Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Οι σημαντικότερες ώρες όλων..

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/
Στον σύνδεσμο θα δείτε άρθρο των times, που υπάρχει πύρινο άρθρο του κυβερνήτη της τράπεζας της Αγγλίας,ενάντια στην λιτότητα της Μέρκελ και την αδυναμία των προγραμμάτων .

Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα μιλούν για την αποτυχία αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την κρίση του ευρώ.

Αυτές οι μέρες, μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, όπου έχουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις που θα δείξουν το τι θα γίνει στο μέλλον, είναι ιστορικές στιγμές που όμως η αμφιβολία, ο φόβος, ακόμα και η μεγάλη ανησυχία ,μιας και η αγωνία για το αν θα διασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια, έχει τρελάνει τον κόσμο.

Έχουμε δύο επιλογές για να περάσουμε αυτές τις μέρες.
Η πρώτη είναι να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας, την τηλ. το ίντερνετ και το ραδιόφωνο όταν έχουν εκπομπές ενημερωτικές η άλλες, και να επικεντρωθούμε στην καθημερινότητα μας μόνο, θάβοντας τους φόβους και τις ανησυχίες.
Η άλλη είναι να μην κλείσουμε τα αυτιά μας, και να αφήσουμε τον εαυτό μας να ζήσει σε βάθος αυτές τις μέρες , γιατί οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες και έχουμε την ...ευκαιρία...να δούμε στην πράξη το πως είναι το να παίρνεις μέρος σε τέτοιες στιγμές.

Αν διαλέξει κάποιος τον πρώτο τρόπο τότε έχουμε ανθρώπους που σε περιπτώσεις έκτακτες και απρόσμενες αντιδρούν σπασμωδικά και με πανικό, από την άλλη, το να παρακολουθείς από την άλλη, σε προετοιμάζει ψυχολογικά στο να υπάρχει ψυχραιμία και συγκρότηση..νομίζω.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η αντιμετώπιση στα κοινά της νεολαίας.
Θυμάμαι παλαιότερα, ότι τα παιδιά δεν ήθελαν ούτε να μαθαίνουν, ούτε να ακούν για το τι συμβαίνει στην χώρα. Τώρα, κουβεντιάζουν ενημερώνονται, συμμετέχουν και αν μη τι άλλο, η νέοι μας, ξέρουν το τι συμβαίνει στην ζωή τους.

Εμείς το χρέος μας το κάναμε και ο ηρωισμός μας μάλλον τελειώνει εδώ. Φαντάζομαι ότι το χρέος του πολίτη αυτό είναι, και αυτό είναι το όπλο στις δημοκρατίες.
Τώρα η νέα κυβέρνηση, αν τα καταφέρει με τους δανειστές , θα γίνει ηρωική και οι άνθρωποι που τολμούν να μιλήσουν με  θάρρος για όσα μας πονάνε, θα γίνουν ευεργέτες.

Ακούω από δεξιά και πολύ αριστερά, πολλά πράγματα αρνητικά και φοβιστικά.
Τι πιο απλό να περιμένουμε να δούμε το τι θα γίνει?
Στην δημοκρατία όλοι μπορούν να εκφραστούν και αυτό είναι το σωστό, αλλά έστω λίγες βδομάδες υπομονή  να βγάλουν συμπέρασμα τι πειράζει?

To χρηματιστήριο έπεσε, και όπως έπεσε, θα μπορέσει να ανέβει αν πάνε καλά τα πράγματα.
Ο Βορίδης είπε χτες σε μια συνέντευξη ότι έπρεπε να κόψει περίπου 165 εκατομμύρια από την υγεία με τον νέο χρόνο.. Και σκέφτομαι, ότι έτσι και αλλιώς η θηλιά όλο και έσφιγγε και έτσι, και το χειρότερο να γίνει, έτσι και αλλιώς θα γινόταν..τουλάχιστον ας πάμε με κάποια αξιοπρέπεια για τους απογόνους.
Σήμερα αρχίζουν οι συζητήσεις...για να δούμε πως θα τελειώσουν..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνώ, ήδη από το Σεπτέμβριο είχε παρατηρηθεί κάποια βελτίωση της ψυχολογίας (παρά τη βαριά φορολογία) και η αγορά είχε αρχίσει κάπως να κινείται, ίσως ηταν τα λεφτά που μπήκαν στη χωρα λόγω τουρισμού. όλοι ξέρουμε ότι η αλλαγή κυβερνησης έγινε τη χειρότερη στιγμή και τώρα βρισκόμαστε να ρισκάρουμε για το καλύτερο ή το χειρότερο.

sofiascomments είπε...

Σε μερικούς τομείς υπήρχε μια σταθερότητα, αλλά τα νέα μέτρα που ήταν να υπογράψει ο Σαμαράς έκρυβαν πολλά, όπως είπε ο βορίδης, ακόμα πιο μεγάλο μαχαίρι στην υγεία πχ..

Δημοσίευση σχολίου