Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Ποδόσφαιρο,bulling, και μεις. ΚΑΙ τα παρατράγουδα.

Το κείμενο ανέβηκε, κατέβηκε γιατί σεβάστηκα την θέση του Ι.Μανώλη που μου είπε κάτι για τα σχέδια του και δεν ήθελα να του δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα και όχι τα υπόλοιπα.
Παρόλα αυτά, επιτέθηκε φραστικά στην Ομάδα  ονομάζοντας το άρθρο με χαρακτηρισμούς που θα δείτε πιο κάτω. Μιας και τα σχόλια αυτά είναι ανοικτα σε όλους, θα πρέπει να ξέρουν για το τι πρόκειται.
Για αυτό το ανεβάζω ξανά . Και πες τε μου βρε παιδιά, είναι αυτό το άρθρο " Αποκορύφωμα είναι αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα, το οποίο αποκαλύπτει ότι πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκονται από πίσω και κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν την ένταση http://sofiascomments.blogspot.gr/2014/02/bulling.html. 8

 Θα τρελαθούμε τελειώς...


Καλημέρα αναγνώστες .
Ας μιλήσουμε για το bullying.
Bulling είναι η σωματική κακοποίηση, ο εκφοβισμός, η λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση, όπως επίσης και το bulling στο internet, όπου ασκείται ψυχολογική, λεκτική πίεση, και άλλα,  μέσω τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Η διαφορά των υπολοίπων μορφών, από αυτής στο internet, είναι η μεγάλη έκταση που παίρνει, εμπλέκοντας τους αναγνώστες των σελίδων αυτών.

Τις τελευταίες μέρες  έγινα μάρτυρας ενός τέτοιου φαινομένου στην σελίδα της ομάδας Α.Ο.Μαρμαρίου, της οποίας είμαι μέλος, ιδιαίτερα μετά τον αγώνα της Κυριακής, όπου το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία.

Αν και πέρασαν πολλές μέρες, και θα σκεφτόταν κανείς, ότι τα πνεύματα θα είχαν ηρεμίσει, θα είχαν σκεφτεί την...ένταση των γραφόμενων,  και θα υπήρχαν κάποιες παρεμβάσεις, τουλάχιστον θα είχαν κατέβει προσβλητικά σχόλια, αυτό δεν έγινε.

Για να μπορέσω να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την παρουσία ποδοσφαιρικών ομάδων στο ιντερνετ, έγινα μέλος αρκετών ομάδων κυρίως στην Εύβοια.
Σε καμιά σελίδα δεν αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο, αντίθετα σας μεταφέρω μια πάρα πολύ όμορφη αφισούλα, που περιγράφει ακριβώς, την εντύπωση που έχω για το ποδόσφαιρο, και την εμπειρία μου από τα παιδιά της γειτονιάς και τα δικά μου.

Α.Ο.ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Δεν είναι πάρα πολύ όμορφη?Η μόνη αλλαγή στην εν λόγω σελίδα είναι από ανοικτή σε όλους, να γίνει κλειστή, αλλά αν λάβει κανείς υπ όψιν ότι έχει πάνω από 1000 μέλη....τι κλειστή? τι ανοικτή?

Λοιπόν, εκεί καταφέρθηκαν με ευθείες κατηγορίες και με χείριστους χαρακτηρισμούς για τον προπονητή του Α,Ο Καρύστου και μάλιστα, ο γράφων δεν είναι ο οποιοσδήποτε, αλλά ο Ιωάννης Μανώλης, δηλώνοντας ότι παίρνει την ευθύνη των λόγων του.


    Ioannis Manolis Εγώ ένα έχω να πω και το λέω δημόσια, ώστε να το δουν όσοι θέλουν και να αναλάβω και την ευθύνη των λόγων μου

και για το ίδιο το άθλημα, να είναι προπονητής αυτής της ιστορικής ομάδας ο Σταύρος ο Μπόκαρης. Εδώ και αρκετούς μήνες ρίχνει λάδι στη φωτιά, παραπληροφορεί, σπιλώνει πρόσωπα και καταστάσεις, πολώνει και γενικά κάνει ζημιά στο άθλημα. Θα περίμενε κανείς, από άνθρωπο που έχει παίξει μπάλα σε μεγάλες κατηγορίες, να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό πρώτα στο άθλημα, μετά στους παίχτες και τη διοίκηση της ομάδας του και, τέλος, στους αντιπάλους του. Η γενική συμπεριφορά του καμία σχέση δεν έχει με τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθε και τις άμιλλας. Σκόπιμα δεν αναφέρομαι στο ότι έχει παίξει μπάλα και έχει πανηγυρίσει τίτλους με τον ΑΟΜ, καθώς και όταν φόραγε την ερυθρόλευκη την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά επιδείκνυε. Ίντριγκα, μαγκιές εντός έδρας και, απών, από πολλούς αγώνες εκτός έδρας. Συγκρίνοντας αυτή του την συμπεριφορά με εκείνη του προπονητικού τιμ του ΑΟΜ, του ήθους των ποδοσφαιριστών και της ποιότητας της διοίκησης της ομάδας, αισθάνομαι πολύ τυχερός που είμαι φίλαθλος αυτής της ομάδας και έχω φορέσει, έστω και ως αναπληρωματικός αυτή τη φανέλα. Για το μόνο που λυπάμαι είναι για το ότι έχω υπάρξει συμπαίκτης με μικρούς παίχτες, σχεδόν ελάχιστους, σαν τους Μποκαραίους.


Μιας και για πολλά θέματα που αναπτύσσουμε εδώ και αφορά την ευθύνη της εξουσίας, μας έχει τονίσει την ύπαρξη των αρμόδιων οργάνων για την διερεύνηση όποιων ευθυνών, ακόμα και όταν φτάνουν σε ποινικά αδικήματα.
Μα και οι ομάδες έχουν όργανα, αυτό πια το ξέρω. Και όργανα που επιβάλλουν ποινές κλπ.
Λοιπόν, γιατί δεν έγινε η καταγγελία στα αρμόδια όργανα των Ομάδων παρά σε ανοικτή σελίδα στο φεις μπουκ?
Αυτό είναι bulling και πολλά άλλα.
Δεν κάνουμε την τιμή και την υπόληψη των ανθρώπων χαλάκι για να σκουπίζουν τα παπούτσια τους οι πολιτικοί και τα συμφέροντα και σαν πολιτικό πρόσωπο με άμεση εμπλοκή στα κοινά μπρος και πίσω από την κουρτίνα, και θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός με την δημόσια συμπεριφορά του.
 Επίσης εκτός από τρόμο, φέρνει και γέλια η εικόνα ενός φεις μπουκ, με σελίδες που θα αναφέρουν ότι ...."η καθαρίστρια της κυρά Μαρίκας δεν έχει μπλοκάκι και δουλεύει μαύρα" η ' Ο μπάρμπα τάδε, έχει τους πακιστανούς στο χωράφι όλη μέρα για 10 ευρώ!"

Στον διάλογο συμμετέχει ενεργά και ο αδελφός του  που μας ενημερώνει ότι όταν νικήσουν στην κατηγορία τους θα έρθουν με τα αυτοκίνητα να το γιορτάσουν στην πλατεία Αμαλίας στην Κάρυστο. 'Οχι για να συμμετέχουμε στην χαρά της νίκης μιας ομάδας του νομού μας, αλλά για να αποδείξουν το πόσο καλύτεροι είναι και για να ....μας μπουν στο μάτι.

Και σας ρωτάω αναγνώστες.
Γιατί να εμπλακεί η να ταραχτεί η πόλη για κάτι που δεν ξέρει? Γιατί να γίνει θέατρο εμπάθειας και καθαρισμού λογαριασμών ανάμεσα στις ομάδες?


Argiris Manolis ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ "ΦΤΑΣΟΥΝ"!!!ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ . . .ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΑΣ!!!ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ!!!ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ!!!ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!!!Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΚΑΡΥΣΤΟΣ (ΓΕΝΙΚΑ) ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΣΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ!!!Ο ΑΟΜ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!!!ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ,ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ!!!ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ "ΚΥΡΙΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!!!Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ!!!ΟΧΙ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΑΣ!!!ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ!!!ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΙ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠ'ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!ΚΟΝΤΙΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ!!!ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ!!!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΑΛΙΑΣ!!!ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ 


Υπάρχουν και άλλα πολλά , χαρακτηρισμοί όπως "πελάτες" " Οβραίοι" βρισιές, και μια εντύπωση που δυστυχώς καλλιεργείται στο πνεύμα ...ενός ποδοσφαίρου που περιλαμβάνει και αγιοποιεί μια περιοχή αλλά κρύβει έχθρα για άλλη. Στην αρχή σκέφτηκα ότι δεν ξέρει να εκφραστεί σωστά, αλλά ...και κανείς άλλος?
Argiris Manolis Λοιπόν . . .Ξέρετε τι έχω καταλάβει (και όλοι μας,πιστεύω) από την φετινή χρονιά???Ότι αυτή η ομάδα δεν ένωσε μόνον εμάς τους ίδιους που ασχολούμαστε!!!Αλλά και τους εχθρούς μας!!!Ζούμε για την (κάθε) Κυριακή που έρχεται!!!Και μου θυμίζει τον ΑΟΜ τον "παλιό"!!!!!Που στο γήπεδο πήγαιναν παιδιά,παππούδες . . .Γυναίκες!!!Λοιπόν,δεν θέλω να τελειώσει αυτό!!!Με τίποτα!!!Είναι ωραία τα όνειρα!!!Αλλά,το δικό μας θέλω να γίνει πραγματικότητα . . .Και θα γίνει!!!Εχούμε εξαιρετικούς και ιδιαίτερους χαρακτήρες!!!Αγαπάμε ο ένας τον άλλον!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ . . ."ΟΛΟΥΣ"!!!
Γιατί καλλιεργείται αυτό το κλίμα στα 1000 και μέλη της Ομάδας, και γράφονται τέτοια πράγματα?
Αν υπάρχουν τόσες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, -που εμένα μου φαίνεται γελοιότερο του γελοιοτέρου- ας τις λύσουν στο γήπεδο και στα αρμόδια όργανα.
Να αφήσουν απ έξω την κοινωνία, τις προσβολές και τις καταγγελίες από την Ομάδα στο φεις μπουκ, και καλά θα κάνουν να επισκεφθούν και τις σελίδες άλλων ομάδων να δουν πως είναι.

Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα με τον Ενιαίο Δήμο, θα έπρεπε να είχαμε μια ομάδα. Να έχει και μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό, πιο δυνατή παρουσία, και η περιοχή μας να εκπροσωπείται με το κεφάλι ψηλά σε κάθε διοργάνωση, και η κάθε νίκη να γιορτάζεται και στο Μαρμάρι και στην Κάρυστο και στα Στύρα, ανάλογα την περιοχή  που γίνεται ο αγώνας, και που τους βολεύει καλύτερα, και τους εύχομαι  όχι μόνο να πάρουν την θέση στο ποδόσφαιρο που επιθυμούν, αλλά να έχουν αλλάξει και το κλίμα, έτσι ώστε να μπορούμε να το γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να γράψετε όλη την ανακοίνωση μου κυρία Κόλλια και όχι μόνο ένα απόσπασμα, αν θέλετε να είστε αντικειμενική.

Γιάννης Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

το κατα IoannoU εγχειριδιο για την εξυπηρετηση πολιτικων φιλοδοξιων μεσα απο το ποδοσφαιρο και το παραληρημα του Αργυρη αποδεικνυουν οτι τουλαχιστον στο γηπεδο της πολιτικης εχουν χασει τη μπαλα:ο πατερας τους δεν θα εκανε ποτε τετοια φαουλ....σοβαρευτητε κ βαλτε και κανα γκολ σε κρεβατι ...κι αυτο αθλημα ειναι..το λεει και η παροιμια΄΄make love not war ' ' tsouggranas

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου