Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Της ΤΡΌΙΚΑΣ τα βρώμικα...

Έχουν παρανοήσει εκεί στα ΔΝΤ και στα Τροικανά διαμερίσματα εύρεσης λύσεων, που σημαίνει εύρεση χρήματος.
Φτάσανε στο σημείο να λένε ότι θα φορολογηθούν όσοι πούλησαν σπίτια, να δώσουν και ένα χαρατσάκι όσοι κατέθεσαν πινακίδες, οπότε είναι πολύ εύκολο να μαντέψουμε τα επόμενα σχέδια τους.
Πρώτα από όλα, να θυμηθούμε ότι οι πολιτικοί τίποτα δεν αναφέρουν κατά λάθος στην τηλεόραση.
Το λένε  τάχα μου τούχα μου, ότι τους  ξέφυγε, εμείς παθαίνουμε ένα σοκ, και μέχρι να συνέλθουμε το έχουν περάσει με νομοθετική ρύθμιση, που ήταν βράδυ και ήταν λίγοι, και δεν το κατάλαβαν καλά, και μετά το κουβεντιάζουμε, το μαθαίνουμε  η ανάγκη του σαν νόμος γίνεται το καθημερινό μας άγχος γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε και επιτέλους ανακουφισμένοι το ψηφίζουμε σε νόμο.

Ο Άδωνις τις προάλλες φώναζε για τα κωλόχαρτα που δεν θα είχαμε αν δεν ήταν ο Σαμαράς, και έτσι σε λίγο το διπλό αρωματικό χαρτί, για λόγους οικονομίας, θα είναι μονό, χωρίς άρωμα -εννοείται- και σε συσκευασία εφημερίδας.
Άλλωστε δεν πάνε και πολλά χρόνια που οι εφημερίδες χρησίμευαν για αυτή την δουλειά, όπως και για να αγοράζουμε ψάρια, να τυλίγουμε εμπορεύματα και να να κάνουμε χωνιά για ηλιόσπορους.

Ηρωικά χρόνια της Ελληνικής κοινωνίας που άλλαζε και στο καρφί δίπλα στην τουαλέτα ήταν η εφημερίδα και η λαδόκολλα.
Ο αγαπητός μας Άδωνις, είναι νέος και δεν ξέρει ότι η απειλή του να μην έχουμε χαρτί στην τουαλέτα δεν είναι και τόσο τρομαχτική, όσο να μην έχουμε τις ινσουλίνες στο φαρμακείο, παραδείγματος χάριν.

Μας λένε  ότι ήμαστε εγκληματίες, παράνομοι, και κατάπτυστοι φυγόπονοι, όταν δεν πληρώνουμε τις δικές μας εισφορές στα ταμεία.
Αν εγώ δεν θέλω να είμαι ασφαλισμένη, εσύ ρε φίλε, τι πρόβλημα έχεις?
Γιατί με θεωρείς παράνομη?

Δεν με καλύπτεις έτσι και αλλιώς για να πάρουμε το πρώτον, και για να φτάσουμε στο δεύτερον, ποιος πήγε φυλακή όταν μας πήρατε τα δικά μας τα λεφτά ρε για να τα παίξετε στο Χρηματιστήριο?
Ποιον μάθαμε? Ποιος μας είπε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να μας δώσει τα λεφτά μας πίσω και παραχώρησε στο ταμείο που έβλαψε τα δικά του?
Νταβατζήδες και υποκριτές του κώλου, εξ ου και το ενδιαφέρον για τα κωλόχαρτα.

Δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να μιλάω έτσι, μπλα μπλα μπλα...και τα λοιπά, αλλά αμάν πια με τις ανοησίες και τους εκβιασμούς.

Να μαζέψουν επιτέλους τους φοροφυγάδες, να ελαττώσουν την γραφειοκρατία που καλά κρατεί και βασιλεύει ακόμα με τους σφραγιδοαιώνιος ψηφοπελάτες, να σταματήσουν να τρώνε, που ακόμα τρώνε, και να μου πούνε χίλια ευχαριστώ, και μένα και σένα, που ήμαστε τόσο υπομονετικοί.

Αυτά τα λίγα αναγνώστες, καλή βδομάδα νάχετε, και ας ελπίσουμε ότι πες πες και κάμποσες ακόμα ροπαλιές από τις καθαρίστριες, θα στρώσει λίγο το πράγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου