θα δεχθούν και δεν θα επιτρέψουν την πάρα πέρα υποβάθμιση της ακτογραμμής της δυτικής παραλίας μέχρι την Αγία Παρασκευή και ακόμα πιο πολύ, και μαζί με τους κατοίκους  που ήδη έχουν σπίτια εκεί θα κάνουμε τα πάντα για να αποτραπεί το οτιδήποτε που θα επιβαρύνει τις ακτές.

Eπίσης καλό είναι να θυμώμαστε ότι όταν πρόκειται για τέτοια πράγματα, ξεχνάμε τα πάντα και ήμαστε τόσο αγαπημένοι όσο δεν μπορούν να φανταστούν μερικοί μερικοί..Για αυτό...be aware og Karystians...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις περιέγραψες, με τη δική σου λαϊκή σοφία, μία σημαντική παθολογία της ελληνικής διοίκησης: την έλλειψη ουσιαστικής αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων. Πρόκειται για αρμοδιότητες που έπρεπε να είχαν δοθεί στους ΟΤΑ με τον "Καλλικράτη", κάτι που δεν έγινε. Εν συνεχεία να ενισχυθούν οι τοπικοί θεσμοί ενσωμάτωσης των τοπικών κοινωνικών, ουσιαστική διαβούλευση και τοπικά δημοψηφίσματα, ώστε ο πολίτης να μην είναι μόνο δέκτης αλλά και συνδιαμορφωτής των πολιτικών και δράσεων. Αν, για παράδειγμα, το αν θα γίνει ή όχι καρνάγιο στα όρια του δήμου Καρύστου, έπρεπε να το αποφασίζει αποκλειστικά το δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτή την περίπτωση, θα είχε νόημα και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να αφουγκραστούν οι αντιπρόσωποι μας τη βούληση της πλειοψηφίας. Αυτά είναι ουσιώδη ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε και όχι τα περί "μπετού και λάσπης" ή το αν κάποια είναι "αγρότισσα" ή έχει κατοικίδιο σπίτι της.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Ανωνυμε, είναι φοβερό, και δεν θα περάσει η κυρά τζαμπαθώνη που περνά τον καρυστινό για κοθώνι..

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Χαίρομαι που διαβάζω και τέτοιου είδους σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...