Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Η δική μας ομορφιά.

 Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει στην μέση και όλοι , ακόμα και αν δεν πάνε διακοπές, κουβεντιάζουν για τον ιδανικό τόπο διακοπών.
Το ένα νησί έχει όμορφη αρχιτεκτονική, το άλλο έχει παρθένα φύση, στο τρίτο θα βρεις απίστευτες παραλίες η ακόμα, αξίζει να πας , για κάτι που το κάνει μοναδικό.

Ακόμα και αν μας ρωτήσει κάποιος γιατί να έρθει εδώ - στην Νότια Καρυστία-,δυσκολευόμαστε να δείξουμε ενθουσιασμό, μιας και τα συγκριτικά μας σημεία δεν είναι τόσο δυνατά, συγκρινόμενα με τα νησιά τουριστικού προορισμού.
ο καθένας στον τόπο του νιώθει άνετα , σαν το σπίτι του.
Ποιον πειράζει αν το πάτωμα δεν στράφτει και είναι λίγο ακατάστατα ?
Κανέναν αν δεν περιμένει επισκέψεις.
Όταν όμως περιμένουμε κόσμο, τότε όλα είναι τακτοποιημένα και το σπίτι στα καλύτερα του.
Έτσι είναι και όσοι έρχονται για τις διακοπές.
Κοιτάνε και την λεπτομέρεια, και περιμένουν να είναι ο αέρας μέτριος μέχρι ανύπαρκτος, η θάλασσα πεντακάθαρη, οι άνθρωποι φιλόξενοι, το φαγητό φθηνό και νόστιμο, και όλα τέλεια.

Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο  που η μοίρα μας είναι αυτός ο τόπος και έχουμε την ευκαιρία να χαιρόμαστε το  καλοκαίρι στον τόπο μας.
Η παραλία είναι σαν το σπίτι μου, και δεν πειράζει αν ο νοτιάς φέρνει πότε πότε σκουπιδάκια, η όταν ο βοριάς την γεμίζει φύλλα από τα αρμυρίκια.
Δεν με πειράζει όταν φυσάει, γιατί μπορώ να περιμένω να σταματήσει.
Δεν με πειράζει αν δοκιμάσω κάτι και δεν μου αρέσει και πάρα πολύ, γιατί την άλλη μέρα,
μπορώ να πάω κάπου αλλού.
'Ημαστε πολύ τυχεροί, με τόσες υπέροχες παραλίες, η  κάθε μια με την δική της ξεχωριστή ταυτότητα.
Ήμαστε πολύ τυχεροί και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αλλά να φροντίζουμε και οι επισκέπτες να μπορούν να δουν αυτή την ομορφιά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο, αλλά για το χθεσινό φιάσκο του κυρίου Μανώλη που ούτε τον ετήσιο Απολογισμό του Δήμου δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει στο Γιοκάλειο, λόγω έλλειψης των δημοτικών του συμβούλων, γιατί δεν λέει κανείς κουβέντα;;;;;;

sofiascomments είπε...

δεν έχω ιδέα. ούτε το είδα πουθενά ότι μας καλούσε να γίνει απολογισμός όπως πέρυσι..αν θέλεις γράψε μου λεπτομέρειες στο μειλ η και εδώ. kollia.sophia@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

www.dimoskarystou.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=37&id=99&Itemid=223. Μπορείς να το διαβάσεις εδώ είναι η τρίτη στη σειρά από τις ανακοινώσεις.

Δημοσίευση σχολίου