Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Δύσκολες ώρες στα Επιτελεία υποψηφίων.

Δύσκολες ώρες για τις ομάδες   διαφόρων επιτελείων για την κατάρτιση συνδυασμών, όχι μόνο για τις Δημοτικές αλλά και για τις Περιφερειακές εκλογές.

Η ανθρώπινη δεξαμενή από όπου θα αντλήσουν τους υποψηφίους δεν είναι τόσο μεγάλη, μιας και θα πρέπει να συνδυάζουν ορισμένα χαρακτηριστικά.

Να μπορεί να μεταδώσει  το κομματικό μήνυμα, να φέρει  σταυρούς, να έχει  τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη προσόντα, να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, να έχει ελευθερία -λόγω επαγγέλματος -, και την οικονομική δυνατότητα, να εργάζεται και να συμμετάσχει στις διεργασίες, μιας και τα οδοιπορικά έχουν κοπεί.

 Μέχρι να τυπωθεί το χαρτί με τα ονόματα, πολλά χαρτιά και σχεδιασμοί θα έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων, μετρώντας ξανά  και ξανά, τα υπέρ και τα κατά του κάθε ένα και της κάθε μιας.

Άνθρωποι με όνειρα γνώση και κατάρτιση, άλλοι με οδηγό την αρχομανία και την εξουσιολατρία, "φύλαρχοι" ανεξαρτήτου ηλικίας, ανεπάγγελτοι που ψάχνουν αντικείμενο,  συνειδητοποιημένοι αγωνιστές και αφοσιωμένοι στην κοινωνική προσφορά, όλοι γράφονται και σβήνονται μέχρι να βρεθεί η ιδανική ισορροπία που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν η αγωνία για τις εκλογές ζυγίσει πιο πολύ από την ποιοτική σύνθεση, τότε αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο άμεσο μέλλον, και η εποχή δεν αντέχει ούτε συγχωρεί λάθος επιλογές.

Εύχομαι όλοι, να βάλουν σαν πρώτο, την ικανότητα και την ποιότητα των ανθρώπων, και να είναι σίγουροι ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο αφελής πια, όσο ήταν σε καιρούς κοντινούς, αλλά για πάντα χαμένους.
 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Άνθρωποι με όνειρα γνώση και κατάρτιση, άλλοι με οδηγό την αρχομανία και την εξουσιολατρία, "φύλαρχοι" ανεξαρτήτου ηλικίας, ανεπάγγελτοι που ψάχνουν αντικείμενο, συνειδητοποιημένοι αγωνιστές και αφοσιωμένοι στην κοινωνική προσφορά, ".n Στερεότυπα...Οι άνθρωποι δεν είναι άσπρο - μαύρο. Οι περισσότεροι θέλουν να προσφέρουν κάτι, αυτό που μπορούν αλλά ταυτόχρονα και να πάρουν κάτι μικρό ή μεγάλο, κάτι υλικό ή κάτι καθαρά ψυχολογικό, ηθική ικανοποίηση. Έτσι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος. Πάτε και δείτε ολους τους με τα κοινά ασχολούμενους, θα δείτε όλοι θέλουν να προσφέρουν με τον τρόπο τους.

sofiascomments είπε...

Σωστά, έτσι είναι συνήθως..αλλά τώρα στους καιρούς που ζούμε, πρέπει να ήμαστε αυστηροί, και να προσέχουμε τα προσόντα..Εδω εισαγωγικές γίνονται και θέλουν και βαθμούς και γράμμα που εξηγείς το γιατί θέλεις να πας εκεί και αν ταιριάζει με τις προσδοκίες σου. Όταν μιλάμε για τα λεφτά που θα ζουν μια περιφέρεια, αρχίζουμε τις εκπτώσεις...για τους γνωστούς λόγους..

Δημοσίευση σχολίου