Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Δ.Ε.Η. - ιδιώτες και επενδύσεις με τα λεφτά μας.

Αναγνώστες καλημέρα.
Η προπαγάνδα πάει πάρα πολύ καλά και εμείς οι Έλληνες, φαίνεται ότι ήμαστε από τους πιο αδαείς αφελείς και εύπιστους ανθρώπους, που αφήνουμε την περιουσία μας και την γη μας στα χέρια όποιου νάναι, αρκεί να μη μας ενοχλεί και μας ξεβολεύει από τις καθημερινές  μας ασχολίες.

Βγήκαν τα δελτία επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, και τώρα γίνεται κουβέντα για τα περιουσιακά της στοιχεία και το τι συμβαίνει με τους επενδυτές.

Πρώτα από όλα, για να ξέρουμε τι λέμε και είναι κατανοητό από τον πιο άσχετο .
Όταν λέμε ιδιωτικές επενδύσεις, εννοούμε ότι κάποιος έχει λεφτά, και κάνει μια επιχείρηση, η μια επένδυση, με το ρίσκο που έχει κάθε ιδιωτική επιχείρηση.

Στην Ελλάδα, και δείτε επίσης τι συμβαίνει με τα Αιολικά, όπου έρχεται ένας και λέει "θέλω να επενδύσω" Τότε το Κράτος, επιδοτεί (δηλαδή εμείς), και για να βγάλει τα λεφτά αυτά, αυξάνει την τιμή που πληρώνουμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τον συγκεκριμένο να γίνει κερδοφόρος και μετά να μας κάνει έκπτωση!!! Θεού θέλοντος βέβαια.

Μεγάλη κοροιδία δεν νομίζετε?

Τώρα με την ΔΕΗ, θέλουν να δώσουν έτοιμα εργοστάσια και περιουσία του Κράτους, με έτοιμο πελατολόγιο, καύσιμο (δεν είμαι σίγουρη), όλα έτοιμα κοψοχρονιά, και μάλιστα πολύ φοβάμαι ότι και αυτούς θα τους πληρώσουμε με αύξηση ρεύματος, για να γίνει ανταγωνιστικός ο...επενδυτής έτσι ώστε να μας το μειώσει κάποτε...

Εν τω μεταξύ τα επιδοτούμενα κεφάλαια, κάνουν επενδύσεις εκτός Ελλάδας, (κοιτάξτε τις Τράπεζες και τις επενδύσεις στα Βαλκάνια Τουρκία κλπ), ενώ εδώ μας κλαίγονται μέρα νύχτα ... Κλάψε κλάψε, τις ονομάσαμε όλες συστημικές και τις βοηθάμε από το υστέρημα μας για να μας πάρουν και το σπίτι στο τέλος.

Έτσι έχουν τα πράγματα, και ήμαστε εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα αδύναμο κράτος, από την μια, κρατικές δυσκίνητες επιχειρήσεις από την άλλη, μέσα σε ένα περιβάλλον διαπλοκής και διαφθοράς που έχει δημιουργήσει πλαδαρές και ανήθικες εργατικές και επαγγελματικές σχέσεις και συνθήκες.

Είμαστε πράγματι το ιδανικό θήραμα των μεγάλων αγορών και των εγχώριων λαμογιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου