Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Παράλληλοι κόσμοι..

Αυτή η ιστορία με το Νοσοκομείο, έρχεται να μας προσγειώσει για άλλη μια φορά στην σκληρή πραγματικότητα των δύο κόσμων που συνυπάρχουν στην Ελληνική Κοινωνία.

Ο ένας είναι εκεί που ζούμε εμείς, οι απλοί πολίτες, χωρίς μέσα και γνωριμίες. Οι απλοί πολίτες που αγωνιούν καθημερινά, και στενάζουν κάτω από την φορολογία και την ανασφάλεια του αύριο. Που μπαίνουμε στην διαθεσιμότητα και χάνουμε τα πάντα σε μια στιγμή.

Ο άλλος είναι ο κόσμος των κομμάτων, της κάθε αυλής του κάθε κόμματος, που παρόλα όσα λέγονται, μοιράζουν θέσεις και προωθούν για κομματικούς σκοπούς τους δικούς τους ανθρώπους, όπως ολοφάνερα φάνηκε από τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Έτσι έχουμε την ειρωνεία του πράγματος, υποψήφιας βουλευτού και κόρης γνωστής συνδικαλίστριας, να εκτοπίζει εργαζόμενο σε ανεργία.
Αν αυτό δεν είναι αντίφαση, πες τε μου τι άλλο είναι..

Έχουμε ακούσει τόσα και τόσα για τους συνδικαλιστές και άλλα πιστεύουμε και άλλα όχι. Το αποτέλεσμα όμως είναι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το ίδιο. Η συνδιαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος με την εξουσία και η άνοδος σε διάφορα πόστα.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις ελπίδες ότι θα ζήσουμε κάποτε σε ένα κράτος αξιοκρατίας . Ας αφήσουμε και τις δικαιολογίες για την κατάσταση μας, στα 400 χρόνια της τούρκικης σκλαβιάς. Έχουν περάσεις πάρα πολλά χρόνια για να υπάρχει αυτό σαν δικαιολογία.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν να προσβλέπουμε σε γνωριμίες, σε μέσα, σε κομματικές ταυτότητες, σε στρατόπεδα πράσινα κόκκινα μπλε και πορτοκαλί.

Έτσι είναι τα πράγματα, και μερικές φορές, αδικεί και τους ίδιους τους ευνοημένους από αυτό το σύστημα, μιας και τα δεδομένα δημιουργούν ένα κλίμα δυσπιστίας για τις ικανότητες τους.

Αυτοί οι κόσμοι έχουν τεράστιες διαφορές, και όποτε συναντώνται, είναι τελικά ένα βήμα οπισθοδρόμησης.

3 σχόλια:

Beat The Bookie είπε...

Για να μην τρελαθούμε τελείως ο προηγουμενος Διοικητης ειχε διοριστεί χωρις να ειναι σε αυλή;

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε
δεν είπαμε να αλλάξουμε αυτό το βιολί? Δεν λέω κάτι άλλο, τώρα αν ήμασταν τυχεροί και βγήκε καλός, δεν πρέπει να το παλέψουμε το θέμα?

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον εσεις θα μας τρελανετε, beat the bookie, αυτο εχετε να παρατηρησετε απο ολη αυτην την ιστορια; Ειναι γνωστο πως τοποθετηθηκε αλλα αυτο πλεον δεν ενδιαφερει γιατι συνεργαζεται τελεια με τους εργαζομενους και την πολη, πρεπει να τον αλλαξουμε για να ερθει η κυρια να μας δειξει οτι ειναι εξισου καλη; Για πειραματα ειμαστε τωρα;

Δημοσίευση σχολίου