Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Βρέχει δυστυχία και εκνευρισμό


 
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Κεφαλλονιά. Πάνε όλοι οι υπουργοί αρχηγοί κλπ, και κάνουν σχέδια επί χάρτου, γιατί επί της πραγματικότητας δεν τους βγαίνει με τίποτα.
Το καράβι το πήγαν σε άλλο μέρος, αδιάβατο για τους σεισμοπαθείς, νερό μοιράζουν εκεί που δεν μπορούν να πάνε οι ανήμποροι, το ίδιο και το φαγητό..
Πολύ υπουργιλίλα μύρισε στο νησί και  ελπίζουν να τους φτάσει μέχρι τις εκλογές.
Το κορυφαίο ήταν που πήγε ο Πρωθυπουργός και μετά πήγε ο υπουργός, για να γυρίσει πίσω να τον ενημερώσει..... ΦΟΒΕΡΟ!

Με τα πολλά έστησαν και μερικές σκηνές. Νερό πάνω, νερό κάτω νερό παντού..
Ποιός θα κοιμηθεί στις σκηνές?
Βρέχει, τα πάντα υγρά και κρύα, και οι ανακοινώσεις καθυσιχαστικές.
Οι μαρτυρίες απελπιστικές.
Να με συγχωρείτε αλλά μεταξύ υπουργού και σεισμοπαθή, ακούω τον σεισμοπαθή.

Θα τους χαρίσουν το χαράτσι!
ΣΩΠΑ! Δεν το πιστεύω! Τόση μεγαλοψυχία πια , πως θα την αντέξουμε!

Το φαγητό τελειώνει, τα φάρμακα, το νερό, τα πάντα, και η οργάνωση που ευαγγελίζονται μοιάζει άσκηση επί χάρτου χωρίς να μπορεί να φτάσει με αποτελεσματικό τρόπο στους πληγέντες.
 Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν την άδεια των αφεντικών και ποιος ξέρει τι έχει πέσει στο τραπέζι για την κατασκευή δομών και σπιτιών..Τι συμφωνίες τι συμβόλαια τι λεφτά πάλι που περιμένουν να αλλάξουν χέρια..

Οι δημοσκοπίσεις βγάζουν τον Σύριζα μπροστά, και οι ανακοινώσεις για τις δημοτικές και τις Περιφερειακές δίνουν και παίρνουν.
Μάθαμε ότι ο Μπακογιάννης και ο Αποστόλου θα είναι σε μας, και του Σύριζα κυρίως, τα κομματικά στελέχη έχουν μπει στην πρώτη γραμμή.
Παρόλα αυτά, τα παρατράγουδα έχουν αρχίσει για συγκεκριμένες υποψηφιότητες, που μας βάζουν σε σκέψεις, μήπως και θέλει να χάσει ο Αλέξης, αλλά με τρόπο...να μην καρφωθεί κιόλας στον οπαδό...
Στις Βρυξέλες μαζεύτηκαν οι υπουργοί να μιλήσουν για μας, και ο δικός μας κάθησε απ έξω..

Δηλαδή, τι άλλο θέλουμε για να πιστούμε ότι έχουμε τελειώσει το ξεπουπούλιασμα και ήμαστε έτοιμοι για το νερό που κοχλάζει?

Άκουσα το πρωί ότι ένα σωματείο εργαζομένων στην αρτοποιία, έψαξε και βρήκε ευρωπαικό πρόγραμμα στήριξης ανέργων και έχει μεγάλη βοήθεια από εκεί...Το έψαξαν το βρήκαν και βοηθήθηκαν...Μια ανακούφιση μέχρι να δουν τι θα γίνει


Εν τω μεταξύ στις Βρυξέλες έχει κατατεθεί πρόταση και έγινε δεκτή από την αρμόδια επιτροπή για ευθύνες της Τρόικας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ,συμμετείχε και ο κ.Μαριάς, αλλά τώρα πρέπει να περάσει από το σύνολο της Ευρωβουλής.
Τι άλλο?
Eδώ, στην Κάρυστο  δηλαδή, έχει γίνει ένα θέμα εκ του μη όντος, που λένε...Μπορεί να τα πούμε, μπορεί και όχι...θα δούμε..
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ο «Εκόνομιστ» ισχυρίζεται ότι τόσο οι σοσιαλιστές όσο και οι συντηρητικοί πολιτικοί της ΕΕ «συμφωνούν ότι (σ.σ.: η τρόικα) εδράζεται σε αμφισβητήσιμη νομική βάση και είναι ασύδοτη σε βαθμό που προκαλεί συναγερμό». Το περιοδικό επικεντρώνει την κριτική του ειδικά στην παρουσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην τρόικα. Χαρακτηρίζει «ξεκάθαρα ανωμαλία» τη συμμετοχή της ΕΚΤ και επιχειρηματολογεί γιατί: «Η αρμοδιότητα της κεντρικής τράπεζας δεν μπορεί να υπερεκταθεί στο να διαπραγματεύεται περικοπές στους προϋπολογισμούς και μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας ή στο να απειλεί να κόψει τη ρευστότητα αν μια χώρα δεν συμμορφώνεται με τις επιθυμίες της.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Αθήνα
Οι προκλητικές τοποθετήσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη προκαλούν αναταραχή στο κόμμα, με στελέχη του να ζητούν την απόσυρση της υποψηφιότητας. Πρόκειται για το δεύτερο μέτωπο στην υπόθεση των υποψηφιοτήτων, καθώς η αναταραχή συνεχίζεται και για την υποψηφιότητα του Οδ.Βουδούρη.

Στο πρόσωπο του Θ.Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι επιχειρεί μια «δεξιά» διεύρυνση, καθώς ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με την ηγεσία των ΑΝΕΛ και όπως έλεγε στέλεχος της μειοψηφίας του κόμματος «ποτέ δεν έκρυψε τις δεξιών αποχρώσεων πολιτικές του φιλίες και απόψεις».

Μάλιστα, ο κ. Καρυπίδης είχε πάρει συνέντευξη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που προκάλεσε συζητήσεις.


«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Μεσσήνιος ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθηνών Οδυσσέας Βουδούρης, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προτιμήθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.
Στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε συγκρουστεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά τόσο στα μέλη της Αριστερής πλατφόρμας, όσο και στους υπολοίπους του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο κυριότερος λόγος σύγκρουσης και μάλιστα σθεναρής είναι το «μνημονιακό» παρελθόν του εν λόγω βουλευτή, ο οποίος είχε στηρίξει τα Μνημόνια ψηφίζοντάς τα όσο και το πολιτικό του παρελθόν αφού υπήρξε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ και μάλιστα τασσόταν υπέρ της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εκείνο, το οποίο ξενίζει μέλη της Αριστεράς, είναι ότι πρόκειται για μια προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, να κατέβει ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου