Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Κόσμος πάει και έρχεται στο facebook και στα blogs.

Άγνωστα ονόματα από άλλες πόλεις και χωριά, γεμίζουν τις οθόνες του υπολογιστή μας.
Τεράστια η διαφορά με τις προηγούμενες εκλογές ,τεράστια η δυναμική των μέσων δικτύωσης στην επικοινωνία των μηνυμάτων και την γνωριμία των υποψηφίων.
Όμως η αλήθεια είναι ότι σε απογοητεύει πράγματι πολλές φορές η πραγματικότητα και η πρακτική που παρουσιάζουν πάρα πολλοί.
Μερικές φορές που θυμίζουν παιδιά που έχουν στα χέρια τους ένα νέο παιχνίδι και δεν ξέρουν καλά καλά να ανοίξουν τον διακόπτη. Παρόλα αυτά, φαντάζονται ότι μπορεί το παιχνίδι να κάνει όλα όσα κάνει το πραγματικό αεροπλάνο, ας πούμε, η το τελευταίας τεχνολογίας τρένο.

Οι παγίδες της χρήσης του μέσου, είναι πάρα πολλές.
Αν για παράδειγμα αντί να πάρω τηλέφωνο την γειτόνισσα μου αν θα πάμε για καφέ, αλλά την ρωτάω δημόσια , όλοι όσοι με ξέρουν θα γελάσουν.
Δηλαδή, γελάνε πράγματι με κάτι τέτοια, καρατσεκαρισμένο.

Μέγα παράδειγμα η Συμπολιτεία της Κύμης, που σίγουρα θα είχε πληγεί πολύ πολύ λιγότερο αν δεν είχε βιαστεί να γεμίσει το διαδίκτυο με διάφορες ανακοινώσεις και εξαγγελίες.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι?
Τι θέση έχουν στην κάθε κοινωνία μικρού η μεγαλύτερου χωριού?
Πως θα επηρεάσουν τον τόπο τους αλλά και το νησί με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους?
Άγνωστο.

Θα έχουμε και νέο Περιφερειάρχη βέβαια.
Φαντάζομαι ότι τουλάχιστον μια φορά, θα τους δούμε να μας συστηθούν.
Θα τους ξαναδούμε άραγε?
Ποιος ξέρει?!

Νέα πρόσωπα μας χαμογελούν στο facebook. Άλλα εμπνέουν εμπιστοσύνη, άλλα συμπάθεια, άλλα αντί να σκεφτείς αν είναι κατάλληλοι για τα κοινά, παρασύρεσαι από τις στιλιστικές τους επιλογές, ακόμα και το ύφος τους που ποζάρουν για την φωτογραφία.

Μια χαρούμενη φωτογραφία από τον γάμο μιας φίλης μας, δεν είναι και τόσο κατάλληλη για την προεκλογική καμπάνια.
Παρόλα αυτά, η φίλη μας από την χαρά της, κοινοποιεί την φωτογραφία, με αποτέλεσμα μερικοί ψηφοφόροι να θεωρούν ότι η συγκεκριμένη δεν είναι και τόσο κατάλληλη για τα γούστα τους.

Το μυστικό της Επικοινωνίας έχει γίνει επιστήμη, αλλά πόσοι έχουν επίγνωση το πόσο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά η άγνοια τους?

Πως θα μεταφραστεί στις κάλπες?
Στις μικρές κοινωνίες, ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο μιας και είναι άλλα που παίζουν σημασία και δεν περιμένεις να αποκτήσεις μια εντύπωση από μια φωτογραφία, αλλά για την Περιφέρεια νομίζω ότι θα έχει μεγάλο ρόλο η εμφάνιση τους στο ίντερεντ γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου