Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρεμβάσεις της Κούλας Βρανά, δημοτικής συμβούλου της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου της 16ης Απρίλη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρεμβάσεις της Κούλας Βρανά, δημοτικής συμβούλου της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου της 16ης Απρίλη.

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο ψηφίσματα προ ημερησίας διάταξης:
Α) Για την αύξηση των εισιτηρίων στο πλοίο της γραμμής Μαρμάρι-Ραφήνα.
Β) Για τη δίκη των στελεχών και μελών της Χ.Α. που αρχίζει στις 20 Απρίλη.
Επίσης, έγινε παρέμβαση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Για την αύξηση των εισιτηρίων στο πλοίο της γραμμής Μαρμάρι-Ραφήνα:
Στην εισήγησή της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» τονίστηκε το γεγονός πως οι εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σημαδεύονται από την πολιτική που υποτάσσει τα πάντα στην κερδοφορία των εφοπλιστών και τις αποφάσεις της ΕΕ. Αναδείχτηκε η ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής που χτυπάει τους εργαζόμενους-ταξιδιώτες, τους νησιώτες και τους ναυτεργάτες. Επίσης, κατατέθηκε το υπόμνημα των φορέων του Μαρμαρίου που διεκδικούν την άμεση μείωση του εισιτηρίου.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 18 παρόντα μέλη του ΔΣ.
Ολόκληρο το ψήφισμα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»:
«Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καρύστου συζήτησε την νέα αύξηση του εισιτηρίου επιβατών που επέβαλε η πλοιοκτήτρια εταιρεία πριν ακόμα περάσει χρόνος από την προηγούμενη αύξηση (Ιούλιος 2014) στο δρομολόγιο Ραφήνα- Μαρμάρι.
Θεωρεί απαράδεκτη την αύξηση αυτή. Καταδικάζει την τακτική της εταιρείας που ενώ όλους τους χειμερινούς μήνες εκτελούσε δύο δρομολόγια στην γραμμή αυτή, δημιουργώντας άπειρα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής,  τώρα ενόψει του καλοκαιριού αποφάσισε να αυξήσει τα ναύλα.
Απαιτεί την άμεση ανάκληση της αύξησης και την μείωση του εισιτηρίου των επιβατών στα 6 ευρώ. Ανάλογη με την τιμή των εισιτηρίων άλλων δρομολογίων.
Αποφασίζουμε την ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου για τον μη ελλιμενισμό και την απαγόρευση της επισκευής των πλοίων της εταιρείας στο λιμάνι του Μαρμαρίου.
Την ενημέρωση και των υπολοίπων μαζικών φορέων της περιοχής για συμπαράσταση και υπογραφή του ψηφίσματος του Δήμου Καρύστου.
Την συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας για επίδοση του ψηφίσματος μας. Την αποστολή του σε όλους τους αρμόδιους φορείς».


Για τη δίκη των στελεχών και μελών της Χ.Α.
Ενόψει της δίκης των στελεχών και μελών της, πολλοί είναι αυτοί, ακόμα και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να κρύψουν τον ναζιστικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος. Προσπαθούν να κρύψουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική επειδή είναι ναζιστική.
Θεωρούμε ιστορική ευθύνη κάθε ανθρώπου την καταδίκη του ναζισμού και του φασισμού που ματοκύλισε στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ολόκληρη την Ευρώπη. Ο λαός μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στον ναζισμό.
Για το λόγο αυτό πρέπει να καταδικάζουμε κάθε αναβίωση του. Κάθε προσπάθεια του να ξεγελάσει τον λαό μας με τις ψεύτικες υποσχέσεις του και τα μισαλόδοξα κηρύγματα του.
Η τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Ραβιόλου προσπάθησε να καλύψει τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.   Καταδικάζει μεν τα εγκλήματα αλλά πρέπει δήθεν να γίνει πρώτα το δικαστήριο και μετά βλέπουμε. Έτσι, έδωσε το πράσινο φως στην πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξής του αλλά και στην παράταξη του κ. Μανώλη να μην ψηφίσουν το ψήφισμα και να ψηφίσουν παρόν.
Το ψήφισμα τελικά απορρίφτηκε από το ΔΣ με 7 υπέρ και 11 παρόν.
Ουσιαστικά  ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων σιγοντάρισαν την προσπάθεια που γίνεται να παρουσιαστεί η «Χρυσή Αυγή» σαν ένα απλό κοινοβουλευτικό κόμμα. Ξεχνούν ότι ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι με κοινοβουλευτικό μανδύα παρουσιάστηκαν μέσα από τις γραμμές τις σοσιαλδημοκρατίας και ξεγελώντας τους λαούς τους μέσα στην οικονομική κρίση του 1939 κατάφεραν να έρθουν στην εξουσία. Έτσι έζησε η ανθρωπότητα την φρίκη του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
Ολόκληρο το ψήφισμα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»:
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: Τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.
Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Η ΧΑ οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφτηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.
Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, της "ανωτερότητας της φυλής", του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.
Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν "μια ακόμα ιδεολογία" και τη Χρυσή Αυγή ως "ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα". Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!
Συμφέρον από τον αποχαρακτηρισμό της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έχει το σύστημα που θέλει να προστατέψει το ναζιστικό φασιστικό δημιούργημά του. Ορθώνουμε εργατικό λαϊκό τείχος σε όσους επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τις φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά. ότι μία "πιο σοβαρή ΧΑ" θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό, στους ναυτεργάτες, στη "Χαλυβουργία", στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα.
Σήμερα διάφοροι άλλοι, ανάμεσά τους και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, σιγοντάρουν την ίδια προσπάθεια που παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα απλό κοινοβουλευτικό κόμμα! Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ και οριστικά και αμετάκλητα.»
------------------------------
Κάρυστος, 18 Απρίλη 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου