Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Τοποθέτηση Κούλας Βρανά για το Κοχύλι.Τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου Κυριακούλας Βρανά σχετικά με το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα: «Συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος Κοχύλι»
Την Δευτέρα 28/7/2014 ενημερώθηκα για την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, η οποία διατάσει τον Δήμο να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας και την άδεια μουσικών οργάνων του καταστήματος «Κοχύλι». Κατά αυτής της απόφασης, όπως ενημερώθηκα από τον δήμαρχο, ο κ. Μπαλτάς έχει ασκήσει έφεση και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης αυτής της απόφασης. Η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης απορρίφθηκε  από το δικαστήριο.
Πολλοί νέοι και νέες δουλεύουν στο κατάστημα Κοχύλι και δεν πρέπει να χάσουν την δουλειά τους. Επειδή βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και οι λουόμενοι πρέπει να εξυπηρετηθούν από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Προτείνω: Να μείνει ανοικτό το κατάστημα μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.
Πρέπει όμως να πούμε καθαρά σε όλους ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση.  Ωστόσο πιστεύω πως είμαστε και νομικά κατοχυρωμένοι να μην εφαρμόσουμε άμεσα την απόφαση, μιας και έχουμε την δυνατότητα να την εφαρμόσουμε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.
Επιβάλλεται επίσης άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει τον συγκεκριμένο χώρο από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Κάρυστος, 29/7/2014


Η δημοτική σύμβουλος
Κυριακούλα Βρανά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη ανακοίνωση/άρθρο από την οποία μπορείς να βγάλεις μια άκρη. Ο δήμος, λοιπόν, έχει και νομικά το περιθώριο να καθυστερήσει την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης εφόσον ο νόμος λέει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος δλδ μέσα σε ένα λογικό χρονικό διάστημα. Όμως το εύλογο χρονικό διάστημα είναι ένας μήνας; Είναι δύο μήνες; Είναι μια νομική έννοια απροσδιόριστη, την οποία θα προσδιορίσει το δικαστήριο αν τελικά γίνει μήνυση για παράβαση καθήκοντος, την οποία ο κ. Λουμίδης πιθανολογώ ότι θα κάνει, γιατί όχι άλλωστε; Εφτασε ως εδώ για να σταματήσει τώρα;
Ο κ. Αγαπηνός, τι να πει; Δικηγόρος του πελάτη του είναι.

Δημοσίευση σχολίου