Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Ήταν η γιαγιά μου Σύριζα?

Την ιστορία με τον Κατρούγκαλο, την έχετε ακούσει και την νέα που έσκασε από χτες, θα την μάθετε σίγουρα σήμερα και τις επόμενες μέρες.
Ενώ λοιπόν ο κ.Κατρούγκαλος είχε φύγει από το σχήμα του γραφείου για να πάει στην ευρωβουλή και μετά στην κυβέρνηση, πήρε στο γραφείο του 3 δικηγόρους του γραφείου με δικαίωμα να ασκούν και το επάγγελμα του δικηγόρου.
Το 12% θα το παίρνουν οι δικηγόροι του γραφείου, δηλαδή οι σύμβουλοι του, δηλαδή το γραφείο πήγε στο υπουργείο και εξυπηρετεί τους πελάτες του.


Κακά τα ψέμματα, σωστά πράγματα αυτά δεν είναι..
Το να τάζεις να πάρεις ψήφους ότι θα τα κανονίσουμε με νόμους κλπ, λέγεται ψηφοθηρία, και τα υπόλοιπα,...δεν ξέρω πως λέγονται..
Δεν είναι τίποτα παράνομο..
Αλίμονο, ένας δικηγόρος σαν τον κ.Κατρούγκαλο να μην ήξερε όχι το πως να μην είναι παράνομος, αλλά να σε τυλίξει σαν σαρδέλα σε μια κόλα χαρτί αν του πεις και τίποτα.
Είναι το " νόμιμο που είναι και ηθικό" που έλεγε ο Βουλγαράκης που η γυναίκα του είχε πάρε δώσε με τα συμβόλαια στο βατοπέδι, και ο σύριζα είχε βγει στα κάγκελα για το ηθικό θέμα.

Γενικά σε κάθε τι, πρότασσε το ηθικό, το σωστό, το έτσι το αλλιώς.

Τώρα όμως όλα είναι ηθικά, επειδή οι σκοποί οι εξυπηρετούν είναι ..δίκαιοι και σωστοί.
Το Ευαγγέλιο του Σύριζα γράφεται κάθε μέρα και από έναν άλλον η μια άλλη, με τελευταία χτες την Ραχήλ που είπε ακριβώς τα αντίθετα από ότι έλεγε πριν Κατρουγκαλιάδα, επειδή ακριβώς οι σκοποί των συμβολαίων του είναι σωστοί και δίκαιοι.

Όπως και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και μόλις υπογράφησαν, αν και υπήρχε μεγάλος ντόρος ότι δεν θα το έκαναν, είναι σωστές και ηθικές γιατί είναι προς όφελος των πολιτών.

Τελικά έφταιγε που ΔΕΝ ήταν προς όφελος των πολιτών η όχι δεν είναι σωστό να γίνονται πράξεις στο τσακ μπαμπ , νομοθετικού περιεχομένου?

Όλα αυτά μου θυμίζουν την γιαγιά μου που πηγαίναμε σε νηστεία στο σπίτι της και ήθελε οπωσδήπτε να μας ταίσει .. Έβγαζε ότι είχε, το βάπτιζε νηστίσιμο και μας έλεγε, την μια "ασθενής και οδοιπόρος αμαρτία ουκ έχει" και άλλα παρόμοια.

Πολλές φορές με αυτά και με αυτά, σκέπτομαι με συμπόνοια πράγματι, πόσοι και πόσοι βιάστηκαν να στηριχτούν στην ηθική του σύριζα, και πήραν πάνω τους την προάσπιση της και τώρα τους αναγκάζουν να ξαναερμηνεύσουν τας γραφάς.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι το θέμα Κατρούγκαλου είναι μόνο ηθικό όπως γράφεται παντού, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που διάβασα ότι τα εργολαβικά κατατέθηκαν αφού έγινε υπουργός..γιατί είναι νόμιμο να προκαλείς νομοθετική ρύθμιση ως υπουργός και να πληρώνεσαι γι αυτό; Δεν είναι ένα είδος δωροδοκίας/δωροληψίας που μάλιστα ομολογείται και εγγράφως;

Δημοσίευση σχολίου