Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Παιχνίδια εξουσίας.

Η Ρομά υποψήφια Ευρωβουλευτής Σαμπιχά Σουλειμάν, είπε ότι την απέπεμψαν, (την άκουσα με τα αυτιά μου) κάτι που δεν είχε ακούσει ο κ.Μιλιός που επέμενε ότι έγινε κουβέντα κλπ και παραιτήθη.
Πρώτα από όλα δεν καταλαβαίνω γιατί να πεις ένα ψέμμα που είναι τόσο εύκολο να φανεί..
Το Τουρκικό Προξενείο είναι μια πονεμένη ιστορία, και η κεντρική εξουσία δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ, την σημασία που χρειάζεται, τουλάχιστον από το 78-80 που άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται εκεί πάνω και έμαθα όχι υπάρχουν στην θράκη οι Πομάκοι, οι οποίοι ήταν ελληνογενής Χριστιανοί οι οποίοι έγιναν Μουσουλμάνοι με την ανοχή της Ελλάδας και  τα πολλά χρήματα της Τουρκίας. Τότε υπήρχε και μια μπάρα που χώριζε τις περιοχές τους.
Για να φτάσουμε στο σήμερα και την κ.Σαμπιχά.


 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Με απέπεμψαν από υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μου πουν γιατί

Η Σουλεϊμάν ΣαμπιχάΗ Σουλεϊμάν Σαμπιχά

Δεν παραιτήθηκα, ξεκαθαρίζει η ρομά ακτιβίστρια 

Με ένα τηλεφώνημα από τον γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα, χωρίς να δοθούν κάποιες εξηγήσεις υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η ρομα Σαμπιχά Σουλεϊμάν για την απομάκρυνσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν παραιτήθηκα, με απέπεμψαν» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Δήλωσε μάλιστα ξαφνιασμένη καθώς όπως επισήμανε, «H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό...» και εκτίμησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ  «φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης».

Στην ίδια συνέντευξη η ακτιβίστρια κατήγγειλε ότι «πριν από κάποια χρόνια δέχθηκα επίθεση από ανθρώπους τούρκικης καταγωγής» ενώ μιλώντας για τα επόμενα βήματά της ανέφερε ότι «θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία».

Η κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναγκαστική και έγινε μετά τις έντονες αντιδράσεις της κομματικής βάσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ειδικά δε απο το μουσουλμανικό στοιχείο. Η κυρία Σαμπιχά κατηγορήθηκε ότι έχει εθνικιστικές απόψεις, που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατηρεί και κακές σχέσεις με το μουσουλμανικό, τουρκικής καταγωγής μειονοτικό κομμάτι της Θράκης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, υποστήριξε μιλώντας στο ίδιο ραδιόφωνο, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποφάσεις όχι με βάση της μεγιστοποίηση των ποσοστών του αλλά βάσει και άλλων ισορροπιών που πρέπει να τηρούνται»

Για «σοβαρό θέμα» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, «μετά και τα όσα έχει καταγγείλει για την καταπίεση που δέχονται οι πομάκοι από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου