Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Ε.Α.Σ. το "ΑΙΓΑΙΟ" κ.Ευάγγελο Αραπάκη για τις Μηχανότρατες και τα προβλήματα τους.

Ο Ευάγγελος Αραπάκης είναι ο Πρόεδρος του  Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου το "ΑΙΓΑΙΟ" με έδρα το Κερατσίνι.
Ο Σύλλογος εκπροσωπεί το σύνολο των Μηχανοτρατών του συνόλου της Αττικής, αλλά και άλλους αλιείς, οι οποίοι βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά, η τοποθεσίες όπου δεν υπάρχουν άλλοι Σύλλογοι να τους εκπροσωπούν.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλιείς με Μηχανότρατα, είναι ο Ευρωπαικός Κανονισμός ο οποίος άλλαξε από το 1 στο 1.50 ναυτικό μίλι από τις Ακτές.
( Ο νόμος 1967/2006).
Στις παρεκλίσεις του ίδιου κανονισμού, η Χώρα μας φωτογραφίζεται, με την αναφορά ότι "Εάν ένα Κράτος- Μέλος, έχει δαντελωτές ακτές και πολυάριθμα νησιά όπως επίσης και στενή υφαλοκρηπίδα, εξαιρείται και μπορεί να αλιεύει στο 1 ναυτικό μίλι."
Παρόλα αυτά, αυτό δεν εφαρμόζεται στην Χώρα μας.
Οι Αλιείς χρηματοδότησαν ένα διαχειριστικό πρόγραμμα, ΕΛΚΕΔΕ, το οποίο αναφέρει ότι με την μετακίνηση του στόλου από το 1 στο 1.5 μίλι, έχασαν το 35% των αλιευμάτων μειώνοντας κατά πολύ τα έσοδα στο σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο.

Επίσης με αυτόν τον κανονισμό, δημιουργείται πρόβλημα στο ιχθυοαπόθεμα, μιας και δεν υπάρχει ισομερής εκμετάλλευσης των θαλασσών.
Η εντύπωση που κυριαρχεί, ότι καταστρέφει τα μικρά ψάρια η τον γόνο, δεν ευσταθεί, αφού το μάτι του διχτυού, είναι τόσο μεγάλο ώστε να περνούν μέσα από αυτό.
Επίσης η μηχανότρατα δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε βραχώδη η άλλο βυθό, παρά μόνο εκεί όπου η άμμος είναι "καθαρή".

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σκάφη έχει δημιουργηθεί μετά την εγκατάσταση του δορυφορικού συστήματος ελέγχου VMS,  το οποίο έχει τοποθετηθεί από το 2000 σε όλα τα σκάφη.
Εκπέμπουν το γεωγραφικό στίγμα, την κατεύθυνση και την ταχύτητα. Ο έλεγχος γίνεται από το Κέντρο Παρακολούθησης  Άδειας του Υπουργείου  Ναυτηλίας και Αιγαίου , 24 ώρες το 24ο.
Στα πλαίσια  του ελέγχου αυτού συχνά γίνονται εικονικές παραβάσεις οι οποίες γίνονται σε διαστήματα μη κάλυψης του συγκεκριμένου στίγματος από τον δορυφόρο, η όταν το κέντρο υπερφορτώνεται.
Αυτό επιφέρει ποινές και πρόστιμα τα οποία μεταφράζονται σε 1200 ευρώ την πρώτη φορά, το οποίο διπλασιάζεται όταν κριθεί ο επαγγελματίας υπότροπος, και κράτιση από 20 μέρες.

Το σύστημα VMS, εγκαταστάθηκε στα σκάφη με σκοπό να γίνονται μετρήσεις στο απόθεμα και να προστατεύονται  όπου χρειάζεται παρέμβαση.
Επίσης , σε περίπτωση ναυαγίου, να μπορούν να εντοπίζουν το τελευταίο στίγμα, έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση του συμβάντος.
Παρόλα αυτά, το VMS, έχει μετατραπεί σε μέτρο αστυνόμευσης των σκαφών, και επιβολής προστίμων και όχι μόνο, μιας και οι ψαράδες χρεώνονται ακόμα ΚΑΙ την τηλεφωνική κλίση που γίνεται από το Κέντρο το οποίο παρακολουθεί το στίγμα.

