Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Σκέψεις για την ΔΕΗ και τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Η απάντηση της ΔΕΗ.

Μια νέα περίπτωση στο Κορδελιό ήρθε να αναδείξει την τραγική θέση όσων ζουν χωρίς ρεύμα μέσα στο κρύο.
Εντάξει με το μνημόνιο...φταίει... αλλά τι μπορεί να γίνει μέχρι να φύγει?

Ίσως θα μπορούσε η ΔΕΗ να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο με μια ...κοινωνική πολιτική, κόβοντας το ρεύμα από εκεί που δεν είναι τόσο απαραίτητο για να πάει εκεί που είναι αναγκαίο.

Ένας βουλευτής πρότεινε να κόβεται μια ώρα το πρωί και μια ώρα το βράδυ από τους δρόμους.
Ίσως όμως έτσι θα υπάρξει αύξηση δυστυχημάτων..ίσως η ασφάλεια στους δρόμους να έχει πρόβλημα και για άλλους λόγους.

Ίσως όμως θα μπορούσαμε να κλείσουμε τον φωτισμό των πάρκων, η άλλων χώρων ..
Ίσως τουλάχιστον να τον μειώσουμε.
Ίσως θα μπορούσε σε συνεργασία με την κάθε τοπική κοινωνία να εξετάσει κάθε περίπτωση.
Είναι πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν, και δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τις υπηρεσίες.
Ίσως οι υπηρεσίες θα έπρεπε να φτάσουν μέχρι αυτούς.

Παρά τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό, υπάρχει ακόμα ένας ακόμα πιο μεγάλος αριθμός που είναι αφημένοι στην μοίρα τους.

Είναι γνωστές αυτές οι περιοχές και ίσως δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να γίνει ένα πρόγραμμα ειδικό για αυτούς.
Όταν κάποιος δεν έχει, δεν μπορεί να πληρώσει ούτε μειωμένες τιμές ούτε τίποτα.'Ένας δήμος ανέλαβε τους δημότες αυτούς..
Δεν έχουν όμως όλοι οι δήμοι αυτή την δυνατότητα, αλλά δεν πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι να πέσει η κυβέρνηση..άλλωστε αυτό θέλει χρόνο και χρόνο δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι.

Δεν είναι δυνατόν το παραμύθι με το κοριτσάκι με τα σπίρτα να το ζούμε σαν πραγματικότητα δίπλα μας και το μόνο που να κάνουμε να είναι η αναμονή κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΔΕΗ , οι τοπικές αρχές, και οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να παρουσιάσουν κάποιες ιδέες και προτάσεις....Ο καιρός που το χρήμα έρεε τελείωσε και ο μισθός ,αν και λίγος, πρέπει να δικαιολογείται και με άλλους τρόπους εκτός του να κτυπάς κάρτα και να συμπληρώνεις χαρτιά..Η ΔΕΗ για το περιστατικό στο Κορδελιό   enikos.gr
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το σημερινό περιστατικό στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε την ανακοινωση:
"Σχετικά με σημερινές αναφορές ΜΜΕ, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, από τη ΔΕΗ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Η συμβεβλημένη με τη ΔΕΗ πελάτης και ιδιοκτήτρια της κατοικίας ζήτησε – όπως έχει το δικαίωμα – τη λύση της σύμβασης προμήθειας ρεύματος και συνακόλουθα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2012 – δηλαδή πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο".


Hamsun Knut

Η ΠΕΙΝΑ -Απόσμασμα..

"Ούτε μια ώρα δίχως πρόβλημα, εδώ κι επτά-οκτώ μήνες, ούτε η απαραίτητη τροφή για μια εβδομάδα, πριν η μιζέρια με γονατίσει ξανά. Κι επιπλέον, παρ' όλη αυτή την εξαθλίωσή μου, είχα παραμείνει τίμιος, απόλυτα τίμιος. Ο Θεός να με συγχωρεί, όμως τι ηλίθιος που ήμουν! Αν αυτή εδώ τη στιγμή βρω στο δρόμο τον κουμπαρά ενός μαθητή, το μοναδικό όρε μιας φτωχής χήρας, θα τα μαζέψω και θα τα χώσω στην τσέπη μου αδίστακτα, και θα κοιμηθώ πάνω τους ξένοιαστος όλη τη νύχτα. Δεν είχα περάσει αλώβητος από τόσες απίστευτες δυσκολίες, η υπομονή μου είχε εξαντληθεί, ήμουν έτοιμος για όλα. [...]"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό που λες ότι δεν είναι λύση να πέσει η κυβέρνηση θέλω να προσθέσω ότι αν πεσει η κυβέρνηση μπορεί να μην έχει κανείς ρεύμα, δεν είναι εποχή για να πέφτουν και να ανεβαίνουν θνησιγενείς κυβερνήσεις

Δημοσίευση σχολίου