Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το φανταριλίκι του facebook.

Κάποτε, αναγνώστες, είχα μια κουβέντα με έναν γνωστό μου για τις εμπειρίες του στον στρατό.
Μου είπε ακόμα ότι μέσα στην φιλοσοφία του στρατού, είναι το να έρθει ο φαντάρος σε επαφή με πολύ κόσμο από διάφορα μέρη, διαφορετικών αντιλήψεων και μορφωτικού επιπέδου, έτσι ώστε να αποκτήσει μια εικόνα συνολική και γενική των ομοεθνών του.
Ο φίλος κατέληξε με την ερώτηση,
"Γιατί βρε παιδί μου να τους γνωρίσω? Θα τους δω ποτέ? Θα συνεργαστούμε η θα ανταλλάξουμε επισκέψεις? Έχω τίποτα κοινό και θα μου λείψει αν δεν το γνωρίσω? Γιατί να μάθω το πως σκέπτονται αφού ούτε με ενδιαφέρει, ούτε θα το χρειαστώ ποτέ, ούτε έχουμε και σημείο επαφής."

Αυτή την κουβέντα την είχα ξεχάσει αλλά την θυμήθηκα τις τελευταίες μέρες αφού με αφορμή ένα γεγονός φάνηκε ξεκάθαρα ότι εκτός από τον λογαριασμό στο φέις τίποτα άλλο κοινό δεν υπάρχει ανάμεσα σε πολλούς που κατά λάθος θεωρούνται  "φίλοι".

Προσπαθούν να επικοινωνήσουν μέσα σε λίγες γραμμές ενώ οι λέξεις διαμορφώνονται περνώντας μέσα από τα φίλτρα του στερεότυπου,   προσδοκώντας την επιδοκιμασία των ομοιδεατών απαξιώνοντας την αποδοκιμασία των άλλων, σχηματίζοντας ένα αόρατο τοίχος που όλοι το χτίζουν με βιασύνη και ένταση- ένα τοίχος που θα χωρίσει αυτούς που δεν θα συναντούσαμε αλλιώς ποτέ και ποτέ δεν θα θέλαμε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ μας.

Το φανταριλίκι του φεις, έχει λοχαγούς που δίνουν τον ρυθμό έχει στρατιώτες που ορμούν χωρίς να σκέπτονται, έχει και θεατές που φοβούμενοι τα διασταυρούμενα πυρά δεν συμμετέχουν.

Το φέις δεν είναι αυτό που ήταν μερικά χρόνια πριν. Ούτε το blogging, ούτε πολλά άλλα.
Οι δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, έχει φέρει τους ανθρώπους στα όρια τους, έτοιμους για καυγάδες, εριστικούς και αναλαστικούς σε οτιδήποτε δεν συμφωνούν  ακριβώς με την συναισθηματική αντίληψη των πραγμάτων, μιας και η σκέψη έχει εξαντληθεί στα καθημερινά προβλήματα.

Όμως ο Έλληνας από όπου και να είναι, ότι δουλειά και να κάνει, στο μεγαλύτερο ποσοστό του πιστεύει ακράδαντα ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Αρνείται να δει την αλήθεια -ότι δηλαδή ολόκληρος ο πληθυσμός δεν είναι παρά μια μεγαλούτσικη πόλη του κόσμου- ,ενός κόσμου που συνεχίζει την επίπονη πορεία του στην ζωή αγνοώντας παντελώς τις ενδοοικογενειακές έριδες.

Παρόλα αυτά, καλό είναι να μάθουμε ότι η Αργεντινή και η Βραζιλία κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Ελλάδας για συκοφαντική δυσφήμιση αφού σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν με αρνητικά σχόλια την θέση τους σε σχέση με την χρεωκοπία.
Την βλακεία του κάθε Γιακουμάτου (τον έχω ακούσει να λέει αρκετές σε σχέση με την Αργεντινή), το ιντερνετ την πήρε και την πήγε στην άλλη άκρη της Γης, και έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Όλοι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που προκαλούμε σήμερα χωρίζοντας την Ελλάδα σε κουτάκια, αύριο (που ήδη έγινε), θα το εφαρμόσει συνολικά εναντίον μας, και όσοι με μεγάλη ευκολία στοχοποιούν τόπους και ανθρώπους, θα βρεθούν στην ίδια θέση ανήμποροι και μόνοι.

Δεν ξέρω αν μάθατε τα νέα σε σχέση με τα κανάλια ..Μειώνονται οι ενημερωτικές εκπομπές, συγχωνεύονται μεγάλοι οργανισμοί, και όντας υπερχρεωμένοι γίνονται πειθήνια όργανα των πιστωτών τους.
Τι ειδήσεις λοιπόν προωθούν? Των διαφημιστών τους  σε πολλές περιπτώσεις.

Ας ξαναγυρίσουμε στο φανταριλίκι του φέις με φαντάρους αυτή την φορά τους ανθρώπους που επιλέγουν τις ειδήσεις στα μεγάλα σαιτ και μπλογκ.
Μεγάλες ενιαίες αίθουσες φιλοξενούν ατέλειωτες γραμμές από μικρά γραφειάκια, όπου ο ένας στην πλάτη του άλλου, ψάχνουν το τι θα ανεβάσουν, και πληρώνονται με το κομμάτι, η και τον τίτλο. Λίγα είναι τα μέσα που έχουν δημοσιογράφους που κάνουν έρευνα, αρθρογραφία, ρεπορτάζ.
Έτσι εξηγείται το απίστευτο  copy paste που βλέπουμε να αναπαράγεται σε χρόνους ρεκόρ σε πιασάρικες ειδήσεις.
Αρκεί να έχεις ένα δυο γνωστούς, άλλα  δυο τρία τηλέφωνα, και η ίδια είδηση άκριτα από τους διαχειριστές γεμίζει το ιντερνετ. Βλέπετε αναγνώστες, τα κλικ φέρνουν διαφημίσεις, και οι διαφημίσεις θα κρατήσουν τον εργαζόμενο στο γραφειάκι του, και αν κάνει και τον τίτλο πιο πιασάρικο, η συγκεκριμένη είδηση θα φέρει πιο πολλά κλικ, και κάτι έξτρα σε αυτόν που την έγραψε.

Ο Αιστάιν έλεγε ότι ο επόμενος πόλεμος θα γίνει με τόξα και βέλη. Πολλοί πιστεύαμε ότι θα αυτό θα γινόταν επειδή θα είχε καταρρεύσει ο τεχνολογικός πολιτισμός, όμως μπορεί και να γίνει επειδή ο ίδιος ο άνθρωπος θα έχει απαξιώσει το ίδιο του το έργο σε τέτοιο βαθμό που δεν θα του έχει καμιά εμπιστοσύνη.

Όποτε έχουμε οποιδήποτε απορία για κάποια ιστορία το μόνο που έχουμε  να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε το νήμα του χρήματος που έχει σχέσει με αυτή την ιστορία. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να ανακαλύψει ο καθένας μόνος του ότι θα ήθελε να μάθει. Όσο για το φανταριλίκι ας αποφασίσει ο καθένας μόνος του για την δική του θητεία.

http://www.avgi.gr/article/3591588/fifistike-i-skandalodis-troplogia-gia-ta-mme-apoxorisan-suriza-kai-kke-ektakti-apergiaki-enimerosi- 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!