Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Λογική και επιχειρήματα vs άλλων τρόπων...για το θέμα υποδ/τή

Ο καθένας έχει την άποψη του για το πως πρέπει να διεκδικεί αυτό που πιστεύει για σωστό.
Για μένα είναι πολύ σημαντικό να ξέρω τα εξής.

1. Τι δικαιοδοσία έχω?
2. Πως μπορώ να στηρίξω την θέση μου?
3. Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που μπορώ να κινηθώ?
4. Τι στήριξη μπορώ να εξασφαλίσω?

Όταν μιλάμε για την υπόθεση του Νοσοκομείου, επιμένω στο άδικο της υπόθεσης γιατί αποδεικνύεται εκτός των άλλων ότι αυτές οι θέσεις, ήταν, είναι και θα είναι κομματικές.

Από την μια λέμε τόσα για την απεμπλοκή της κοινωνίας από τους μηχανισμούς των κομμάτων, και από την άλλη, όπου γάμος και χαρά ...η κομματική ταυτότητα πρώτη και καλύτερη.
Από την μια λέμε, για προώθηση των καλύτερων, και από την άλλη, τους θυσιάζουμε στην κομματική σκακιέρα.
Τελικά δεν έχει αλλάξει η νοοτροπία στα κόμματα, και ας χτυπιούνται σαν χταπόδια κάθε μέρα να μας αποδείξουν το αντίθετο.
Όπως λοιπόν πάνε τα πράγματα, όταν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θα φύγει η κυρία που είναι πράσινη για να έρθει άλλος/η που θα είναι...ουράνιο τόξο..

Πόσο βοηθάει αυτή η νοοτροπία τις τοπικές κοινωνίες?
Όχι και πολύ έως καθόλου.

Διάβασα το γράμμα προς τον Υπουργό από τον Δήμαρχο, αλλά δεν μου άρεσε στο τέλος..αυτή η πλάγια απειλή.
Δεν είναι θέμα απειλών, δεν είναι θέμα οποιασδήποτε μορφής βίας, λεκτικής, ψυχολογικής, πραγματικής, η δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Ο Υπουργός, Άδωνις ,ξε Άδωνης, έχει το μαχαίρι, έχει το πεπόνι, και μας πετάει την πεπονόφλουδα.
Εμείς δεν πρέπει να την πατήσουμε.
Πρέπει με τα επιχειρήματα για διαφάνεια, για αξιοκρατία, για δίκαιο, για καταπολέμηση των παλαιοκομματικών τακτικών που λέει ότι πολεμά, να τον πείσουμε για αυτό που ζητάμε.
Δεν μπορούμε τίποτα άλλο πέρα αυτό.

Επομένως, με ψυχραιμία λογική και διαλεκτική αντιμετωπίζουμε τις αποφάσεις του Κράτους, κατά την ταπεινή και εντελώς προσωπική γνώμη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως το νοσοκομειο καρυστου θα στερηθει εναν ακουραστο διοικητη κ εναν πραγματικο φιλο η πολη μας!ο υπουργος θα πρεπει να επανεκτιμησει την αποφαση του καθως εχει ηδη ενημερωθει για την αντιδραση που προκληθηκε στους κατοικους της καρυστιας κ λαμβανοντας υπ οψιν του το μεχρι τωρα εργο που προσεφερε ο κ. Μιχας .Γ. Σαραβανος

Δημοσίευση σχολίου