Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

O Πρόεδρος του ΕΚΑΒ διαβεβαιώνει την παραμονή στο ΕΚΑΒ ΚΑΡΥΣΤΟΥ και των 3 οδηγών.Στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη  27 Αυγούστου 2014 ο Σίμος Κεδίκογλου με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη συμμετείχαν : ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου κ. Βόσσος Αλκιβιάδης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Μίχας Αναστάσιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου – Κ.Υ Κύμης κ. Χατζημαργαρίτης Ευάγγελος και ο τομεάρχης του ΕΚΑΒ Κύμης-Καρύστου κ. Κόκκος Νίκος. 

'Ελαβαν  τη διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη Δημήτρη, ότι θα παραμείνουν στο ΕΚΑΒ Καρύστου τα τρία άτομα που
είχαν πρόσφατα μετακινηθεί και παράλληλα θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Κύμης και το ΕΚΑΒ Ιστιαίας με δύο άτομα αντίστοιχα.
Όσον αφορά στο θέμα της επάνδρωσης των ασθενοφόρων θα ασκηθούν πιέσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο για να εγκριθούν άμεσα προσλήψεις οδηγών και πληρωμάτων, ενώ θα ζητηθεί και η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στην Εύβοια. 

Επίσης ερώτηση προς τον Υπουργό κατέθεσε και ο Συμεών Κεδίκογλου για το ίδιο θέμα.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 
Θέμα: Προβλήματα υποστελέχωσης στη λειτουργία του ΕΚΑΒ του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Καρύστου. Κύριε Υπουργέ, 
Το Γ.Ν. Κ.Υ. Καρύστου έχει χαρακτηριστεί άγονη & προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας ‒ νησιωτική μη αστική περιοχή, με ειδικές χωροταξικές συνθήκες και με μη συγκοινωνιακή πρόσβαση στο νοσοκομείο. Εξυπηρετεί δε όλη τη νότια Εύβοια σε μια γεωγραφική ακτίνα 200 χιλιομέτρων στην δύσβατη ορεινή περιοχή του Καβοντόρου. Η απόσταση χρονικά του νοσοκομείου από το Γ.Ν. Χαλκίδας είναι πάνω από 2,5 ώρες, ενώ η πρόσβαση στην Αθήνα εξαρτάται από τα δρομολόγια των πλοίων και όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που βασίζονται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού. Για παράδειγμα, λόγω συνεχών συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων λείπουν βασικές ιδιότητες ιατρών, ενώ υπάρχουν ημέρες που εφημερεύει μόνο ένας ιατρός. Αντίστοιχα, ως προς το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν ημέρες που το νοσοκομείο λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Αυτό όμως που προβάλλει ως άμεση ανάγκη είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, καθώς σε λίγες ημέρες, από 1η Σεπτέμβρη, θα μένουν ακάλυπτες μία έως δύο βάρδιες ημερησίως λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Νοσοκομείο δεν θα μπορεί επί μονίμου βάσεως να συνεισφέρει προσωπικό για να συνοδεύει κάθε μετακίνηση του ΕΚΑΒ, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωσή του.

Επειδή κύριε υπουργέ, το πρόβλημα θα οξυνθεί σοβαρά τις αμέσως επόμενες ημέρες,

Επειδή η σωστή και επαρκής λειτουργία του ΕΚΑΒ έχει καθοριστική σημασία για την ίδια τη ζωή των πολιτών και την πορεία που θα έχουν ως ασθενείς,

Επειδή πρόκειται για μια περιοχή με τα παραπάνω χαρακτηριστικά-νησιωτική, άγονη, δύσβατη- 

Κρίνεται αναγκαίο το ΕΚΑΒ του Γ.Ν. Κ.Υ. Καρύστου να ενισχυθεί με προσωπικό, ώστε να μην μείνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό ούτε μια μέρα και να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του απέναντι στους πολίτες κάθε στιγμή. 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

- Τι σκοπεύετε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ του Νοσοκομείο Καρύστου, το οποίο θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από την 1η Σεπτέμβρη;
  • - Θα προχωρήσετε στην πρόσληψη επιπλέον ατόμων και πόσων στον αριθμό;
  • - Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε εγκύκλιο διευκρινιστική σχετικά με το καθεστώς μετακινήσεων και συνοδείας του ΕΚΑΒ; 

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2014

Ο ερωτών βουλευτής
Συμεών Κεδίκογλου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20/1/2021 Αγαπημένο μου ημερολόγιο.

  Σήμερα η ψήφιση για την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο και η ορκωμοσία Biden. Επίσης σήμερα ήταν μια ωραία ζεστή μέρα που η αγορά ήταν ανοιχτή...