Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Χριστούγεννα ξανά!

Όλοι , μικροί μεγάλοι, άντρες γυναίκες, και παιδιά, περιμένουν κάτι πάρα πάνω από την χρωματιστή τζαμποσακούλα να βγει να απο την καμινάδα και να διαβαστεί στο τζάμι από την άχνα της ανάσας η μέρα των Χριστουγέννων.Όσο πιο πολύ η προσμονή, τόσο πιο πολύ και ο κίνδυνος της απογοήτευσης για αυτό χαλαρώστε, και δεχτείτε απλά τα γεγονότα όπως είναι.
Τα φετινά Χριστούγεννα, θα περάσουν, όπως κάθε χρόνο, είτε τα φορτώσουμε υπερβολικές προσδοκίες είτε όχι.

Άλλωστε, οι απροσδόκητοι παράγοντες είναι πάντα σαν τα καλικατζαράκια που γελάνε όταν μας χαλάνε τα σχέδια.
Οι κουραμπιέδες που δεν κάνουν ούτε για μπαλάκι του τένις, η γαλοπούλα που δεν έγινε τόσο νόστιμη όσο περιμέναμε , ιώσεις που μας ρίχνουν στο κρεβάτι, καμιά φορά μπορεί να ξημερώσεις και σε έκτακτο χειρουργείο την μέρα που είχες κανονίσει να βουτήξεις για τον σταυρό, και πολλά άλλα που σίγουρα όλοι μέσα στις χρονιές, έχετε μια ιστορία να θυμηθείτε.


Τα μαγικά Χριστούγεννα, είναι για τις διαφημίσεις, για τις εκπομπές και τα μικρά παιδιά.
Για όλους τους άλλους, είναι θέμα οπτικής.
Παρόλα αυτά, είναι μια περίοδος που τα ξενιτεμένα μας παιδιά γυρίζουν και αυτό είναι Μαγικό.
Είναι οι μέρες που παλιές αναμνήσεις γεμάτες από Χριστούγεννα  με πρόσωπα που δεν είναι πια κοντά μας, και αυτό είναι Συγκινητικό...
Είναι οι μέρες που όλοι προσπαθούν να δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών, και αυτό είναι Ελπιδοφόρο,
Είναι οι μέρες που όλοι προσφέρουν σε όλους, βλέπουμε επιτέλους ταινίες χωρίς σκοτωμούς, και ποτέ το φαγητό δεν είναι αρκετό στο σπίτι, και το ψυγείο μοιάζει πάρα πολύ μικρό.

Δεν υπάρχουν συνταγές για  μαγικά Χριστούγεννα.
Τα έθιμα που ήταν ο οδηγός για το τι να κάνουμε, έχουν ξεθωριάσει, και ψάχνουμε το νόημα αφού το απαξιώσαμε..
Όμως,  ο κάθε άνθρωπος μέσα στην περίοδο των γιορτών, σιωπηλά και αθόρυβα, θα νιώσει την στιγμή του και έστω για μια μυστηριακή και εσωτερική στιγμή θα ευχηθεί στον Θεό κάτι, η θα τον ευχαριστήσει για κάτι, έστω και αν όλα τα άλλα γίνονται μηχανικά και προγραμματισμένα. Έστω και να αυτή η στιγμή είναι κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου