Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Αγρότες στους δρόμους- πολίτες στα κάγκελα.

Για άλλη μια φορά οι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους με αφορμή , κυρίως την φορολογία.
Η άδικη φορολογία κτυπάει παντού, κτυπάει και κει.
Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι το θέμα των αποζημιώσεων.
Διαβάζω πράγματα που δεν είναι καθόλου ωραία. Παραδείγματος χάριν, καλλιέργειες ευαίσθητες σε τόπους με καθόλου ευαίσθητο καιρό, και άλλα πολλά.
Τα λεφτόδεντρα (όπως διάβασα), ξεράθηκαν και η προσαρμογή δύσκολη.

Άλλο θέμα τώρα είναι η ασφυξία που υπάρχει στην αγορά. Δεν κινείται τίποτα. Το τι θα γίνει κανείς τελικά δεν το ξέρει, και με τις χώρες να βγαίνουν από τα μνημόνια η μία μετά την άλλη,( Η Ισπανία βγήκε προχθές), θα μείνουμε εμείς να κοιτάμε σαν τους χάνους άλλο ένα τραίνο να φεύγει.

Όσο αφορά τις αποδείξεις, κρατείστε τις όλες για καλό και για κακό. Το σύστημα το αλλάζουν τόσο συχνά, όσο πιάνει απόδειξη μια νοικοκυρά στο σούπερ μάρκετ. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα θεραπεύσει κάθε νόσο και κάθε..μ...της κυβερνητικής αδυναμίας και της κοινωνικής αδικίας.
Το πρωτογενές πλεόνασμα, το βλέπω να πρωταγωνιστεί στις καλοκαιρινές επιθεωρήσεις μαζί με τον Ολάντ και το pretty bra ...

Όμως είναι Κυριακή και τα σύννεφα αρχίζουν να δίνουν την θέση τους στο φως ενός αδύναμου Γεναριάτικου ήλιου, και τα δημοτικά αρχίζουν να αποκτούν ρυθμούς δεύτερου ημίχρονου σε παιχνίδι πρώτης κατηγορίας.
Εγώ το μόνο που θέλω είναι να μας λένε αυτό που σκέφτονται και να πιστεύουν αυτά που λένε.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό?
Μάλλον είναι τελικά.

Χτες το βράδυ έκοψε την πίτα της η Λέσχη και σήμερα στα Ρούκλια ,ελπίζω ο καιρός να αφήσει να κάψει την πίτα του ο ΣΜΑΚ.
Θα είναι ωραίο πανηγύρι, καιρού επιτρέποντος....

Για να δούμε λοιπόν, το πως θα κυλήσει αυτή η Κυριακή.
Αναγνώστες/τριες όπου και αν είστε να έχετε μια ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου