Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Δεν καταλαβαίνω...

Η Αυτογνωσία είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, και αν είναι σχεδόν αδύνατον να την έχουμε για όλα τα πράγματα, είναι καλό τουλάχιστον να υπάρχει για λίγα.

Όσο αφορά τις επερχόμενες εκλογές ,
έχω συνεχώς την αίσθηση, ότι γίνεται κάτι που δεν ξέρω, ότι δεν καταλαβαίνω το πως λειτουργεί αυτό το πράγμα, ότι κάτι καταλαβαίνω λάθος, η δεν μπορώ να το αντιληφθώ σωστά.

Ίσως επειδή τα βλέπω από την άποψη του πολίτη που χαίρεται όταν κάτι καλό γίνεται και θέλω να το μάθουν και άλλοι, η στεναχωριέται ότι συμβαίνει κάτι άσχημο και θέλει να διορθωθεί αμέσως.

Παράδειγμα για το πρώτο, είναι το Πρόγραμμα δια βίου Μάθησης, που έχει ξεκινήσει στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο και με πολύ χαρά και ενδιαφέρον το παρακολουθούν οι ...μικροί μαθητές και μαθήτριες. Την έναρξη των μαθημάτων χαιρέτησε η πάντα, μα πάντα, ευγενέσταση Αντιδήμαρχος κ.Μαρία Κιούκη.
Εύχομαι να αναπτυχθεί και σε πολλά άλλα γνωστικά αντικείμενα και να γίνει ένα δυνατό κίνητρο για να αξιοποιηθεί αργότερα σωστά από τον καθένα.

Παράδειγμα για το δεύτερο, είναι το χάλι που εξακολουθεί να βρίσκεται η Δυτική Παραλία.
Ευτυχώς δεν είχαμε καταιγίδες και βαριά κακοκαιρία, ακόμα, και ελπίζουμε να μην έχουμε μέχρι να βρεθεί τρόπος να εκταμιευθούν τα χρήματα για να φτιαχτεί.
Δεν γίνεται να επισπευθεί κάπως? Να βρεθεί ένας άλλος τρόπος? Το καλοκαίρι έρχεται και θα είμαστε πάλι έτσι?

Εν τω μεταξύ μάθαμε ότι οι μετανάστες δεν θα ψηφίζουν. Γιατί γίνεται αυτό τώρα?
Που ζούμε? Όχι στην Ευρώπη πάντως. Πως άλλαξε ο νόμος έτσι στα ξαφνικά ?  Δεν το καταλαβαίνω.

Στις Ευρωεκλογές θα ψηφίσουμε με σταυρό αυτή την φορά. Θα υπάρχουν πιο πολλοί υποψήφιοι και φαντάζεστε τα πάρα πάνω έξοδα που θα χρειαστούν για τον...προεκλογικό αγώνα.
Μας περισσεύουν λεφτά για αυτά τα πράγματα?
Ούτε καταλαβαίνω το πόσο εύκολα άλλαξε και αυτό...

Στις Περιφεριακές κατεβαίνουν , ο κ.Μπακογιάννης, που αποδείχθη πολύ καλό Δήμαρχος για το Καρπενήσι, ο κ.Αποστόλου που είναι πάρα πολύ καλός και έχει γνώση για όλα τα προβλήματα του Νομού, και ο κ.Μαρίνος που επίσης είναι ένας πάρα πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Για μας που δεν ψηφίζουμε σύμφωνα με κόμματα, η επιλογή θα είναι δύσκολη.


Εν τω μετάξυ, άρχισε η δημοσίευση των διαφόρων θέσεων των Συνδυασμών και πάλι δεν μπορώ να βρω τις τεράστιες  διαφορές, επομένως όλα μια χαρά. Επίσης θα ήθελα να διαβάσω σε κάποιες από τις επόμενες ανακοινώσεις τους , σαν μια από τις προτεραιότητες την αξίωση των χρημάτων μας από τα αιολικά που μας δεν μας εκπίπτουν από την ΔΕΗ.
 .
Kαι το τελευταίο που δεν καταλαβαίνω για σήμερα, είναι το γιατί όταν πολλές φορές γράφω κάτι, γίνεται στο μυαλό  μερικών δρομολόγιο για Θεσαλλονίκη μέσω Κρήτης.  Είναι αυτό που διαβάζετε και τίποτα πάρα πάνω. Δεν χρειάζεται να φανταστείτε τίποτα, είναι γραμμένα ότι εννοώ. Ότι δεν το γράφω, απλώς, δεν το εννοώ κιόλας.

Με τις απορίες θα μείνω και αυτό μάλλον είναι το μόνο σίγουρο μέχρι τον Μάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου