Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

50 λεπτά ...από όλους για το ρεύμα.

 ΚΟΥΙΖ
Τι κοινό έχει η εκκλησία με το κράτος?
 
Για ότι θέλει να κάνει, μαζεύει από τους πιστούς για να τα δώσει σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Το ίδιο κάνει και το κράτος, από τις κατασκηνώσεις με το εικοσάευρο, τώρα με το πεντάλεπτο, τον φόρο επί φόρου, την έκτακτη συνεισφορά, που τα λεφτά για τους ανέργους ακόμα τα ψάχνουν και πάει λέγοντας.
 
Ωραία πράγματα! Χριστιανικά, μέρες που είναι...
 
 
 ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
 
Κανείς δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, τονίζει η κυβέρνηση, αλλά το κόστος επανασύνδεσης θα πληρώσουν οι… υπόλοιποι
Οι… πρωτοπόρες και… καινοτόμες ιδέες της κυβέρνησης συνεχίζουν να εκπλήσσουν όσο προκύπτουν νέα προβλήματα τα οποία λύνουν οι αρμόδιοι εφαρμόζοντας «πρωτότυπα» μέτρα. Έτσι, το θέμα με την επανασύνδεση του ρεύματος για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ θα λυθεί, καθώς η κυβέρνηση δείχνει το… κοινωνικό της πρόσωπο, αλλά το κόστος θα επιβαρύνει τους υπόλοιπους πολίτες που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους.
 
Συνεπώς, τα χρήματα που απαιτούνται για να έχουν όλοι ηλεκτρικό ρεύμα και να καταφέρουν να περάσουν όσο πιο ζεστά μπορούν το χειμώνα δεν θα επιβαρύνουν ούτε τα ταμεία του κράτους ούτε της Επιχείρησης ούτε των δήμων, αλλά την ήδη σχεδόν άδεια τσέπη των πολιτών. Δείχνοντας λοιπόν το κοινωνικό του πρόσωπο, το κράτος, που τάχα κόπτεται για την επανασύνδεση του ρεύματος στους μη έχοντες, βρίσκει την πιο εύκολη, πιο βολική και συνηθισμένη λύση επιβαρύνοντας τους υπόλοιπους πολίτες.
 
Βέβαια, μπορεί το κόστος να είναι αμελητέο, καθώς προβλέπεται επιβάρυνση 50 λεπτών το χρόνο για όλους ώστε να βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται, αλλά η κίνηση είναι που μετρά. Μπορεί τα 50 λεπτά να μην είναι ποσό που θα προκαλέσει συζητήσεις και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, αλλά το γεγονός ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δηλώνει πως «πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχών και το κόστος να το πληρώσουμε οι υπόλοιποι. Τζάμπα δεν υπάρχει» δείχνει ότι για ακόμη μία φορά η εύκολη λύση ήταν να πληρώσουν τη… νύφη οι πολίτες, ασχέτως αν ο σκοπός είναι κατά κάποιον τρόπο ιερός και κανείς δεν αναμένεται να παραπονεθεί αν με αυτή την κίνηση αποφευχθούν τουλάχιστον τραγικά περιστατικά, όπως ο θάνατος της ανήλικης λόγω αναθυμιάσεων από μαγκάλι.
a-sports.gr

1 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου