Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

"Ο Μορμόλης" Θεατρική παράσταση στο Μοντοφόλι από το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

 "Τον Μορμόλη" του Ράινελ Χάχφελντ, διάλεξαν για να ανεβάσουν οι δασκάλες του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου, Χριστίνα Κυπρίδου, Ηρώ Πλακιά και Μάρθα Τζαβάρα.

 Ένα μοντέρνο παραμύθι, χωρίς δράκους και βασίλισσες, αλλά η εξουσία πάντα βρίσκει να τρυπώνει στα παραμύθια...


 Η παράσταση είχε από όλα..Ορχήστρα, χορωδία, πρωταγωνιστές και ενθουσιώδες κοινό.


Κεφάτοι οι μικροί ηθοποιοί, μετέδωσαν το κέφι τους στην πλατεία, και όλοι πέρασαν υπέροχα, σε αυτό το μοναδικό φυσικό σκηνικό του Κτήματος Μοντοφόλι..

Παρούσες και οι Μαρία Φουλτσάκου, Ευαγγελία Δήμα και Γεωργία Χατζή, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου.


Κάθε παραμύθι πρέπει να έχει ένα ηθικό δίδαγμα, -άλλωστε τα παραμύθια φτιάχνονται για να διδάσκουν τα παιδιά, η να τα δυναμώνουν για να αντιμετωπίζουν τους φόβους η τις δυσκολίες.
Αυτό το παραμύθι, μας έδειξε ότι η φαντασία δεν μπορεί να περιοριστεί με κανόνες και νόμους, και ότι αντίθετα, κάθε προσπάθεια περιορισμού της, το μόνο που κάνει είναι να βρίσκει τρόπους για να εκφράζεται.

Η φαντασία των παιδιών, μοιάζει σαν αντίδοτο στο πείσμα των μεγάλων, που στο τέλος μπορεί να τους παρασύρει και αυτούς στον μαγικό της κόσμο , και να βρουν  την χαμένη φωνή του παδικού τους θάρρους να πουν αυτά που θέλουν και να φερθούν όπως πια δεν τολμούν.

Μπράβο σε όλους για την άρτια οργάνωση και ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου.

  Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου    ΑΠΕ Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία πράξη θάρρους και δυστυχώς μερικά σχ...