Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Κουβέντες για τα νέα, την Εύβοια , το Επιμελητήριο και πλαστικές καρέκλες.

Που λέτε παιδιά, σήμερα είχαμε καλά νέα με την ευχέρεια χρόνου στο θέμα των πυρόπληκτων.Μερικοί ίσως νομίζετε ότι έχω γίνει παράρτημα του γραφείου τύπου του κ.Μαρκόπουλου, αλλά πρώτον μου τα στέλνουν και μαθαίνω τόσα πράγματα για την Εύβοια, και δεύτερον βλέπω ότι οι προσπάθειες έχουν αποτέλεσμα σε πολλά πράγματα, χωρίς να προσπαθεί να ωραιοποιεί καταστάσεις, όπως στην Τράπεζα Εύβοιας.

Άλλοι που με ειδοποιούν συνέχεια για ότι γίνεται είναι τα τμήματα του Επιμελητηρίου.
Όσο αφορά το Επιμελητήριο, η αλήθεια είναι ότι πριν να αρχίσουν να με ενημερώνουν, δεν είχα καταλάβει το πόσες δράσεις κάνει σε όλα τα θέματα.
Όμως αυτό είναι και καλό, είναι και κακό.

Καλό είναι γιατί επιτέλους μαθαίνουμε τι γίνεται, κακό είναι γιατί στα περισσότερα δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε.
Από ότι έχω καταλάβει πάλι τελευταίως, είναι θέμα των τοπικών συλλόγων να ενδιαφέρονται και να προωθούν θέματα από την μια, να ενημερώνουν και να συμμετάσχουν τα μέλη από την άλλη.

Όμως, έχω την εντύπωση ότι δεν είναι και πολύ σωστός αυτός ο τρόπος. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά την στιγμή που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να πληρώνουν το Επιμελητήριο, υποχρεωτικά, υποχρεωτικά το Επιμελητήριο δεν θα έπρεπε να είναι κοντά στους επαγγελματίες της κάθε πόλης, και οι δράσεις να διαχέονται σε όλο το νησί, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και όχι το αντίθετο?
Δηλαδή, αν σε μια πόλη δεν έχουν σύλλογο, αλλά πληρώνουν το Επιμελητήριο, πηγαίνουν τα λεφτά τους στον βρόντο η επωφελούνται  άλλοι σε βάρους τους?

Είναι παράλογο αυτό που σκέφτομαι?
Νομίζω, ότι είναι χρέος τους και υποχρέωση τους να πηγαίνουν σε όλη την Εύβοια και να γίνονται παντού αυτά που γίνονται στην Χαλκίδα, και όχι όποτε πάνε να θεωρείτε κάτι σαν...χάρη...

Άλλο θέμα που απασχόλησε αρκετά, είναι η πλαστική καρέκλα στην συνάντηση με τον Πούτιν.
Πως ξέφυγε αυτό από τους επικοινωνιολόγους? Μήπως για να δείξει ότι κάνουμε οικονομία?
Τόσο πια? Πως δεν πήγε κάτω να γίνουμε σούργελο παγκοσμίως!
Εκτός πια και ΑΝ μοιάζουν με πλαστικές...αλλά είναι τέχνη για να μοιάζουν..Μήπως είναι αυτό που λένε...πλαστικές τέχνες?


Μάλλον πρέπει να αλλάξει τους επικοινωνιολόγους του μετά και την χαζή αφίσα, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ, γυρίζουν τα κλεμμένα.
Δηλαδή, δεν θα γύριζαν αν δεν έδινε εντολή ο Σαμαράς?
Αυτό δεν ήταν το θέμα του λογαριασμού για τα κλεμμένα?
Εντάξει τώρα, μεγάλο φάουλ δεν το συζητώ...

Έχουμε και έναν τσακωμό με τον Κάρας και τον Τσίπρα.
Της επιτροπής που έχει αναλάβει τον έλεγχο της Τρόικας για τα μνημόνια, είναι ο κ.Κάρας, και περιμέναμε πως και πως να θάψει την Τρόικα και ο Σύριζα είχε κάνει πολλές δηλώσεις υπέρ της Επιτροπής και είχε πολλές προσδοκίες.
Όμως, άνοιξε ο Κάρας το στόμα του και τον έκανε τον Αλέξης μια πεντάρα. Δεν έβρισκε μαντήλι να κλάψει ,μετά τα λόγια της Επιτροπής, ότι ο δρόμος των μνημονίων και της Τρόικας ήταν ο σωστός, παρόλα τα φοβερά λάθη. Είπε ο Κάρας ότι ο Τσίπρας δεν τους μίλησε, αλλά βγήκε ένας άλλος και είπε, ΌΧΧΙΙΙΙ, μια χαρά μας τα είπε το παιδί.
Ποιον να πιστέψεις τώρα και συ αναγνώστη? Τι να σου πω? Δεν ξέρω.

Έρχονται και φόροι, με ...φόρα! Πληρώνετε ότι προαιρείσθε και ξεχάστε τον Άγιο Βαλεντίνο..Ότι τον πληρώσαμε τον πληρώσαμε και αυτόν!

Ο Σημαιών Κεδίκογλου είπε το πρωί στο Μέγα για το κοινωνικό φροντιστήριο που θα γίνεται μετά το πρόγραμμα των σχολείων από καθηγητές αδιόριστους.
Θα βοηθηθούν τα παιδιά και θα μειωθεί η ανεργία.
Μια κουβέντα για τα φροντιστήρια, ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ , αλλά πότε θα κοιτάξουμε ΝΑ ΜΗ χρειάζονται τα φροντιστήρια?


Αυτά τα λίγα και πάμε σε διάλειμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου