Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κλεμμένα σύκα! Θα τα φάμε μαζί!


Διαβάζω στον Τύπο και το διαδίκτυο τι απέγιναν τα πρωτοπαλίκαρα του νεοφιλελευθερισμού που υπέγραψαν ανενδοίαστα τα μνημόνια που μας τσάκισαν τη ζωή.
Μαθαίνω λοιπόν, ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου νοικιάζει ένα σπίτι στη Σέριφο (δηλαδή τη βίλα του) τo “Stone House” έναντι του, απλησίαστου για κοινούς θνητούς,  ποσού των 6.628 ευρώ...
για επτά βράδια.
Ο Γιάννης Ραγκούσης διαθέτει την πολυτελή βίλα του στην Πάρο, με την ονομασία Villa Fullmoon, έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα.
Ο Πάγκαλος, που δηλώνει ότι «...υποφέρει, με τα 1.800 ευρώ που λαμβάνει ως σύνταξη, καθώς άλλα είχε υπολογίσει και αλλιώς του τα έφερε η ζωή», νοικιάζει ένα (από τα πολλά) σπίτια του στην Τζια γιατί, προφανώς, δεν τα βγάζει πέρα.
Ο Πάγκαλος ήταν αυτός που στην κορύφωση της νεοφιλελεύθερης καταιγίδας, είχε δηλώσει το διαβόητο πλέον:
«Τα φάγαμε όλοι μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Γι’ αυτή του τη δήλωση πολλά έχουν γραφτεί.
Πολλά…
…εκτός από το προφανές:
Πρόκειται για ξεκάθαρη ομολογία πράξεων ποινικά κολάσιμων σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Ο Πάγκαλος με αυτή του τη δήλωση ομολογούσε ευθαρσώς ότι ως υπουργός διασπάθισε (δηλαδή κατασπατάλησε πέραν κάθε ορίου) δημόσιο χρήμα με σκοπό να εξαγοράσει άλλους ανθρώπους, δηλαδή προς ίδιον όφελος.
Με το «όλοι μαζί τα φάγαμε» προσπαθούσε να δικαιολογηθεί γιατί (προσωπικά) αυτός τα έφαγε (ο ίδιος το ομολογεί!) αλλά αναζητούσε συνενόχους-συνυπεύθυνους σε μια πράξη που ο ίδιος ομολογούσε ότι διέπραξε.
Μέχρι σήμερα, έχει βρεθεί ένας εισαγγελέας να του ζητήσει εξηγήσεις; Και αν ναι, ποιες ήταν οι ποινικές επιπτώσεις για τα πεπραγμένα του στη διάρκεια των υπουργικών του θητειών;
Αλλά… στη μνημονιακή Ελλάδα ζούμε. Τι περιμένετε;
Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας
Από left

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!