Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Σκέψεις για μετά τις εκλογές..

Ούτε την πρωτοχρονιά δεν θα ευχαριστηθούμε αφού μας έχει πιάσει μια μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει και πως μέχρι και μετά τις εκλογές.
Ένα πράγμα που οι περισσότεροι συμφωνούμε, είναι να δούμε τους υπαίτιους της μεγάλης καταστροφής της χώρας και της αρπαγής του πλούτου των πολιτών , να τιμωρούνται.

Γιατί μπορεί ο ΓΑΠ να το παίζει για άλλη μια φορά σωτήρας, απίστευτο αλλά αληθινό, αυτό όμως δεν μας κάνει να ξεχνάμε την ολιγωρία του , τα ψέμματα, την ανικανότητα να πάρει άμεσα μέτρα που θα μετρίαζαν την καταστροφή και να μην ξεχνάμε, τις χιλιάδες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους με τον πιο δραματικό τρόπο.
Είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι η ευθύνη των κυβερνήσεων αλλά η φυλακή είναι η λύση?
Όχι, δεν είναι.
Γενικά η φυλακή δεν είναι λύση. Στην περίπτωση τους θα ήθελα να τους δω να δουλεύουν, από το να κάνουν αναδασώσεις, μέχρι στα λατομεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη.
Εκεί ανάμεσα στους ανθρώπους που αγωνίζονται και αρρωσταίνουν από την ίδια τους την δουλειά για να έχουμε όλοι εμείς την άνεση μας .
Επιτέλους να ειπωθούν τα πράγματα όπως πραγματικά έγιναν από την αρχή της αρπαγής των περιουσιών του κόσμου.
Από το Χρηματιστήριο με τον Σιμήτη να λέει στον κόσμο να πάρει δάνεια για να παίξει!!!, τον Παπαντωνίου να το διαφημίζει και όλους όσους έπαιξαν τα λεφτά των ταμείων εκεί.

Για τα μνημόνια και όλα τα άλλα, δεν νομίζω ότι και αυτοδυναμία να πάρει ο Σύριζα θα μπορέσει να κάνει κάτι δραματικό υπέρ μας ,τουλάχιστον άμεσα, και αυτό λίγο ως πολύ, νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουμε και θα δείξουμε κάποια κατανόηση.
Όμως για όλα τα άλλα ελπίζουμε να υπάρξει κάποια δικαίωση.

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ΔΗΜΑΡ η ΠΑΣΟΚ, η ΑΛΛΑΓΗ, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η ΕΛΙΑ στην νέα κυβέρνηση.
Το ΠΟΤΑΜΙ ενώ έλεγε ότι θα είναι όλοι νέοι στην πολιτική για να μην έχουν διαβρωθεί.....τώρα αρχίζει και βάζει τον έναν και τον άλλον, χωρίς να ρωτάει τους καημένους τους ....εθελοντές..
Οι εθελοντές τα έχουν πάρει στο κρανίο βέβαια, αλλά και αυτοί δεν έδωσαν σημασία όταν τους ονόμασαν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!
Τι σημαίνει εθελοντής? Ότι βοηθάς χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς αξιώσεις..
Ενώ το ΜΕΛΟΣ, έχει υποχρεώσεις, αλλά έχει και αξιώσεις...
Οι λέξεις έχουν την σημασία τους και πολύ κακώς δεν τις προσέχουν όσοι τις διαστρεβλώνουν για να τους αλλάξουν το νόημα. Στο τέλος το νόημα των λέξεων δίνει και τον ορισμό της θέσης του κάθε ένα.
Το ΚΚΕ ελπίζω να πάρει πάνω ποσοστά ,μιας και ότι να πιστεύει ο καθένας για το ΚΚΕ, είναι απείρως καλύτεροι από τα νέα φρούτα με τις ΤΕΛΕΙΕΣ  και τα ΠΟΤΑΜΙΑ.

Γενικά τα κόμματα που δεν στηρίζονται πάνω σε κάποια ιδεολογία είναι πολύ επικίνδυνα. Μέσα στην καθημερινή πρακτική και τις προκλήσεις, μετατρέπονται σε τυχοδιωκτικά σώματα χωρίς πυξίδα και βάση...νομίζω..
 Υπάρχουν τόσα πολλά κόμματα πια, και οι άστεγοι ανεξάρτητοι βουλευτές κάπου θα βρουν και αυτοί μια στέγη, αλλά πάρα πολλά από τα πρόσωπα αυτής της Βουλής, δεν θα τα ξαναδούμε σίγουρα.
Δεν ξέρω τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος αλλά με ανησυχεί που η ΧΑ με σχεδόν όλους στην φυλακή για ποινικά αδικήματα, έχει τόση δύναμη, που από ότι ακούω, είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.
Δηλαδή φανταστείτε μια βουλή με ΝΔ.-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ- ΚΚΕ- ΠΟΤΑΜΙ-και έναν συνδυασμό που ακόμα δεν έχει γίνει από κάποια άλλα κόμματα..
Αν δεν πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιον θα κάνει κυβέρνηση?
Θα ξαναπάμε σε εκλογές μέχρι να την πάρει?
Λίγες μέρες έμειναν...και αν εμάς μας απασχολεί, δεν μπορώ να φανταστώ την αγωνία που έχουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι!!!
Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους που λένε!! Αλλά έτσι είναι οι αγώνες για την...δημοκρατία, που επικαλούνται συνέχεια οι πολιτικοί από όπου και να έρχονται..
Είναι κάτι σαν το "Πρώτα ο Θεός" και το "Με την βοήθεια του Θεού" και να μην ξεχνάμε..'Ετσι το ήθελε η Παναγία" που λέει ο κόσμος για το οτιδήποτε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου δικαιώθηκε ήδη και αυτά που λες είναι λόγια του αέρα. Όλοι τις πολιτικές του ακολουθούν, με λάθος βεβαίως τρόπο, γι αυτό φτάσαμε εδώ. Και ο Παπαδήμος και Σαμάρας και σε λίγο ο Τσίπρας.Αν αυτός είχε την συναίνεση που είχε ο Σαμαράς τα τελευταία 2 και 1/2 χρόνια, θα ήταν μία άλλη Ελλάδα τώρα. Κι αν κάνει νέο κόμμα να δεις πόσοι θα τον ψηφίσουν παρά τον ανελέητο πόλεμο που δέχθηκε και δέχεται από το 2004 μέχρι σήμερα. Πόλεμο από αντίπαλα κόμματα, πόλεμο από τα ΜΜΕ, πόλεμο από την Μέρκελ που όταν έλεγε ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκή αυτή σφύριζε αδιάφορα. Εσύ κοίτα τώρα να βολευτείς με αυτούς που πραγματικά σε δουλεύουν. Καλή Χρονιά!!

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε, τι να βολευτώ καημένε? δημόσιος υπάλληλος είμαι η παίρνω έργα? Μόνο και μόνο η κακία που βγάζεις επί προσωπικού σε πολιτικά θέματα λέει πολλά. Δεν έχουμε σωτηρία..δυστυχώς. Καλή χρονιά πάντως, χωρίς κακίες ..στην ίδια βάρκα είμαστε ...

Δημοσίευση σχολίου