Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

ice buckets και μεις.

Το ice bucket challenge είναι μια νέα μόδα όπου αυτομπουγελώνεσαι η δίνεις χρήματα για έναν καλό σκοπό.
Τα χρήματα βοηθούν ενώ το μπουγέλο, απλά είναι ένα παιχνίδι, που το κάνουν και στο δημοτικό τελειώνοντας την χρονιά.
Τώρα, αν έχει και λίγο πάγο, μικρό το κακό με 40 βαθμούς.

Από ότι φαίνεται οι πιο πολλοί έχουν ξεχάσει να αντιστοιχίσουν το μπουγέλωμα με την δωρεά, που θα ήταν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, και προσκαλούν φίλους και γνωστούς να παίξουν.
Αφού το κάνουν και οι διάσημοι, παίρνει μια αίγλη και σε μια ελάχιστη κλίμακα, ήμαστε και μεις για λίγα δεύτερα του δευτερολέπτου, οι πρωταγωνιστές.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση συνεχίζει την ψυχρολουσία, 'η, ice bucket challenge, με τον ΕΝΦΙΑ που αν και όλοι φάγαμε τον κουβά στο κεφάλι, κανείς δεν έμαθε ποιος του τον πέταξε, μιας και η Κυβέρνηση (Σαμαράς) δεν πέταξε έξω από το πόστο του τον υπεύθυνο για τα λάθη.

Τι πρωτότυπο θα μου πεις..

Σε αυτήν την Χώρα δεν φταίει ποτέ κανείς, αρκεί να είναι από αυτούς που κρατάνε τον κουβά, ρίχνουν τα παγάκια και ανοίγουν την βρύση. Φταίνε πάντα, αυτοί που τρώνε το μπουγέλο, είτε το θέλουν είτε όχι.

Αυτήν την βδομάδα μας πέταξαν πολλά παγάκια, αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε τίποτα.
Στην Μάνη τα αναβολικά και όχι μόνο έγιναν αιτία για τον φόνο 2 νέων ανθρώπων.
Γράφτηκαν τόσα πολλά που τι άλλο να πει κανείς..και όμως, υπάρχει κάτι.
Δεν μπορούμε να λέμε "κρίμα τα παιδιά επειδή.. ή αλλά ...."
Δεν πρέπει να λέμε "επειδή..και αλλά..." Στην ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχουν "επειδή.." (στις τελίτσες ας βάλει ο καθένας ότι θέλει) . Από την ώρα που βάζουμε τα επειδή τα διότι και τα αλλά , δίνουμε άφεση σε φονιάδες και μειώνουμε την σημασία της πράξης.
Ο Χριστός είπε, "Ου φονεύσεις" και όχι, "Εντάξει μωρέ, αυτόν η τον άλλον μπορείς να το σκοτώσεις, η θα σε δικαιολογήσω επειδή δεν σκέφτεται η δεν ζει όπως σου ταιριάζει εσένα"
Αυτό όμως δεν εμπόδισε την ανθρωπότητα να κάνει φονικά στο όνομα της θρησκείας.
Με άλλα λόγια, τίποτα δεν εμποδίζει τους ανθρώπους από το να αλληλοσκοτώνονται 'επειδή".

Μια άλλη ψυχρολουσία είναι τα συνεχόμενα και αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης των ζώων.
Τι είναι αυτό πάλι?
Τελικά όπως φαίνεται τα Στύρα έγιναν στόχος επειδή ..βόλευαν. Χωριό, κοντά στην Αττική, με παραθεριστές σε διάφορα σωματεία (όπως φαίνεται από τα σχόλια), ένας πανεύκολος στόχος.
Που να τρέχουν τώρα στην Καβάλα, στην Ιστιαία, και δεν ξέρω και γω αλλού, για αποκλεισμούς και διεθνή συκοφαντία..
Στο Δαφνί έγινε πορεία προς το σπίτι ενός φύλακα που πυροβόλησε ένα αδέσποτο.
Αυτές οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης είναι πιστεύω θετικές στο αποτέλεσμα τους αν γίνονται με τρόπο που δεν ξεφεύγει από τον σκοπό τους.
Αφήστε τα ζώα ήσυχα, και αν θέλετε να κάνετε κάτι, παρατηρείστε τα..ίσως μάθετε κάτι που θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Ice bucket 3 τα σχολεία που ανοίγουν σε λίγες μέρες. Άρχισαν ήδη τα ασυντόνιστα λόγια στα κανάλια που δείχνουν ότι η σχολική χρονιά θα αρχίσει πάλι με ελλείψεις ,προβλήματα και προστριβές.
Τίποτα νέο, απλά μια συνεχόμενη...ψυχρολουσία.

Ice bucket 4, υπάρχουν συζητήσεις για τον Κουβέλη στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πάει να την φέρει στους αριστερίζοντες, ενώ οι αριστεριστεριστές καταπίνουν παγάκια και οι αριστεροί πετάνε την λεκάνη στα σκουπίδια από τα νεύρα τους..

Αν αυτά όλα είναι ψυχρολουσίες , εκείνα που συμβαίνουν στις γειτονικές χώρες είναι μεσαιωνικές ιστορίες τρόμου ..Δεν μας φτάνουν οι λέξεις..

Σήμερα είναι Κυριακή, και η μέρα θα είναι πολύ καυτή. Κάτι σαν να τρως τσίλι ,μέσα και έξω.
Στον μικρόκοσμο μας, το πρόγραμμα έχει θάλασσα, μια βόλτα από την πλατεία για το μπαζάρ, το βράδυ στο Δημοτικό για την εκδήλωση για την σφυριχτή γλώσσα και μια βολτίτσα.

Καλά να περάσετε και εκεί στην άκρη του μυαλού μας, ας προσπαθήσουμε να βρούμε και μεις μια δική μας ασπίδα να αντισταθούμε σε αυτόν τον κόσμο που αποτρελλάθηκε να μην μας παρασύρει εντελώς στον παραλογισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20/1/2021 Αγαπημένο μου ημερολόγιο.

  Σήμερα η ψήφιση για την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο και η ορκωμοσία Biden. Επίσης σήμερα ήταν μια ωραία ζεστή μέρα που η αγορά ήταν ανοιχτή...