Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Αλλάξτε οπτική - Τα όπλα δεν είναι διασκέδαση.

Η αλήθεια είναι αναγνώστη ότι παθαίνεις μια παράκρουση στην Ελλάδα με τα αντίθετα μηνύματα που μας στέλνουν για πολλά θέματα.
Ένα από αυτό , είναι η ...χαρά...με κάθε είδους όπλα.
Για μέρες μας έλεγαν χαρωποί παρουσιαστές και περήφανοι εκπρόσωποι...πολιτιστικών συλλόγων (ας μην το σχολιάσουμε αυτό τώρα), για έθιμα που έχουν σχέση με βαρελότα και δυναμίτιδα.
Τόσες οβίδες σκάνε εδώ, τόσα κιλά δυναμίτιδα θα έσκαγε εκεί και όλα ήταν πάρα πολύ ασφαλή...

Πως γίνεται όμως να καταγράφουμε κάθε  χρόνο νεκρούς και τραυματίες, και ακόμα, να θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις είναι κάτι το θεμιτό, είναι κάτι που μόνο εκείνοι το ξέρουν.

Εντάξει...το ξέρουμε και εμείς.
Πίσω από όλα αυτά δεν κρύβεται παρά το κέρδος από τους επισκέπτες, που τους κάνουν να τα διαλαλούν και να τα διαφημίζουν σαν το κλου της Πασχαλινής Παράστασης.

Σε όλη την Ελλάδα έχουν αναβιώσει ότι μας βρίσκεται σε έθιμο, δοξασία λατρεία και παράδοση, με μοναδικό λόγο της προσέλκυση της πολυπόθητης τουριστικής μας πελατείας.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν σχέση με πανηγύρια και τα συναφή, αλλά η πιο κατανυκτική μεταφυσική και βαθύτατα ενδοσκοπικής ανάγκης γιορτή, μετατρέπεται σε μια εν δυνάμει παγίδα των κάθε αθώων θυμάτων η των απρόσεκτων χειριστών τους.

Από την μια, η Αστυνομία μαζεύει, από την άλλη, χαρωποί τα διαφημίζουμε στην τηλεόραση.
Αν έχω καταλάβει καλά την παραφροσύνη της Ελληνικής πραγματικότητας, παρανομούμε και το καμαρώνουμε και από πάνω.
Γιατί δεν αλλάζουν και τον νόμο να μην βασανίζονται οι άνθρωποι?

Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να βρω κάτι το πολιτιστικό σε πολλά από όσα γίνονται, αλλά ότι προκαλεί τον τραυματισμό και τον θάνατο των ανθρώπων, όχι μόνο δεν δυσκολεύομαι να τα αρνηθώ αλλά και να γράψω ότι πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουν.

Σήμερα κλαίμε ένα παλικάρι από τον Ρέθυμνο που σκοτώθηκε στο γλέντι...Δεν είναι ώρα να μαζευτούν τα όπλα? Να σταματήσει η ανοχή και τα χαμόγελα για τις ..μπαλοθιές? Πόσες ακόμα ανθρωποθυσίες θα δεχτούμε στωικά και αδιαμαρτύρητα στο όνομα του εθίμου?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου