Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Πρώτες κινήσεις, πρώτες εντυπώσεις από την νέα κυβέρνηση.

Kαι να λοιπόν που ο ημιόροφος της δεξιάς πολυκατοικίας ορκίστηκε κυβέρνηση ..
Καλό είναι να μη το ξεχνάμε αυτό. Να μην ξεχνάμε δηλαδή ότι οι ΑΝΕΛ είναι ένα λαικό δεξιό κόμμα.
Εμένα δεν με πειράζει καθόλου ,μιας και νομίζω ότι θα φρενάρει μερικούς που δεν το έχουν σε τίποτα να χαρίσουν την Θράκη στους Τούρκους που λέει ο λόγος.
Για παράδειγμα ο νέος βουλευτής Huseyin Zeybek έκανε δηλώσεις ότι επιτέλους άνοιξε ο δρόμος να αναγνωριστεί επισήμως η μειονότητα της Δ.Θράκης και να αμφισβητηθεί η συνθήκη της Λοζάνης! Γενικά εκεί η Τουρκία έχει δώσει τεράστια ποσά για να καλλιεργηθεί το κλίμα και το κεντρικό κράτος μια ζωή, κοιμάται όρθιο..Τώρα οι εκλεγμένοι με τον σύριζα από αυτή την πλευρά, έχουν ξεσαλώσει..
Αλλά, ευτυχώς, θα βρουν  μπροστά του τον Καμμένο και δεν νομίζω να χαρούν  και πολύ!

Όσο για την Μακεδονία και τα Σκόπια,  η Πυρύκαυστος Ελλάς, δηλαδή το κόμμα του Ζουράρι που είναι μαζί με τους ΑΝΕΛ, θα σταθεί όρθια μπροστά στον Οικολόγο που έχει χαρακτηριστεί ανθέλληνας στο θέμα των Σκοπίων μιας και δεν έχουν πρόβλημα με το όνομα ...

Ακόμα δεν ορκίστηκε όμως ο Αλέξης και διαμαρτυρήθηκε για μια ανακοίνωση της ΕΕ που υποτίθεται έχει την συγκατάθεση όλων των ηγετών.
"Δεν μου λες κυρά μου? Με ρώτησες? Πως λες ότι συμφωνώ?"

Ωραίος ο Αλέξης, πολύ το ευχαριστήθηκα!
Τώτα μένει να δούμε αν τελικά ασκήσουμε veto, και ο Αλέξης θα έχει την ευκαιρία να κάνει μπρόβα σύγκρουσης με την ΕΕ.
Μακάρι , χίλιες φορές μακάρι, να ζούμε την ανατολή ενός μεγάλου πολιτικού που έχουμε πράγματι, πολύ μεγάλη ανάγκη.
Θα μπει η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της βουλής και το Ποτάμι φούσκωσε από αγανάκτηση.
Η Κεντρική του ομάδα είναι ένα ωραιότατο ΠΑΣΟΚ με μια ιδέα Δημαρ και ΝΔ.
Φούσκωσε που λες, γιατί σου λέει η Ζωή, κάνει φασαρίες και δημιουργεί προβλήματα.
Με την ομάδα της ΧΑ απέναντι, δεν βρίσκω καλύτερη επιλογή!
Τάξη στην τάξη και όλοι διαβασμένοι γιατί αλλιώς.....θα πάνε για υπογλώσσια.

Ένας άλλος λόγος που κατά κάποιο τρόπο ...διασκεδάζω με την σύνθεση της κυβέρνησης, είναι ότι βλέπουμε στην πράξη το γιατί εμείς οι απλοί πολίτες, δεν πρέπει να  παίρνουμε τις μετρητοίς τις κόκκινες γραμμές των κομμάτων και τα βρισίδια που ανταλλάσσουν για να δείξουν το πόσο διαφορετικά είναι.
Ο Ψεκασμένος δεν είναι πια ψεκασμένος, αλλά υπουργός παρακαλώ και η υπεύθυνη για τους μετανάστες ,η κ.Τασία Χριστοδουλοπούλου θέλει όπως είπε σε συνέντευξη, να μπαίνουν όλοι μέσα στην χώρα. Ούτε φράχτες ούτε τίποτα, και ο Κουικ, παρά τω Καμμένο, είπε να καταργήσουμε μονομερώς το Δουβλίνο 2, να δώσουμε σε όλους χαρτιά, να τους φορτώσουμε σε ένα αεροπλάνο και να τους στείλουμε στο Βερολίνο.

Την πορεία του αεροπλάνου θα ήθελα να καταγράψει κάποιος!! Ωραίο έργο.

Το πακέτο ΟΛΠ  δεν πωλείται λέει ο κ.Δρίτσας, ο κατώτατος  μισθός στον ιδιωτικό τομέα 751  θα επανέλθει και ελπίζω να μη γεμίσουμε με μια νέα γενιά απολυμένων, μιας και οι επιχειρήσεις δεν έχουν χρόνο και ανάλογα άμεσα μέτρα έτσι ώστε να έχουν μια ανακούφιση και να μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Θα υπάρξουν βέβαια μέτρα ανακούφισης για τις επιχειρήσεις, τις οφειλές ,τα δάνεια κλπ, αλλά είναι τόσο απελπιστική η κατάσταση, που μάλλον θα έπρεπε να υπήρχε χρόνος ανάμεσα στα δυο..Θα δούμε.
Για να δούμε τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις...και όλα τα άλλα, θα τα βρούμε..που θα πάει..

Πρέπει να πούμε ότι κατά μακράν η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η ορκωμοσία του κ.Κουρουμπλή . Για πρώτη φορά άνθρωπος με πρόβλημα υγείας παίρνει μέρος στην κυβέρνηση, αλλά και η πιο κουτσομπολίστικη, το να δούμε ένα ζευγάρι και οι δύο υπουργοί, δηλαδή, Δρίτσας' Χριστοδουλοπούλου.7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"αλλά και η πιο κουτσομπολίστικη, το να δούμε ένα ζευγάρι και οι δύο υπουργοί, δηλαδή, Δρίτσας' Χριστοδουλοπούλου". Αν τα πάνε καλά τώρα μπορεί να του χρόνου να παρουσιάζουν και το Πρωινό του Μεγκα

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες το Λαφαζάνη, μακράν ο τρομακτικότερος όλων

Ανώνυμος είπε...

Επίσης κυβερνητικός εκπρόσωπος ο λαμπρός νέος Σακελλαρίδης ή Γκάμπριελ

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε σοφια μονο δεξιους αμετανοητους εχεις για αναγνωστες....?

sofiascomments είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικά επιχειρήματα! Συνέχισε! Αφού με τρομάζει ο Λαφαζάνης (και όχι μόνο εμένα ) τι να κάνω, να μην το πω; Για τους Δρίτσα- Χριστοδουλοπούλου έχω πολύ καλή γνώμη, απλά χιούμορ έκανα, αλλά που να το ξέρετε το χιούμορ οι αριστεράντζες....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ για όψιμη αριστερή μου φαίνεσαι, πρώην Πασόκ

Δημοσίευση σχολίου