Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

O μετασχηματισμός του Κεντρώου χώρου.

Κυβέρνηση Αριστεράς ανακοινώθηκε, αλλά βλέποντας την σύνθεση της και κυρίως τους ψηφοφόρους της, ελπίζω να σχηματιστεί ένας μεγάλος και υγιής χώρος της κεντροαριστεράς.
Όπως και να το κάνουμε, κόμμα χωρίς ψηφοφόρους δεν γίνεται, και η πρόταση μέσω της ψήφου, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι ψήφισαν για την καθημερινότητα τους, την αξιοπρέπεια τους ζητώντας την επαναφορά στην ομαλότητα.
Επομένως είναι κάπως μακρυά από τις αρχές που ορίζεται η αριστερή ιδεολογία με τα γνωστά αιτήματα.
Μακάρι να αντέξει και ελπίζω να αντέξει και να σταθεί όρθια, μιας και τα μέλη της νέας κυβέρνησης έχουν όλα τα εφόδια για μια κυβέρνηση με θετικό πρόσημο.
Ωστόσο η μετακύληση των αιτημάτων από την κοινωνία στην κυβέρνηση ελπίζω να βρουν την κατάλληλη ανταπόκριση.

Οι μεγάλοι χαμένοι και ρεζιλεμένοι είναι βέβαια ο Καρατζαφέρης, ο Κουβέλης και ο Παπανδρέου, αφού αγνόησαν την σοφή ρήση του λαού,  ότι δηλαδή, τα ύστερα τιμούν τα πρώτα.
Θλιβερή κατάληξη ανθρώπων που δεν διαβάζουν τα μηνύματα των καιρών.

Ο Βασίλης Λεβέντης θα πάρει επιχορήγηση και ο Γκλέτσος με την Τελεία του, φαίνεται να συγκινεί αρκετά, η μάλλον να γοητεύει θα έπρεπε να πω καλύτερα.

Στη ΝΔ  οι φωνές για ευθύνες του περιβάλλοντος του Σαμαρά, όλο και μεγαλώνουν σε επίπεδα υψίφωνου.
Αν δεν το καταλάβουν ότι η μεγάλη δεξιόστροφη στροφή και η εκτός καιρού διαλεκτική της στην επικοινωνία με τον κόσμο, θα την συμπιέσει ακόμα περισσότερο και θα είναι πολύ μεγάλο κρίμα για την μεγάλη αυτή παράταξη.
Ας ελπίσουμε ότι πολλοί εκεί θα καταλάβουν την ανάγκη για μια νέα διοργάνωση της Κεντροδεξιάς, και εμείς, οι άμοιροι πολίτες, θα έχουμε επιτέλους κανονικά κόμματα, να εκφράζουν την κεντροαριστερά, την κεντροδεξιά , την αριστερά. Ίσως να είναι ένας τρόπος να εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες την πολιτική και εξαφανιστεί η άκρα δεξιά.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό, είναι όσοι έχουν κάποιο λόγο και θέση, να έχουν ανοικτά τα αυτιά τους και να μην ικανοποιούνται με τα γλυψίματα των yes men,  και των οπαδών που άκριτα και φανατικά δέχονται ότι τους δίνεται, και να δεχθούν την απλή αλήθεια της ζωής ότι ποτέ κανείς δεν τα κάνει όλα σωστά, και ο άλλος όλα λάθος.
Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε όλοι όχι την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αλλά το τι θα γίνει με την διαπραγμάτευση.
Νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε ένα περιθώρειο στον εαυτό μας πριν να ασθανθούμαι πραγματική ανακούφιση και επιτέλους να χαρούμε αυτήν την μεγάλη αλλαγή στην πατρίδα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου