Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Τι κατάλαβα από την Ερώτηση Β.Αποστόλου για την πιστοποίηση των Φορέων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ Αφορά τους εγρότες και είναι επείγον

ΟΠΕΚΕΠΕ . ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

ΟΣΔΕ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣοβαρά ερωτηματικά για την ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για πιστοποίηση Φορέων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020


Μου έκανε εντύπωση αυτό το άρθρο με την Ερώτηση του κ.Αποστόλου γιατί....δυσκολεύτηκα να το καταλάβω. Από τον τίτλο μέχρι το τέλος.
Έτσι έψαξα και βρήκα τι σημαίνουν όλα αυτά και θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω όσο μπορώ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ λοιπόν έκανε μια πρόσκληση για να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον για να πιστοποιηθούν φορείς που σκοπό θα έχουν την βοήθεια των αγροτών για την υποβολη΄αίτησης ενίσχυσης τους στα πλαίσια του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου.

Και αρχίζουμε λοιπόν να κοιτάμε τις ημερομηνίες.

20-1-14 Πόρισμα ομάδας εργασίας του ΟΠΕΚΕΠΕ
22-1-14  Η Πρόσκληση
  4-2-14  Καταλυτική ημερομηνία υποβολής ομάδων Υποψηφίων Φορέων Β βαθμού-Αιτήσεων

Εδώ μιλάμε για ότι το Ελληνικό Κράτος, σπάει όλα τα ρεκορ εργατικότητας και αποδοτικότητας, αφού από τις 20 Γενάρη μέχρι τις 4 Φλεβάρη ζητάει να έχει ολοκληρωθεί ένα τεράστιο έργο.

Ζητάει το Κράτος να καταθέσουν αυτοί που θα είναι Φορείς, - Δεν το έχω καταλάβει ακόμα το ποιοι ακριβώς θα είναι οι φορείς- να καταθέσουν ενυπόγραφη λίστα αγροτών που θέλουν να έχουν τις υπηρεσίες  από τον υποψήφιο φορέα ,αλλά δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 300 ,η αλλιώς το 5% των αναμενόμενων αιτήσεων.

Δηλαδή σε τόσο λίγες μέρες θα πρέπει να ενημερωθούν να συνεννοηθούν να υπογράψουν ,να καταλάβουν και να συμφωνήσουν και στον φορέα, τουλάχιστον 300 αγρότες ανά περιοχή.

Και κει που δεν είναι 300 δηλαδή, θα μείνουν εκτός βοήθειας?

Kαι ας πούμε ότι καταφέρνουν και ενημερώνονται και μαζεύονται οι 300, θα αποφασίσουν αυτοί για τον φορέα, που θα τους προταθεί...
Από ποιους? Με τι κριτήρια και εγγυήσεις θα αποφασίσει το Κράτος ?

Γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες στην υποβολή αίτησης ενίσχυσης τους και χρειάζεται να δημιουργηθούν άρον άρον...φορείς?

Έχουν προλάβει να ενημερωθούν οι αγρότες?

Και τι θα γίνει με όσους δεν μπουν στους...φορείς?
δεν θα έχουν ενίσχυση?

Eίναι πράγματι πάρα πολύ σοβαρό και κάποιο μεγάλο λάκο έχει η φάβα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου