Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

"Τι είχες Γιάννη?Τι είχα πάντα"

 1. Κάτω από ανάρτηση είδα αυτό το σχόλιο που με φωτογραφίζει.
  Ο κ.Μανώλης λέει ότι στον ελεύθερο χρόνο μου ...κάνω αγγλικά
  Για ενημέρωση του κ.Μανώλη επίσης είμαι full time νοικοκυρά, εργαζόμενη επί 34 συνεχόμενα έτη και από αυτά τα 27 σαν Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών.
  Είμαι μητέρα 2 παιδιών εκ των οποίων ο ένας σπουδάζει Αρχιτεκτονική ενώ ο μικρότερος, βρίσκεται στην δύσκολη φάση της Δευτέρας Λυκείου.
  Στο Κέντρο όπου διευθύνω, έχω προχωρήσει και σε συνεργασία,-χωρίς καμιά χρηματική συνναλαγή- με Λογοθεραπεύτρια, όπου χρησιμοποιούμε τους χώρους, για την όσο τον δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών που χρειάζονται την ανάλογη θεραπεία.
  Επίσης , είμαι μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Επαγγελματιοβιοτεχνών Καρύστου ,ο οποίος εχει έντονη δράση στα κοινά.
  Αυτά όσο αφορά ...τον ελεύθερο μου χρόνο. Η διαχείρηση χρόνου είναι πολύ σημαντική και όπως λένε και οι Άγγλοι, " if you don't  have time, make time"
  Τώρα ας πούμε για την διασπορά ψευδών ειδήσεων που αναφέρεται.
  Έγραψα, ότι "στις τόσες υποψηφιότητες που μας έχει ανακοινώσει" και μου έγραψε ένα σχόλιο, στο οποίο με κατηγορεί πάλι για///ψεύδη.
  Θεώρησα σωστό να διορθώσω την φράση σε " που μας έχουν ανακοινώσει" κάπως έτσι.
  Δεν βάζω αυτό το σχόλιο του Μανώλη όπως και κανένα άλλο γιατί,
  Σε σχόλια του με αναφέρει με άσχημους χαρακτηρισμούς, που τον έχω συγχωρέσει για τους μισούς..τουλάχιστον, και του μιλούσα..δεύτερον με έχει ...απειλήσει με δικαστήρια και μου έχει ανακοινώσει με μέιλ ότι θεωρεί ότι ανήκω στους "συκοφάντες του"Όσο αφορά την αμετροέπεια...γνώμη του είναι δεν με νοιάζει.
  Δεν απειλώ κανέναν όταν με προσβάλλουν, προστατεύω μόνη μου την "τιμή και την υπόληψη μου",
  Τις  απόψεις και την γνώμη του όμως δεν πρόκειται να τις ταυτίσω με τους φίλους που έχω στον Συνδυασμό του πατέρα του, ούτε θα μπω στην θέση να πιστέψω ότι τις συνυπογράφουν.
  Αυτά.


  • Ioannis Manolis Συγχαρητήρια! Πραγματικά το αξίζετε. Είστε αντικειμενικοί και έγκυροι. Όχι όπως η γνωστή για την αμετροέπεια της μπλόγκερ, που κάνει και αγγλικά στον ελεύθερο της χρόνο, και η οποία ενώ, αρχικά, σπείρει ψευδείς ειδήσεις, όταν στη συνέχεια την ενημερώνει κάποιος για το λάθος της, δεν ανεβάζει τα σχόλια, παρότι επώνυμα. Συνεχίστε έτσι. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από αδέσμευτη ενημέρωση και ψύχραιμες φωνές.
   15 hours ago · Like · 3   Κυριακή, 13 Απριλίου 2014


   Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

   Ο Άρτουρ Σοπενχάουερ, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους, έγραψε τον 19ο αιώνα ένα οξύ, οργισμένο, ανατρεπτικό και ταυτόχρονα σοφό, γλαφυρό και με υποδόριο χιούμορ δοκίμιο (που εκδόθηκε μετά θάνατον] υπό τον εύγλωττο τίτλο "Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο", που αυτοσυστήνεται ως εγχειρίδιο επικράτησης έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου σε μια αντιπαράθεση. "Εριστική διαλεκτική" έγραψε ο ίδιος ο Σοπενχάουερ, συγκαλύπτοντας έτσι κάθε ειρωνικό τόνο, "είναι η τέχνη του να λογομαχεί κανείς - και να λογομαχεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπερασπίζεται επαρκώς τις θέσεις του, είτε έχει δίκιο είτε άδικο". 

   Και σαν να ήθελε να διαβεβαιώσει τους αναγνώστες του ότι το εννοούσε ειλικρινά αυτό, πρόσθεσε: "Σε μια αντιπαράθεση, πρέπει να αγνοήσουμε την αντικειμενική αλήθεια, ή μάλλον να την εκλάβουμε ως μια τυχαία συγκυρία, και να επικεντρωθούμε μόνο στην υπεράσπιση της θέσης μας και στην αντίκρουση της θέσης του αντιπάλου". Ασφαλώς, η αληθινή πρόθεση του Σοπενχάουερ ήταν να επιστήσει την προσοχή των αναγνωστών του στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι υπόλοιποι, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε για δημοσιογράφους, διαφημιστές ή εμπόρους. Προφασιζόμενος ότι διδάσκει τη "στρεψοδικία" (όπως χαρακτήρισε αργότερα ο ίδιος τη ρητορική), στην πραγματικότητα δίδαξε πώς να την αναγνωρίζει κανείς και, κατ' επέκταση, πώς να την αντιμετωπίζει. Αυτό το δηκτικό μικρό έργο παραμένει ακόμη και σήμερα ένα πολύτιμο εργαλείο για τον σκοπό αυτό.
   notiosevoikos.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που κρίνει εσένα για την επαγγελματική σου επάρκεια, έχει επάγγελμα;

Ανώνυμος είπε...

Λομπίστας είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου