Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Προβλήματα της κάλπης- Σχολικά και σχόλια.

Τελικά τι θα γίνει με την Καιλή? Θα πάει η όχι στην Ευρωβουλή?
Βρε τι πάθαμε αναγνώστη...βρε τι πάθαμε!
Χαλάσαμε τόσα λεφτά για να πάει η Καιλή στις Βρυξέλλες!

Αλλά έτσι είναι το εκλογικό σώμα! Εκτιμά τα σώματα!
Ευτυχώς ένα άλλο μέρος, εκτιμά και την προσφορά όπως και το μυαλό, και έστειλε και μερικούς τις προκοπής.
Όπως είχαμε προβλέψει (πληθυντικός ευγενείας), η αποτύπωση των ευρωβουλευτών είναι παρόμοια με τις δημοτικές και τις περιφερειακές.
Παράδειγμα, ο Ζαγοράκης.
Έχεις να πεις κάτι?
Όχι, ούτε και γω.
Ποδόσφαιρο, τηλεόραση, γνωστά ονόματα life style,  κομματικά στελέχη, και μερικοί ξέμπαρκοι που ο λαός φρόντισε να στείλει για ισορροπία, συνθέτουν και αναδεικνύουν αυτό που λέγεται, "έκφραση της πολιτικής ωριμότητας του λαού"

Ενώ εδώ ακόμα προσπαθούμε να αποφασίσουμε αν έχει δίκιο ο Σύριζα που θέλει πάλι εκλογές, και αν όντως έχει μεγαλύτερη δύναμη από τις βουλευτικές, στον κόσμο τα γεγονότα δείχνουν ότι έχουμε πάρει το μονοπάτι το κακό και το ξέφωτο δεν φαίνεται πουθενά. Παράδειγμα, στην Νηγηρία ακόμα κρατούντε περίπου 300 μαθήτριες από τους τρομοκράτες της Μπόκο Χαραμ,ενώ 4 ,κατάφεραν να δραπετεύσουν..Εν τω μεταξύ σκότωσαν ένα χωριο κόσμο...Απίστευτα πράγματα.

Δεν θέλω να γράφω, δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι αυτά τα πράγματα και κοιτάω εδώ τα γύρω γύρω, που και πάλι αναγνώστη, μη νομίζεις, είναι αρκετά να προκαλέσουν κάποια ταραχή.

Τώρα που γράφουν τα παιδιά, θυμάμαι ότι όταν πήγαινα Λύκειο, είχαμε σαν δευτερεύοντα μαθήματα, την Λογική, την Κοινωνιολογία και την Φιλοσοφία.
Το πόσο μου άρεσαν αυτά τα μαθήματα νομίζω ότι δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία. Στις εξετάσεις έγραφα, έλεγα στους μπροστινούς, έλεγα στους δίπλα, θύμωνε ο καθηγητής και με έβαζε στην έδρα, έλεγα και από κει σε όποιον προλάβαινα και στο τέλος με πέταγε έξω.

Πολλά λέγονται για το αν είναι χρήσιμα αυτά που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Νομίζω ότι και φυσικά είναι αλλά εξαρτάται από τον καθένα το πως θα αναπτύξει αυτές τις γνώσεις αργότερα.
Ένα απλό παράδειγμα που νομίζω ότι είναι πολύ χαρακτηριστικό, είναι αν δούμε την βασική γνώση σαν την βάση της ζύμης.
Αν έχεις μια καλή ζύμη, κάνεις τα πάντα. Ψωμί, πίτες, πίτσα, τηγανόπιτες και άλλα, ενώ αν δεν έχεις την ζυμούλα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Επομένως το σχολείο που έχει να διαχειριστεί πολλών ειδών μυαλά αντιλήψεις και υπόβαθρα, μια χαρά τα καταφέρνει σε γενικές γραμμές.
Εντάξει, το θέμα των Πανελληνίων είναι ένα λάθος, η τράπεζα γνώσεων ήθελε λίγο χρόνο, -κακό δεν είναι- η αξιολόγηση καλό είναι να προχωρήσει, και άλλα πολλά, αλλά σε γενικό πλαίσιο το σχολείο μας είναι καλό, και αν και όποτε οι καθηγητές θέλουν, βάζουν τα γυαλιά σε όλους τους επικριτές.

Τι άλλα?
Να σας πω για την καταπληκτική επιτυχία που είχε το bazzar του Λυκείου. Το επόμενο είναι τον Αύγουστο. Τι λέτε?
Κάνουμε μια κινητοποίηση και από δω να μαζέψουμε πράγματα να βοηθήσουμε το σχολείο μας?
Ο φίλος Πάνος Μπέλος το έχει πάρει πολύ πατριωτικά και δήλωσε πρόθυμος να περνάει να μαζεύει σε ότι προαιρείσθε..Θα τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά...νομίζω.

Δεν μου λες εσύ νοικοκυρά -κυρίως-, δεν σε συγχίζουν όλες αυτές οι φωτογραφίες από τις παραλίες με τους αραχτούς στην παραλία τώρα που το σπίτι είναι καράβι από τις δουλειές?
Θα μου πεις τώρα και συ, "δεν πας να μαζέψεις κανένα πανί τότε?'
Τα μαζεύω αλλά κουράστηκα και γράφω μέχρι να ..ξεκουραστώ..

Από ότι διάβασα, οι Παλαίμαχοι έπαιξαν μπάλα στο γήπεδο, το φεστιβάλ στο Μοντοφώλι θα ξαναγίνει τέλος Ιουνίου, τo Σάββατο έχει το Λύκειο ένα event  στον Μπούρτζι για τον Θεοτοκόπουλο, ένας μάγος θα παίξει στην Κυριακή το πρωί στο Γιοκάλειο, και τα μαθήματα της δια βίου μάθησης συνεχίζονται στο Πρώτο Δημοτικό, ενώ τα παιδιά έκαναν πρόβα έξω από το Δημοτικό..Κουφό?

Τώρα Τσούκαλης στην Τσαπανίδου...Δεν κρύβεται το Πασοκ αγάπη μου, δεν κρύβεται..και όποιος κατάλαβε κατάλαβε..

Αυτά τα λίγα..see you later  reader!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου