Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aλέκος Αλούκος:Αποτελέσματα πρόσφατης επίσκεψής του στον ΟΛΝΕ


                                                             
Σήμερα 28 Απριλίου επισκέφθηκα τον ΟΛΝΕ στα γραφεία του στην Χαλκίδα, προκειμένου να θέσω τα άμεσα ζητήματα και να ζητήσω τη λύση τους, για το  παραλιακό μέτωπο των Νέων Στύρων, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου,
επαναφέροντας ωστόσο και τα σημαντικά θέματα που είχα θέσει και είχαν συμφωνηθεί , στην προηγούμενη συνάντησή μου. 
Κατά τη συζήτηση με υπηρεσιακούς παράγοντες έθεσα επιτακτικά τα χρονίζοντα προβλήματα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καρύστου έχει 4 λιμάνια με πολλά και καθημερινά προβλήματα και απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση του Οργανισμού.

Τόνισα ότι για τα Νέα Στύρα το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η μεγάλη κίνηση επιβατών και οχημάτων παντός τύπου, τα καθιστά την κύρια πύλη εισόδουστο Δήμο Καρύστου, και πολλές φορές οι εικόνες που αντικρίζουν οι διερχόμενοι, από τον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού, δυσφημούν το τουριστικό προιόν της  περιοχής μας,  (όπως έγινε το Πάσχα με την καθαριότητα), και ακυρώνουν το σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο του ΟΛΝΕ, ως φορέα δημόσιου συμφέροντος.

Ιδιαίτερα ζήτησα να προχωρήσουν άμεσα

Την καλύτερη οργάνωση της καθαριότητας   
Θα πρέπει τα Σαββατοκύριακα αυτή την περίοδο, και σε καθημερινή βάση τον Ιούλιο-Αύγουστο, να αδειάζουν τα καλαθάκια πρωί-απόγευμα ώστε να μην ξαναδούμε την απαράδεκτη εικόνα των ημερών του Πάσχα.
Την αντικατάσταση φθαρμένων καλαθιών απορριμμάτων, και την τοποθέτηση και συμπλήρωση με καινούργια.
Την αντικατάσταση των κατεστραμμένων και την συμπλήρωση με καινούργια παγκάκια στην παραλία,
Την αποκατάσταση των ρηγμάτων και των κυφώσεων στο παραλιακό μέτωπο, την αναγκαιότητα των οποίων έχει διαπιστώσει και έχει ήδη προγραμματίσει ο ΟΛΝΕ, να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα,
Τον καλύτερο συντονισμό της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού.
τονίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις η αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων γίνεται σε διάρκεια εβδομάδων, κάτι που προξενεί δυσφορία στους κατοίκους.
Την άμεση διάνοιξη της γλύστρας καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών
(Είναι συνεχές αίτημα των ιδιοκτητών σκαφών), 
και την  αποκατάσταση βλαβών στο αλιευτικό καταφύγιο. 
Το βάψιμο των ιστών του φωτισμού στο παραλιακό μέτωπο, που έχουν σκουριάσει και έχουν ξεθωριάσει από την αλμύρα.
Το γενικό μηχανικό σάρωμα των πλάζ, ώστε να είναι έτοιμες να δεχθούν τους λουόμενους.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και άμεσα είχα απαντήσεις για

1. Τη λειτουργία της γλύστρας στη βόρεια πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου
     Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως το Λιμεναρχείο Ν. Στύρων.
     Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί η σχετική πινακίδα.
2. Την άμεση αντικατάσταση φθαρμένων καλαθιών απορριμμάτων, και την
    τοποθέτηση και συμπλήρωση με καινούργια.  
    Δόθηκε άμεσα η παραγγελία

3. Τον καλύτερο συντονισμό της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού
    Υπήρξε άμεση συνεννόηση μεταξύ του υπευθύνου του ηλεκτροφωτισμού και του
    γραφείου Νέων Στύρων.
4. Tο βάψιμο των ιστών του φωτισμού στο παραλιακό μέτωπο, που έχουν
    σκουριάσει και έχουν ξεθωριάσει από την αλμύρα.
5. Το γενικό μηχανικό σάρωμα των πλάζ, ώστε να είναι έτοιμες να δεχθούν τους
     λουόμενους.

Τα υπόλοιπα θέματα θα τεθούν αμέσως υπ’όψιν της διοίκησης, ώστε να υπάρξει
η έγκριση για την άμεση υλοποίησή τους.

Αλέξανδρος Αλούκος
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου
πρ. Δήμαρχος Αλίμου Αττικής 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια στον Κο Αλούκο για το πνεύμα με το οποίο δουλεύει πάνω στα θέματα του Δήμου.

Έχει φανεί η εμπειρία του και δείχνει ότι παρεμβαίνει όπου απαιτείται δυναμικά. Αφουγκάζεται τις απόψεις και τους προβληματισμούς της τοπική κοινωνίας και είναι ισχυρός διαπραγματευτής.
Είναι η ώριμη δύναμη του τόπου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!