Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Ποιοι σταύρωσαν τον Χριστό?

Ποιοι αλήθεια σταύρωσαν τον Χριστό?

Θα μπορούσαμε να πούμε, οι στρατιώτες.
Μα οι στρατιώτες εκτελούν διαταγές. Τότε ας πούμε ο αρχηγός τους, και εκείνος έδωσε εντολή αφού του είχε δοθεί από τον ανώτερο του που και κείνος την είχε πάρει από τον Πιλάτο, αλλά όχι και ακριβώς αφού είχε νίψει τα χέρια του για να μην φορτωθεί το αίμα ενός αθώου.
Τον σταύρωσαν τότε οι Αρχιερείς των Εβραίων αφού έβλεπαν την εξουσία τους να αμφισβητείται, η μήπως το πλήθος που επέμενε για κάποια θυσία αφού άλλοι ήταν απογοητευμένοι για τον απελευθερωτή που τους απογοήτευσε και άλλοι από τα θαύματα που δεν τους αφορούσαν?

Ποιος ανάγκασε , παραπλάνησε, χειραγώγησε , τα πλήθη να ωρύονται για τον σταύρωση ενός ανθρώπου τότε, ποιος κάνει το ίδιο τώρα, με το αίμα να ρέει όλο και περισσότερο ?

Και αν τα ρωτήσει αυτά τα πλήθη, όλους μαζί, θα αλαλάξουν κάποιο σύνθημα, κάποιο όνομα, κάποιο σκοπό, και αν τους ρωτήσεις έναν έναν, θα σου πουν, "αφού το κάνει ο διπλανός μου, το κάνω και γω" , η πάλι, " μην ζητάς εμένα την ευθύνη. Εγώ φταίω? Tι είμαι εγώ?"

Βλέπουμε σκηνές λιθοβολισμού, και πλήθη που κοιτούν η ακόμα και συμμετέχουν με τον ίδιο...ενθουσιασμό, όπως τότε που σταυρώσαν τον Χριστό.

Ένα από τα μηνύματα του ήταν ότι, είναι μέσα σε κάθε έναν από μας, αλλά σκεφτόμαστε πάντα την θεική του πλευρά μέσα μας . Σκεφτόμαστε την πνευματική ανύψωση, την καλλιέργεια της ψυχής, την εσωτερική δύναμη, αλλά ξεχνάμε την ανθρώπινη φύση του, τον εξευτελισμό και την σταύρωση.
Δεν αισθανόμαστε αυτή την ταύτιση του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, με τον Θεάνθρωπο, αν και το είπε στα διδάγματα του.
Οι Άθεοι έχουν να πουν και λένε πολλά για να αναιρέσουν την πίστη. Έχουν στοιχεία, βιβλιογραφία, εξηγήσεις σε κάθε τομέα των επιστημών, αλλά όμως οι διδαχές του Κυρίου δεν μπορούν παρά να καλλιεργούν την πανανθρώπινη αγάπη, για όσους μπορούν να δουν πέρα από τις στρεβλώσεις που δημιούργησε κάθε εξουσία κάθε φορά για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.

Τα πάθη του Χριστού, συνεχίζονται παντού στην Γη, όπως και η Ανάσταση.
Σε αυτή την ζωή, παράδεισος και κόλαση μαζί, μέχρι την τελική εξιλέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου