Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Τελικά , ποια είναι τα πρέκια ?

Αυτά τα πρέκια μου έχουν μείνει από όλη την φασαρία με τον Μπαλτάκο.
Πρώτον, τι είναι τα πρέκια?
Δεύτερον, ο Μπαλτάκος που τα ξέρει?
Tρίτον, μπορεί κάποιος πράγματι, ακόμα και αν είναι πρωθυπουργός ...να κάνει κάτι στα πρέκια?
Δύσκολα πράγματα και αναπάντητα ερωτήματα κατακλύζουν το ίντερνετ και όχι μόνο.

Εν τω μεταξύ τα Ευβοικά blogs, έχουν αναρτήσει όλα, μα όλα, την μη συμμετοχή υποψηφίου στην περιφερειακές.
Την μια διαβάζουμε ότι δεν αποδέχθη την πρόταση, την άλλη, ότι τον σταμάτησαν κάτι παλαιοκομματικά σταγονίδια,..άκρη δεν βγάζουμε
Διαβάζουμε ακόμη ότι και ο Σίμος, έβαλε το χέρι του να σταματήσει την κάθοδο του στις εκλογές.
Ναι, όπως το ακούς. Ο Σίμος λέει το tribune, -που τι είναι μη με ρωτήσεις, χθες προχθές βγήκε- άλλη δουλειά και έννοια δεν είχε παρά να εμποδίζει την ανέλιξη του υποψηφίου.
Για άλλον σε όλη την Εύβοια, και όλη την Ελλάδα μπορώ να πω, δεν διαβάσαμε τίποτα.
Μοναδική περίπτωση κατά πως φαίνεται.
Μέχρι και ολόκληρες συνομιλίες από το φέις είδαμε ...μιλάμε για διασημότητα.
Βασισμένη σε τι ακριβώς..ούτε και αυτό το ξέρω να σας το πω.
Είναι δε, τέτοιου βεληνεκούς που ακόμα και στου Μαξίμου έγινε χαμός!! σύμφωνα με το δημοσίευμα 'ανυπόγραφο...
Δεν θα αφήσει πρέκι για πρέκι ο Αντώνης! ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
TRIBUNE
Διαβάστε σχετικά για Εύβοια, Σίμος Κεδίκογλου,
Bράζει η κομματική οργάνωση της ΝΔ στην Εύβοια με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου.
Δεν φτάνει, που πριν 6 μήνες δίχασε τις οργανώσεις με τις παρεμβάσεις του στις εσωκομματικές εκλογές, προκειμένου να ανατρέψει τον άνθρωπο που ηγήθηκε της γαλάζιας παράταξης στον Νομό, στη δύσκολη διπλή μάχη του 2012, και να επιβάλει ουσιαστικά τον δικό του άνθρωπο Απόστολο Βαρδακώστα, τώρα έχει επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια, ώστε να τοποθετήσει τα «δικά του παιδιά» στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο και στους κατά τόπους δήμους.
H οργάνωση της Εύβοιας οδεύει προς αποσύνθεση μετά τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια αξιόλογων και δυνατών υποψηφιοτήτων.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της «Ευβοϊκής Γνώμης» για την περίπτωση υποψηφίου που αντί να μαζεύει ψήφους μαζεύει… like facebook.
Τα κακά μαντάτα, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν και στο Μαξίμου και έχουν φέρει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε πολύ δύσκολη θέση.
Δεν έφτανε το μπάχαλο που προκάλεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ, τώρα έχουν να διαχειριστούν και άλλες παιδαριώδεις ενέργειες του Σίμου, οι οποίες οδηγούν με μαθητική ακρίβεια σε διάσπαση την ήδη αποδυναμωμένη ΝΔ στην Εύβοια.
Αίθουσα Σύνταξης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΚΙΑ
Αρχικά, όρος από τον χώρο της οικοδομής όπου και χρησιμοποιείται συχνότατα . Τα πρέκια είναι τα οριζόντια δοκάρια που βρίσκονται πάνω από μια πόρτα ή ένα παράθυρο και πάνω από το τζάκι. Μπορεί να είναι από ξύλο, μάρμαρο, πέτρα, τσιμέντο ή και μέταλλο. Πολύ σημαντικό δομικό στοιχείο διότι κρατάνε τον τοίχο που βρίσκεται πάνω από το κενό που αφήνει η πόρτα ή το παράθυρο.

Έξω από τον χώρο της οικοδομής, η λέξη απαντάται στην έκφραση θα του γαμήσω τα πρέκια –ή, θα του σκίσω τα πρέκια ή, στην πιο κόσμια εκδοχή, θα του αλλάξω τα πρέκια. Πρόκειται για ισχυρή, αλλά αόριστη, απειλή –η κεντρική ιδέα είναι ότι θα του πειράξω κάτι πολύ βασικό και θα τον εξουθενώσω, θα τον διαλύσω, θα τον κατατροπώσω.

Διότι, σε αυτή την υβριστική, μεταφορική χρήση δεν είναι σαφές και τι εννοούσε ο ποιητής αναφερόμενος στα πρέκια. Έχει υποστηριχθεί ότι πρέκια είναι τα ανδρικά γεννητικά όργανα αλλά αυτό είναι μάλλον αβάσιμο –δεν κολλάει. Πιθανότερο είναι ως πρέκια να νοούνται τα κωλομάγουλα, τα κωλοβάρδουλα και μια σχετικά σπάνια περίπτωση τέτοιας χρήσης ισως όμως, να πρόκειται απλώς για μια απευθείας χαλαρή μεταφορά από την ορολογία της οικοδομής που τονίζει πόσο μεγάλο είναι το ζόρι που θα προκύψει χωρίς να κάνει συγκεκριμένη σύνδεση με κάποιο ανατομικό στοιχείο.


Ο Μπαμπινιώτης ετυμολογεί τη λέξη πρέκια διστακτικά από το αρχαίο πρίω=σφίγγω, συνδέω –ίδια ρίζα με το πριόνι.
ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
καβοντοριτισα.

sofiascomments είπε...

Μερσί..οι αναγνώστες πιστεύω θα το διασκεδάσουν..

Ανώνυμος είπε...

Εσείς, Καβοντορίτισσα, θα μπορούσατε να κάνετε λαμπρή καριέρα στο slang.gr.

Ανώνυμος είπε...

Θα το έχω υπόψιν μου ανώνυμε,αν δεν πολιτευθώ που είναι και της μόδας θα κοιτάξω σοβαρά το μέλλον μου στο slang.gr
καβοντοριτισσα.

Δημοσίευση σχολίου