Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θλίψη και απογοήτευση

Καλημέρα αναγνώστες και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι, όπου και αν είστε ότι και αν κάνετε.
Δεν μπορώ να νιώσω την χαλάρωση του καλοκαιριού αν και το θέμα δεν είναι προσωπικό.
Ίσως να αισθάνονται έτσι όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά,ίσως πάλι να με βαραίνουν τόσο πολύ γιατί με ότι και να ασχοληθεί κάποιος, με ότι και να καταπιαστεί και ξεφύγει από την τυπική ανακοίνωση κάποιου θέματος, το μόνο που βρίσκει είναι μια ασάφεια εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει σαφήνεια, μια πολυπλοκότητα εκεί που θα έπρεπε θα είναι απλότητα, μια δολιότητα εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει καλή πρόθεση, και πίσω από όλα, σε κάθε περίπτωση κάποιο συμφέρον κάποια αδιαφορία κάποια διαπλοκή.

Πολλά και μεγάλα τα προβλήματα μας αλλά πως τα αντιμετωπίζουμε?

Η απάντηση είναι ότι δεν τα αντιμετωπίζουμε.
Περιμένουμε να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο με την αφελή ελπίδα ότι θα λυθούν όλα υπερ μας με μαγικό τρόπο και αν αυτό δεν συμβεί καταφεύγουμε σε απειλές,απειλές που εκτοξεύονται στο τέλος από όλους προς όλους, έτσι ώστε και δίκιο να έχει κάποιος το χάνει.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι φυσικά το ιδιοκτησιακό.
Δεν πέρασε η τροπολογία και να σας πω την αλήθεια, ήμουν σίγουρη πως δεν θα πέρναγε.
Πρώτα από όλα για όσα αναφέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και κατά δεύτερον γιατί ο κ.Αποστόλου μας είχε επισημάνει κάποια πράγματα τα οποία τα αντέκρουσαν όλοι.
Μήπως είχε δίκιο τελικά?
Λέω, μήπως?

Όμως είτε είχε δίκιο είτε όχι καταλήγουμε στην εγκληματική αδιαφορία και την γενική εχθρική συμπεριφορά του Ελληνικού Κράτους για περίπου 200 και χρόνια.
Δεν μπορείς να φορολογείς, να μεταβιβάζεις, να κάνεις να δείχνεις να ράνεις και στο τέλος να λες 'Με συγχωρείται κύριε, ποιος είστε?"
Δεν γίνεται αυτό το πράγμα να το δεχτώ σαν λογικό που να κτυπιώνται τρακόσιοι νομικοί κάτω σαν το χταπόδι.
Δεν το ήξεραν όταν υπέγραφαν στις συμβολαιογραφικές πράξεις τόσα χρόνια?
Εδώ μιλάμε για γενιές, δεν μιλάμε για ένα και δύο!
Όταν γινόντουσαν συνεταιρισμοί, όταν υπήρχαν άδειες οικοδομικές και χίλια άλλα? Τότε τα συμβόλαια ήταν καλά και τώρα όχι?

Είναι εκ του πονηρού λοιπόν και ευθύνεται το Κράτος.Έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει την θέση του, να ενημερώσει τους κατοίκους, να έχει εδώ και δεκαετίες ασχοληθεί για να λυθεί το θέμα. Ήταν δική του ευθύνη αλλιώς να μην έπαιρνε φόρους...

Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί και ο πιο αδαής άνθρωπος καταλαβαίνει ότι πρόκειται για εμπαιγμό διαχρονικό και εκμετάλλευση.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγνώμη, ποιοι νομικοί κτυπιώνται κάτω σαν το χταπόδι υποστηρίζοντας το αντίθετο από αυτά που λέτε; Έχετε υπόψιν σας κάποιο νομικό που να λέει ότι τα συμβόλαια δεν ισχύουν; Εγώ δεν έχω κανέναν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!