Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Ερώτηση Προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Θέμα: Για το δρόμο Πόρτο Λάφια – Πολυπόταμος στη Νότια Εύβοια

Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Για το δρόμο Πόρτο Λάφια – Πολυπόταμος στη Νότια Εύβοια
Είναι γνωστό ότι ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου της Νότιας Εύβοιας περνάει μέσα από μια πολύχρονη περιπέτεια που διαρκεί μέχρι σήμερα.
Σχετικά με αυτό σημειώνουμε πως ο δρόμος Πόρτο Λάφια – Πολυπόταμος έχει μετατραπεί σε «Γεφύρι της Άρτας».
Συγκεκριμένα, το έργο έχει ξεκινήσει το 2007, έχουν αλλάξει τρεις εταιρίες – εργολάβοι και σήμερα, επί εταιρίας «Ιόνιος ΑΕ» παρουσιάζονται νέες σοβαρές επιπλοκές, το τελευταίο διάστημα γίνονται ελάχιστες εργασίες και διαφαίνεται κίνδυνος να σταματήσει η κατασκευή του έργου.
Παράλληλα, σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει χρήματα – δεδουλευμένα από τις προηγούμενες εταιρίες και όπως πληροφορούμαστε η σημερινή εταιρία οφείλει στους εργαζόμενους αμοιβές 6 μηνών.
Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου η εταιρία απέλυσε την αρχαιολόγο του έργου και όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχει ενδεχόμενο η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Εύβοιας να δώσει εντολή για διακοπή των εργασιών αφού πλέον δεν υπάρχει αρχαιολόγος.
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο και οι κάτοικοι της περιοχής ανάστατοι.

ΕΡΩΤΟΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τη συνέχιση και την αποπεράτωση του έργου και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Χρήστος Κατσώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου