Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Εγώ, πότε θα γίνω σύμβουλος!?

Τις προηγούμενες εκλογές, ότι έβλεπα και άκουγα, τα μετέτρεπα σε ιστορίες. Όχι ακριβώς αντιγραφή, αλλά ένα μαγειρεμετάκι απαραίτητο για να βγαίνει η ιστορία. Μέρες που είναι, ταιριάζουν πάλι..

 

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Εγώ, πότε θα γίνω σύμβουλος!?Φωτό. Βαγγέλης ΒλάχοςΤι σκέφτεσαι ρε Θανάση και έχεις τέτοια μούτρα? Τα καράβια σου πέσαν έξω?

- Όχι μωρέ! Να, μετράω....

- Τι μετράς? Αυτά που χρωστάς?

- Μπαααα! Έχω χάσει τον λογαριασμό! Άλλο μετράω...

-Για πες ντε! Με έσκασες!

- Μετράω ψήφους! Αν κατέβω στις εκλογές το Φθινόπωρο πόσες μπορεί να πάρω....

- ΑΑΑΑΑ! Μάλιστα! Έχεις μεγάλα σχέδια βλέπω! Για Δήμαρχος πας!?

-- Όχι ρε! Για σύμβουλος...

-- Ε, εντάξει! Κάτι θα γίνει... Τόσο σόι έχεις!

-- Ναι, αλλά αν ενωθούν οι Δήμοι, θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και γω δεν έχω βγει πάνω από την στροφή του Καλλιανιώτη!

-- Έλα καλέ τώρα! Κάτι θα γίνει! Για μέτρα μέχρι τώρα, πόσοι σου βγαίνουνε?

---Να σου πω... Ας υποθέσουμε ότι με ψηφίζει η γυναίκα μου...

-(Μέσα από τα δόντια του) Καλά, μη το έχεις και για σίγουρο....

--- Και τα αδέλφια της, 5- ευτυχώς είμαστε πολλοί...για να δούμε! και 4 οι άντρες τους, 9, και τα ενήλικα ανίψια 4, είμαστε 19...

---ΑΑΑΑΑ! Δεν τα μετράς σωστά!

-----Γιατί?

----Ο Μπάμπης, ο ανιψιός σου, θα κατέβει και αυτός.Το είπανε στο καφενείο,,,και έχει πολλούς φίλους και στο Μαρμάρι και στα Στύρα. Όλοι όσοι δουλεύουν στις ανεμογεννήτριες είναι μαζί του..

--Τι λες ρε Τάσο? Αλήθεια!? Το κωλόπαιδο! Δεν μου έχει πει τίποτα! Για αυτό η γυναίκα μου είναι όλα μισόλογα και μου φέρνει τόσες αντιρρήσεις!! Και καλά δεν προλαβαίνουμε και έχουμε δουλειές.....και όλο το παιδί και ο Μπάμπης....Λέω και γω! Τι την έχει πιάσει και μου λέει συνέχεια, Είδες ο Μπάμπης! Και τι προκομμένο που είναι! Και που τελείωσε το πανεπιστήμιο και πόσο τον αγαπάνε όλοι και πόσο τυχερή αυτή που θα τον πάρει..Νόμιζα ότι του είχε βρει καμιά νύφη...

-Έλα μωρέ΄! Μη ταράζεσαι! Αυτός θα κατέβει με τον Λευτέρη....

----ΑΑΑΑ! ....Μπάχαλο η οικογένεια..

--ΕΕΕ!Τι να σου πω! Μη πας! Άσε το παιδί που έχει όρεξη και μέλλον..
--Μπα! Τι λες! Έτσι σου είπανε? Ότι δεν έχω όρεξη? Όχι ! Δεν κάνω πίσω! Εγώ τώρα μπορώ, τώρα θα κατέβω και όσους πάρω... Θα μετρήσω τους φίλους μου, για να δούμε...Ο Γιάννης,..

--Τώρα έδεσες?!!!

- Γιατί μωρέ Θανάση! Προχτές τα λέγαμε με τον Γιάννη και όλο για την κατάσταση λέγαμε, ότι πρέπει να ενδιαφερθούμε όλοι, να συμμετέχουμε, να κάνουμε 5 πράματα για τον τόπο...

-Αχ μωρέ! Πόσο αφελής είσαι! Δεν τα έλεγε για σένα! Θα κατέβει η γυναίκα του με τον Μανώλη! Αφού είναι και από το ίδιο χωριό και είναι κώλος και βρακί, και κόμμα! Μ'αρέσει που θέλεις να γίνει και πολιτικός! Τρομάρα σου! Εδώ δεν ξέρεις ποιός είναι με ποιόν!

---Εγώ είμαι με τον τόπο!

----Για αυτό θα μείνεις επί τόπου!

---Δηλαδή ρε φίλε, δεν με έχεις άξιο?

---Βρε άξιο σε έχω, αλλά πρέπει να δεις ποιο πέρα από τους γνωστούς..όλοι η γνωστοί είμαστε, η συγγενείς η κουμπάροι η φίλοι, η φίλοι των φίλων, πρέπει να δεις πάρα πέρα!

--ΕΕΕΕ, Εντάξει! Να μετρήσω από τους πελάτες! Όλοι ευχαριστημένοι είναι, μπορεί από κει να πάρω κάτι...

----Από κει κάτι μπορεί να γίνει! Αλλά και πιο πέρα...για σκέψου.. Πρέπει να κάνεις αγώνα, να πας στα σπίτια, να βγεις και δεις, να μάθεις, να ενημερώσεις και να ενημερωθείς..αυτά τα πράγματα θέλουν τρέξιμο....

----Αυτό που μου λες, δεν είναι τρέξιμο, είναι μαραθώνιος.. Δηλαδή αυτό πρέπει να κάνω μέχρι τον Νοέμβρη...

--Αν θες να βγεις...θα σου βγει η πίστη ανάποδα!

-Να βγω θέλω, όχι να χρεωθώ περισσότερο και να χάσω και τη δουλειά μου, και να τσακωθώ με όλο μου το σόι και τους φίλους........
.
------Ο Γιώργος τι λέει?

_----Μου έχει εμπιστοσύνη και λέει ότι θα κάνουμε την καλύτερη ομάδα....

-------Τουλάχιστον μέσα από τον συνδυασμό θα στηριχτείς, κάτι είναι και αυτό....

---Ρε!! Το βρήκα! Θα με στηρίξουν οι παπάδες! Θα γίνω επίτροπος, και θα πηγαίνω κάθε Κυριακή, κάθε εσπερινό σε όλες τις εκκλησίες! ΑΧΑ! Να ο τρόπος να βρω σίγουρους ψήφους.
Αντίδωρο και ψήφος , παπάς και οπαδός.... Οι παπάδες έχουν τον τρόπο τους και λένε ότι θέλουνε....έχουν τα μικρόφωνα , έχουν κοινό έτοιμο, άμα θέλουν.....πως νομίζεις βγαίνει ο Ψωμιάδης...Ουφ!

------Δεν θα έκανα τόση χαρά στην θέση σου.....

-----Τι πνεύμα αντιρρησίας είσαι ρε παιδάκι μου..! Όλο παίζεις με το κομπολόι και μου πετάς μαχαιριές! Σιγανοπαπαδιά, όλα τα ξέρεις και τίποτα δεν μου είχες πει!

----Έλα ρε φίλε μη θυμώνεις! Για το καλό σου στα λέω! Για σκέψου! Τι κόμμα είναι οι παπάδες?

----Κόμμα ευρώ! Να σου πω εγώ τι είναι! Ντιγκι ντίγκι τα δίευρα στον δίσκο, θα κάνω και καμιά δωρεά, μια εικόνα, μια αρτοκλασία βρε αδελφέ...γιατί όχι?

-------ΕΕΕ, να δούμε! Αφού έχεις τόσο πάθος, έλα να πάμε στα Στύρα για καφέ να κόψουμε κίνηση, να δούμε τι κάνουν αυτοί κει πάνω...για να δούμε ! Τι κονέ έχουν!

-----Εσύ τελικά θα με ψηφίσεις?

---- ΑΑΑΑ! Αν μου υποσχεθείς ότι θα μου καθαρίσεις το ρέμα δίπλα στο κτήμα, και η πρώτη δουλειά θα κάνεις θα είναι να μου στρώσεις άσφαλτο τον χωματόδρομο μπροστά στο σπίτι, και θα πάρεις τον κάδο που τον έχουν βάλει κάτω από το παράθυρο και μας τρώει η βρώμα...κάτι μπορεί να γίνει....
----Ωραίος φίλος είσαι ρε!
-----Άλλο η φιλία άλλο η πολιτική!
-------Εγώ δεν θα κατέβω για σύμβουλος παιδάκι μου! Για εργοδηγός θα κατέβω! Τελικά Δήμαρχο θέλετε η Εργολάβο? Άντε στην υγειά μας, και με τη νίκη! ΜΟΥ!
Αντιδράσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου