Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο για το Κοχύλι. Απόφαση.

 Σήμερα το βράδυ στα Καλύβια, έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το Κοχύλι.

Πολύς κόσμος, κυρίως νεολαία, μαζεύτηκε για να στηρίξει, τους εργαζόμενους τώρα, που στην κορύφωση του καλοκαιριού η εργασία τους απειλείται από το κλείσιμο του καταστήματος.

Παρόν και ο δικηγόρος του κ.Μπαλτά- κ.Αγαπηνός- ο οποίος περιληπτικά εξέθεσε την
 κατάσταση και ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να στηρίξουν αίτημα παράτασης της λειτουργίας του καταστήματος μέχρι την 31 Αυγούστου, όπου και λήγει το εύλογο λογικό διάστημα, μιας και η απόφαση έχει βγει από τον Μάη.

Όλοι οι Σύλλογοι της περιοχής συνυπογράφουν το αίτημα, σκεπτόμενοι κυρίως τους εργαζόμενους και το συνολικό όφελος.

Ψήφισαν 15  υπέρ και 3 παρόν.

Ο κ.Ραβιόλος είπε ότι δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε νομικά ζητήματα και η απόφαση είναι καθαρά πολιτική. Ήμαστε ξεκάθαρα υπέρ της τουριστικής ανάπτυξης πάντα όμως μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Η  Δικαστική απόφαση εκτελέστηκε από τον Δήμαρχο, όμως η απόφαση αυτή πρέπει να συμπεριλάβει και όλα τα καταστήματα. Δηλαδή, κανένα να μην κλείσει μέχρι τις 31 Αυγούστου, μιας και βιώνουμε την κρίση και σαν επακόλουθο της την μειωμένη τουριστική περίοδο της φετινής σεζόν.
Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχαν ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου και να ήταν οι Σύμβουλοι νομικά καλυμμένοι για την ψήφο τους .

Ο κ.Μανώλης συμφώνησε με τον κ.Ραβιόλο και μας ενημέρωσε ότι η Αστυνομία έχει αναλάβει το θέμα για την υπέρβαση ωραρίου και μουσικής. Παρά τις μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζει τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.

Ο κ Σαραβάνος είπε με την σειρά του ότι η απόφαση είναι πολιτική, αλλά ο μισθωτής να δεσμευτεί ότι δεν θα έχει καμιά απαίτηση η άλλη αξίωση από τον Δήμο.

Η κ.Βρανά τόνισε ότι  κάποιοι Δήμαρχοι διαχειρίστηκαν το θέμα ψηφοθηρικά και φέρουν μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Ωστόσο σκεπτόμενοι τους εργαζόμενους ψήφισε υπέρ. Το μίσθωμα είναι αναψυκτήριο και όχι νυχτερινό κέντρο. Τόσα χρόνια λειτουργούσε πέρα από το παραχωρητήριο.

 Τον λόγο πήρε ο κ.Ζαφείρης και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο του να μην έχουν ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου και να ξέρουν αν έχουν νομική κάλυψη για την απόφαση τους.

Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής.
Την Πέμπτη λήγει το δεκαήμερο μετά  από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου - και ζητάμε την λειτουργία του μέχρι τις 31 Αυγούστου όπου και ο μισθωτής έχει δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσει το μίσθωμα χωρίς άλλη αξίωση η απαίτηση.

'Έχει γίνει αίτηση Ακύρωσης της απόφασης ανάκλησης από το Υπουργείο η οποία εκκρεμεί.
Δηλαδή ότι κακώς πήρε την χρήση από τον Δήμο.
Ο Δήμαρχος πήρε αυτή την απόφαση και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έρθει αντίθετα 
 σε αυτή την απόφαση.

Ο δικηγόρος του κ.Μπαλτά, κ.Αγαπηνός, διαβεβαίωσε όλους ότι δεν θα υπάρχουν νομικές κυρώσεις και ότι όλα είναι μέσα στο γράμμα του νόμου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το 2002 όταν καταχωρήθηκε σαν επαγγελματική στέγη και από τότε δεν έχει γίνει καμιά δημοπράτηση.
Η κ. Γαρούμπη που ήταν παρόν, διαβεβαίωσε ότι όλα έγιναν νόμιμα και ξεκάθαρα και αντέκρουσε τον κ.Αγαπηνό σε νύξεις περί της κατάστασης.

Αν γίνει αποδεκτή η απόφαση του Δ.Σ, το κατάστημα θα συνεχίσει την λειτουργία του μέχρι τις 31 Αυγούστου και μετά θα σφραγιστεί οριστικά μέχρι νεωτέρας από τις Δικαστικές Αρχές.
Μετά, τα πράγματα θα μπουν στην βάση που θα ορίζει ο Νόμος και θα ξανά λειτουργήσει σαν αναψυκτήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου