Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Η ανάγνωση των αριθμών των σταυρών.

Η ανάγνωση των αριθμών των ψήφων που πήρε κάθε σύμβουλος, είτε στην περιφέρεια, είτε στον Δήμο, μας δείχνει το στίγμα της κοινωνίας και πως ψηφίζει.
Οι κομματικοί μηχανισμοί είναι ακόμα πάρα πολύ δυνατοί, έστω και αν λόγω ανάγκης, κρύβονται πίσω από άλλα ονόματα η στηρίζουν αλλοπρόσαλλα σχήματα.
Οι βουλευτές έχουν πολύ βαρύ λόγο και επιρροή, και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κρέμονται στα τηλέφωνα για συμπαράσταση στον δεύτερο γύρο.

Στις πρώτες θέσεις βλέπουμε όλες τις δυνάμεις που καθορίζουν την σύνθεση της Αρχής.
Κόμμα, συμφέρον", και υποχρέωση" κυριαρχούν, ενώ αφήνουν -πάλι καλά- και λίγο περιθώριο σε ανθρώπους που αξίζουν χωρίς τίποτα άλλο, όπως και την ανθρώπινη συμπάθεια που μπορεί να εμπνέει κάποιος ..
Εδώ που τα λέμε, είναι συγκλονιστικό να καταφέρνει κάποιος η κάποια υποψήφια να παίρνει πάρα πολλούς σταυρούς επειδή μπορεί να ζεσταίνει τις καρδιές του κόσμου.
Η Φωτεινή Ψυχή, είναι ζηλευτή, και αξιοθαύμαστη.

Πολύς κόσμος περιμένει την μεγάλη ανατροπή στις Ευρωεκλογές...
Ας δει τα αποτελέσματα των Δημοτικών, και με ειλικρίνεια να αναγνώσει τα αποτελέσματα.
Δεν υπάρχει καμιά διάθεση ανατροπής., σε όλους τους συνδυασμούς.
Ο κόσμος επιλέγει να αισθάνεται "ασφαλής" με αυτά που έχει μάθει να διαχειρίζεται, είτε σαν συναίσθημα, είτε σαν κατάσταση.

Δεν γίνεται ανατροπή με ευγένειες και φιοριτούρες, ούτε με την ελπίδα ότι ένας και μόνο αρχηγός συνδυασμού , μπορεί να φέρει ουσιαστική αλλαγή ...Επίσης η συνεχής  λοιδορία και λάσπη, δεν είναι πόλεμος κατά του κατεστημένου...μερικοί τα έχουν μπερδέψει αυτά τα πράγματα...

Οι ψήφοι στις Δημοτικές μοιράστηκαν.
Πολλά ψηφοδέλτια, πολλοί υποψήφιοι, μεγάλη γκάμα αντιπροσώπευσης της κοινωνίας.
Η Δυναμιική όμως της πραγματικής αλλαγής δεν ήρθε.

Είναι πολύ σκληρό να βλέπει ο κάθε υποψήφιος όλη του την προσωπικότητα, όλη του την προσπάθεια, να αποτυπώνεται σε ένα νούμερο, και αυτό το νούμερο να το βλέπει όλος ο κόσμος.
Οι εκλογές είναι ψυχοφθόρες και θέλουν γερό στομάχι.
Προσωπικά είμαι λίγο απογοητευμένη γιατί κάπως είχα ελπίσει ότι ο κόσμος είχε αλλάξει λίγο, προς αυτό που νομίζω ότι θα ήταν για το καλύτερο, αλλά δεν...
Και το επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στους σταυρούς όλων των συνδυασμών.


Η Κυριακή έρχεται γρήγορα και οι Ευρωεκλογές θα δείξουν σε μεγαλύτερο βαθμό, το ίδιο πράγμα..Βάζουμε στοίχημα?


Ευχαριστώ θερμά την οικογένεια μου τους συγγενείς μου τους παλιούς και νεους φίλους μου που βρεθήκαμε σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.Αυτη την μάχη την δώσαμε μόνοι ,χωρίς μηχανισμούς και συμφεροντα να μας στηρίζουν.Ηταν μια μάχη για την Εύβοια και μόνο,για αυτό όπου πήγα μίλησα με τους κατοίκους για τα αυτονοητα, ανεργεια αναπτυξη κ λ π.Καποιοι δεν είπαν τίποτα αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι οταν πολιτευεσαι εκτός από μηχανισμούς να σε στηρίζουν δεν πρέπει να μιλάς.Η καλύτερη πολιτική στάση είναι η σιωπή.Αυτη εξυπηρετεί τα σχεδια των διαφόρων μηχανισμών .Εμπας περίπτωση επειδή ο Μπακογιάννης καλλιέργησε πολλές προσδοκίες και ελπίδες πρέπει να του δώσουμε την δυνατότητα να προσπαθήσει να φτιάξει την περιφέρεια.Παμε λοιπόν δυνατά πάλι στις κάλπες να τον στηρίξουμε και αυτόν και τον Φανή .


Τηλεφώνημα Μπουροδήμου σε ΜαρκόπουλοΠριν από λίγο ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από τον δήμαρχο Διφυών - Μεσσαπίων κ. Γιάννη Μπουροδήμο. Ο δήμαρχος επιχείρησε να διερευνήσει τις προθέσεις του βουλευτή για στήριξη του, στην δεύτερη Κυριακή.
Ο βουλευτής του εξήγησε ότι προηγείται η επιλογή του φίλου του, Αντώνη Μπαζώτη, πριν από την δικιά του γνώμη. Ωστόσο επί της ουσίας του είπε «Γιάννη, φέρθηκες τέσσερα χρόνια σαν αυτοκράτορας αλαζών, υποτίμησες την κοινωνία και προτίμησες να θυσιάσεις 33 εργαζόμενους αντί να δεχθείς την φωνή της λογικής μόνο και μόνο επειδή το έλεγα εγώ ή η αντιπολίτευση σου.
Τώρα ζητάς βοήθεια. Δεν την αξίζεις. Άλλαξαν οι καιροί. Ήρθε η ώρα των σοβαρών συνεργασιών με συγκαταβατικούς ανθρώπους με σύγχρονες αντιλήψεις. Εσύ δεν ανήκεις σε αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου