Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Το κυνήγι..

Η περίοδος του κυνηγιού ξεκινά και  χιλιάδες κυνηγοί ξεχύνονται με τα όπλα και σκοτώνουν θυράματα.
Εκατομμύρια σε όπλα, φυσίγγια, ρούχα ,βενζίνη, διαμονή, κλπ, πάνω στο κάθε ζωάκι και πουλάκι που το δεν τους έχει κάνει το παραμικρό.
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σπορ με τίποτα.
Οικογένεια, φίλοι, μικροί και μεγάλοι, προσπαθούν να με διαβεβαιώσουν ότι αγαπούν την φύση, ότι το ίδιο κάνουμε και μετα ψάρια, ότι είναι άθλημα και μάλιστα ευγενές .
Ότι βοηθάνε σε κινήσεις επανένταξης ειδών, ότι προφυλάσσουν τα δάση και τόσα άλλα.

Όμως η λαθροθηρία, οι κυνηγοί που σκοτώνουν άλλους κυνηγούς, η πάλι αυτοί που αράζουν το αυτοκίνητο και περιμένουν να περάσουν το πουλί η δεν ξέρω και γω τι άλλο να το σκοτώσουν, πόσο προσφέρουν στο ευγενές αυτό άθλημα?

Πόσοι με βρίζουν τώρα? Πολλοί φαντάζομαι, αλλά δεν μπορώ να δω τίποτα ευγενές όταν αφαιρείται μια ζωούλα χωρίς λόγο.
Ίσως να ήμαστε το μόνο είδος που σκοτώνουμε άλλα για διασκέδαση και μόνο.

Είναι κάτι που δεν μπορώ να συλλάβω. Όπως δεν μπορώ να συλλάβω το πως η αγάπη για τα ζώα εξαντλείται στο δικό μας σκυλί που πιάνει το έρημο πουλάκι που και κείνο αν το αγαπούσε κάποιος όπως εμείς το σκυλί μας, θα μας έβλεπε το ίδιο όπως εμείς όποιον απειλεί το ζωντανό μας.

Η Φύση έχει την δική της εξυπνάδα και το κάθε είδος έχει μια λειτουργία που μας παραμένει άγνωστη.
Είδα ένα πείραμα με μια κάργια, που της είχαν βάλει τροφή σε ένα κλουβί και η μπετούγια είχε κλείσει με ένα σκοινί δεμένο σε μια βέργα που έπρεπε να την περάσει από μια θηλιά. Ολόκληρο πρόβλημα και το πουλί το έλυσε.
Ένας άνθρωπος στην Νότια Αφρική βάλθηκε να δει το πως λειτουργεί ο Λευκός Καρχαρίας.
Και το βρήκε. Μέχρι που τους υπνωτίζει και στέκονται όρθιοι με το ρύγχος τους στην παλάμη του.
Και μιλάμε για τον Λευκό Καρχαρία τώρα όχι αστεία!!
Στην Κόστα Ρίκα έχουν απαγορεύσει το κυνήγι, έχουν κάνει αναδάσωση στα βουνά, και η ζωή τους έχει γίνει πολύ πιο ανθρώπινη. Σε αυτή την χώρα όμως έχουν καταργήσει και την στρατιωτική θητεία και τον στρατό τον ίδιο,  μετά από έναν εμφύλιο !

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική με τα όπλα και όλα τα λοιπά από την μια, και το πως συνδυάζεται με όλα τα περί σεβασμού στην φύση και αγάπη στα ζώα από την άλλη.

Οι κυνηγοί είναι χιλιάδες και φανταστείτε την πανίδα που καταστρέφεται κάθε χρόνο. Δεν διαταράσσεται η φύση αφού δεν υπάρχουν θηρευτές για τα τρωκτικά τα φίδια τα έντομα κλπ?

Γενικά το μόνο που μετράει είναι ο κύκλος εργασιών.... αν φτάσουμε στο σημείο να χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα από ότι ξοδεύονται για να αναπληρώσουμε τις ζημιές, τότε η αντίληψη και η θεωρία θα αλλάξει, όπως έγινε και με το τσιγάρο και τόσα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου