Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

O Πελεγρίνης ...Πρύτανης.,, και η Πέμπτη Φάλαγγα!

Μάλλον θα είναι ένα δράμα που θα ανέβει κάποτε για να θυμόμαστε το τι συμβαίνει αυτήν την εποχή.
Μόνο ο κ.Πελεγρίνης είναι ο αλάνθαστος σε μια ιστορία που έχει κάνει κομπάρσους τους φοιτητές σε μια παράσταση που όλο αναβάλλεται.

Το ότι κατηγορείται για κακοδιαχείριση, το ότι έχει χωρίσει το Πανεπιστήμιο σε Στρατόπεδα, το ότι από τόσους Πρυτάνεις, μιλάμε μόνο για την αφεντιά του, δεν λέει και πολλά στον κ.Πελεγρίνη.

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε αυτή την ιστορία, και η απλή λογική υπαγορεύει πάρα πολύ απλές αναγνώσεις, τόσο απλές που φαίνονται απίστευτες για να ταλαιπωρούν τον κόσμο τόσο καιρό..παρόλα αυτά...πραγματικές.

Σε κάποια εκπομπή τον είχα ακούσει να μιλάει για το κλειστό Πανεπιστήμιο τους υπαλλήλους και τους φοιτητές.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ!
Δεν το πίστευα δηλαδή, ότι ήμαστε σε αυτή την κατάσταση και περιέγραφε μια κατάσταση που την ζωγράφιζε το πρώιμο Πασοκ, και να που φτάσαμε.

Στο σούπερ μάρκετ, στον δρόμο, παντού, μιλάω με γονείς που αγωνιούν, παιδιά που έχουν φτάσει στα όρια τους, και το παράπονο τους είναι πολύ μεγάλο, όπως και η οργή τους.

Με έχει θυμώσει πάρα πολύ ο κύριος Πελεγρίνης, και πράγματι, όταν τον είδα να παίζει και θέατρο το πρώτο που είπα ήταν..."Άσε μας ρε καραγκιόζη"

Θα μου πεις..."δεν είναι πνευματική ενασχόληση το θέατρο?'

Βρε είναι, αλλά υπάρχει και μια ιεραρχία στο που αφιερώνεις το έρημο το ...πνεύμα, που σταματάς με κόμμα και αποφασίζεις να βάλεις την τελεία.

Και όταν υπάρχει αυτό το πρόβλημα και τα παιδιά χάνουν το εξάμηνο τότε όλο το είναι πρέπει να είναι αφιερωμένο εκεί μέχρι τελικής λύσης, τελεία και παύλα.

Δεν επηρεάζομαι από τα ρεπορτάζ, ούτε από άλλων αναλύσεις ούτε από κανέναν, ούτε από την απόφαση των ομοίων να μην το παραπέμψουν. Εννοείται ότι δεν θα το έκαναν. Όμοιος ομοίου μάτι βγάζει? Όχι, βέβαιια.

Κάτι δεν κάνει σωστά ο κ.Πελεγρίνης, που κατηγορεί και για  Πέμπτη Φάλαγγα σοβαρούς ανθρώπους...

Ε, ναι λοιπόν, δεν το παίρνω πίσω..."Α ρε καραγκιόζη"
 --------------------------------------------------------------------------------------------
Το πάρα κάτω άρθρο είναι από το Πρώτο Θέμα.

Διδάσκουν σε πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού και έχουν διεθνή φήμη

Η κόντρα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών με τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ συνεχίζεται, έπειτα από την απόφαση του κ. Πελεγρίνη να τους αποκαλέσει «πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο».

Έπειτα από τη χθεσινή, επεισοδιακή ομιλία του Πρύτανη σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού επέστρεψε από το Παρίσι όπου συμμετείχε σε θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, καθηγητής Δ. Μπερτσιμάς κατηγόρησε τον κ. Πελεγρίνη για οικονομική ζημιά ύψους άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε στο ΕΚΠΑ.

Ποια είναι όμως η κατά Πελεγρίνη «Πέμπτη Φάλαγγα»;

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, διδάσκουν σε πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού και έχουν διεθνή φήμη. Στην Ελλάδα, ήρθαν για να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό του Πανεπιστημίου καθώς και το να αποκτήσει παγκόσμια ανταγωνιστικότητα και να ενισχύσουν την αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία του από το κράτος αλλά και από τους κομματικούς μηχανισμούς.

Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης τους οποίους κατηγορεί ο κ. Πελεγρίνης ότι λειτουργούν ως «Πέμπτη Φάλαγγα» είναι:Jack Davis: Καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati (Εξωτερικό μέλος)


Βάσω Κιντή: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Εσωτερικό Μέλος)


Γλυκερία Σιούτη: Καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής (Εσωτερικό Μέλος)Γεώργιος Κρεατσάς:  Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής (Εσωτερικό Μέλος)Δ. Μπερτσιμάς: Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας του MIT/ πρόεδρος του Συμβουλίου (Εξωτερικό μέλος)


Αλ. Νεχαμάς: καθηγητής Φιλοσοφίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον (Εξωτερικό μέλος)


Σταύρος Κατσανέβας: Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Paris VII
(Εξωτερικό μέλος)


Ευγενία Μπουρνόβα: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (Εσωτερκό μέλος)


Αλ. Τουρκολιάς: Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας (Εξωτερικό μέλος)


Γιώργος Τσώκος: Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Harvard
(Εσωτερκό μέλος)


Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος: Καθηγητής της Ιατρικής, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου (Εσωτερκό μέλος)

Μέλος του Συμβουλίου είναι επίσης η κ. Ελένη Μαντζουράνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ο κ. Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και ο κ. Θωμάς Σφηκόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (όλοι εσωτερικά μέλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου