Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Αισιοδοξία - Το πρώτο βήμα για κάθε δρόμο.

Λέμε ότι ο απαισιόδοξος άνθρωπος βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, ενώ ο αισιόδοξος το βλέπει μισογεμάτο.
Η χθεσινή Κυριακή, αλλά πολλά άλλα παραδείγματα, μας δείχνουν ότι οι Καρυστινοί όχι μόνο βλέπουν, αλλά γεμίζουν το ποτήρι έτσι ώστε τα θετικά να υπερισχύουν.

Μικρές και μεγαλύτερες εθελοντικές ομάδες δραστηριοποιούνται  σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, ενώ πολλοί άνθρωποι, δείχνουν την καλή τους την καρδιά , με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Η καλοσύνη και η ευαισθησία έδειξαν το πρόσωπο τους από πολλούς συμπολίτες μας αυτές τις μέρες στο Κλειστό, και όλες οι Αρχές στάθηκαν και με το πάρα πάνω στο ύψος των περιστάσεων.

Το Παζάρι τελείωσε και για το αν ήταν για καλό η κακό, θα το δείξει το ...μολύβι.
Δηλαδή ο απολογισμός του πόσα εμπορεύματα ήρθαν, πόσα χρήματα έφυγαν, και ποιοι από την περιοχή είχαν κάποιο κέρδος.
Αν τα χρήματα που έφυγαν είναι παραδείγματος χάρη, 100 ευρώ, και οι ταβέρνες κέρδισαν 20 ευρώ, μας συμφέρει σαν περιοχή, να δώσουμε κατευθείαν τα 20 ευρώ και να μην το ξανακάνουμε με αυτή την μορφή.

Νομίζω ότι ποτέ ξανά και σε τέτοιο βαθμό, δεν είχε ξαναγίνει η ανάγκη του τουρισμού κοινός τόπος ανάμεσα στους κατοίκους.

Έχω την εντύπωση ότι αφού το καταλάβαμε, θα βρούμε και τρόπο να τον στηρίξουμε.
Με εκατομμύρια κόσμο ακριβώς απέναντι, είναι στο χέρι μας να να απλώσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας του "τουριστικού μας προιόντος"

Όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι μας ήμαστε μαζί σε αυτό, και ο κάθε επισκέπτης να φεύγει με μια συνολική θετική εικόνα.
Δηλαδή, αν είναι ευχαριστημένος από μια υπηρεσία αλλά δυσαρεστημένος από μια άλλη, θα πάρει μαζί του την κακή εντύπωση και αυτήν θα επικοινωνήσει στους άλλους.
Έτσι είναι οι άνθρωποι, δεν υπάρχει λόγος να κακίζουμε κανέναν για αυτό, απλά πρέπει να το έχουμε στον νου μας και να επικοινωνούμε σωστά αυτό που ζητάμε.


Καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερος τρόπος ,- αν είναι δυνατόν,- καλύτερες τιμές, και σωστή προετοιμασία από τον Χειμώνα, ίσως μας δώσουν ένα καλύτερο καλοκαίρι του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου.

  Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου    ΑΠΕ Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία πράξη θάρρους και δυστυχώς μερικά σχ...