Ο έλεγχος του VMS, γίνεται παρουσία Λιμενικών Οργάνων, και ελέγχεται αν έχουν εξοφλήσει τα μηνιαία τέλη, αν είναι σε ισχύ η ετήσια σύμβαση με τον ΟΤΕΣΑΤ,  αν υπάρχει σύνδεση με το ρεύμα και αν όλα τα λαμπάκια είναι στο on. Tο Κέντρο Παρακολούθησης έχει την δυνατότητα ανά δυο ώρες να ελέγχει την ταχύτητα και την πορεία.
Στο ενδιάμεσο ο θάλαμος ελέγχου του Κ.Π.Α έχει το δικαίωμα να κάνει κλίσεις για να πιστοποιεί την θέση.
Ιδιαίτερα φέτος αυτές οι κλίσεις είναι τόσες πολλές ώστε μπλοκάρει το κέντρο .

Ο Σύλλογος έχει καταθέσει τεχνικές μελέτες που αποδεικνύουν τα προβλήματα χωρίς όμως η Πολιτεία  να τις λαμβάνει υπ όψιν της.
Το αποτέλεσμα είναι να αναλογούν περίπου 10-150 ευρώ σε κάθε σκάφος, μόνο και μόνο από τις κλίσεις που ΤΟΥ κάνουν από το κέντρο.

Ο κ.Αραπάκης επίσης μας ενημερώνει ότι έχει τελειώσει το επιδοτούμενο πρόγραμμα Οριστικής Παύσης Εκμετάλλευσης Αλιευτικού σκάφους.

Όσο αφορά το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η λειτουργία της Μηχανότρατας, και όχι μόνο, μας έρχεται από το απώτατο παρελθόν, από την εποχή της Βασιλείας.
'Ετσι έχουμε ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ, (666/66), που διέπει το επάγγελμα, και έχοντας πάντα μεγαλύτερη ισχύ, από τον κάθε νόμο της ΕΕ , όταν το πλαίσιο του βασιλικού διατάγματος είναι αυστηρότερο.
Οι Σύλλογοι έχουν ζητήσει να καταργηθούν τα Βασιλικά διατάγματα από την Εθνική Νομοθεσία, και να ισχύσουν  τεκμεριωμένα σχέδια στα οποία για λόγους προστασίας του ιχθυοαποθέματος θα ισχύουν απαγορεύσεις τοπικές και χρονικές για το σύνολο των αλιευτικών εργαλείων που διαθέτει η Χώρα μας. Όμως το Ελληνικό Κράτος, δεν δέχεται να γίνουν μελέτες (η να ισχύουν αυτές που ήδη έχουν γίνει)  από Επιστημονικά Ινστιτούτα, και βασίζουν τους κανονισμούς σε παρωχημένες νομοθεσίες.

"Η δουλειά του ψαρά στηρίζεται στην υπομονή και στην επιμονή. Στην αγάπη για την θάλασσα και τον σεβασμό στα δώρα που μας δίνει . Ο Ψαράς πιο πολύ από όλους θέλει την προστασία των κοπαδιών της θάλασσας, γιατί μέσα από αυτά, εξασφαλίζεται και η επιβίωση των εργαζομένων σε αυτήν.", μας είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αραπάκης, όσο αφορά την στάση των ψαράδων απέναντι στην Θάλασσα.

Ένα ακόμα θέμα που μας ενημέρωσε είναι σχετικά με τις Ιχθυόσκαλες, ιδιαίτερα του Κερατσινίου, αλλά αυτά τα πράγματι  πάρα πολύ ενδιαφέροντα, θα τα αναλύσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου