Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Τι έμαθα στην συγκέντρωση μεταξύ φορέων και κ.Αποστόλου.


Στο ξενοδοχείο Γαλαξίας έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση μεταξύ πολιτών , φορέων και του υπουργού κ.Αποστόλου για θέματα της περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου που σχετίζεται με τις αρμοδιότητες του και όχι μόνο.
Με πόνο ψυχής οι κάτοικοι δήλωσαν το ασφυκτικό πλαίσιο που αναγκάζονται να ζουν, με τα προβλήματα που τους έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες, οι όροι, οι νόμοι, σαν να είναι όλα ξαφνικά εναντίον τους. Ανέφεραν το  θέμα με τα βοσκοτόπια που θα πρέπει να χαρακτηριστούν επιλέξιμα και άλλα πολλά που τους ταλανίζουν.
 Πολλά και σημαντικά μάθαμε με επικεφαλίδες θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

O πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού, κ. Σαραβάνος τόνισε την ανάγκη για την κατοχύρωση στρεμμάτων όσο αφορά την αμπελουργία και την αναζωπύρωση του τομέα στην περιοχή με νέες ποικιλίες. Η νομοθεσία παρόλα αυτά, στραγγαλίζει κάθε τέτοια προσπάθεια.
 Για τα προβλήματα των αδειών στους σταυλικούς χώρους όπως και άλλα σε σχέση με αυτά, εξήγησε η κ.Σφυρίδη,
 ενώ για άλλη μια φορά ο πρόεδρος των Λατόμων, προσπάθησε να εξηγήσει τα αδιέξοδα που έχουν περιέλθει οι λατόμοι .

 Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, τόνισε την ανάγκη για την πιστοποίηση του κρέατος της περιοχής, και οι υπεύθυνοι για τις αποζημιώσεις, εξέθεσαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τον στενό χρονικό ορίζοντα που τους ζητήθηκε για την καταβολή των απαραίτητων εγγράφων.
 Η κ.Μπερέτη και ο κ. Μπινιάρης από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος , μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ΑΠΕ, και βρήκαν έναν σύμμαχο στα συμφέροντα των κατοίκων αλλά και της περιοχής.
 Ο πρόεδρος των μελισσοκόμων, κ.Παντελής, μίλησε για την ανάγκη πιστοποίησης του μελιού της νότιας Εύβοιας και συζήτησαν τον τρόπο για να πλησιάσουν περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

 Στην συνάντηση με τον κ.Κανακάρη για το θέμα του δεύτερου δημοτικού, μάθαμε ότι οι εργασίες ανέγερσης θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα αστυνόμευσης και την άμεση ανάγκη για στήριξη του αστυνομικού τμήματος Καρύστου, ενώ ο κ.Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις επαφές του και στην Λαμία και σε άλλες υπηρεσίες για αυτό το θέμα.
 Στην συνάντηση με τον Τουριστικό Σύλλογο αναφέρθηκε το θέμα της ανάγκης να επιστραφεί στην δικαιοδοσία των δήμων τα λιμάνια . Ο κ. Κουλιάτσης περιέγραψε τους κινδύνους από την δημιουργία πύλης εισόδου στο λιμάνι της Καρύστου, ενώ αναφέρθηκε η ανάγκη της στήριξης του τουρισμού και την δημιουργία καταδυτικού πάρκου μεταξύ άλλων.
Επίσης πολλά σημαντικά βήματα έχουν γίνει, αλλά και πρέπει να γίνουν για το ελληνικό πρωινό.
Ο κ. Λαγόνικος είπε μια σύνοψη θα λέγαμε της παρουσίασης του αλιευτικού τουρισμού στην πρόσφατη έκθεση, και άλλα θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος.

 Παρόν σε όλες τις συγκεντρώσεις ήταν και ο Δήμαρχος, κ.Λευτέρης Ραβιόλος, όπως και ο επικεφαλής του "Αλλιώς" κ.Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, και η περιφερειακή σύμβουλος, κ.Σοφία Τσολάκη.
Σε όλες τις συναντήσεις υπήρχε ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης προς την ίδια κατεύθυνση σε κάθε θέμα.
Οι συναντήσεις τελείωσαν με τον κ.Μίχα, αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου.

Ο κ. Αποστόλου πιστεύω, μίλησε πολύ ειλικρινά σε όλους χωρίς ούτε να ωραιοποιεί, ούτε να τάζει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.
Το συμπέρασμα είναι ότι  αν δεν ενωθούν οι επαγγελματίες με γνώμονα το κοινό συμφέρον, με τεχνογνωσία και  με άνοιγμα στον 21 αιώνα, χωρίς να αναπολούμε τις ευκολίες προηγούμενων εποχών, η να ψάχνουμε να τις βρίσκουμε σε λύσεις σειρήνες όπως ΑΠΕ,  δεν θα πετύχουμε ποτέ τίποτα.
Η μόνη ελπίδα που αποκόμισα από όλες τις συναντήσεις, είναι ότι είδα νέους ανθρώπους, με όνειρα για το μέλλον μέσα από το επάγγελμα τους, όπως και την πραγματική διάθεση συνεργασίας για να τα πετύχουν.4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα είχε δει τον εαυτό του υπουργό...Με το ιδιοκτησιακό τι θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Και να συμπληρώσω ότι η συμμετοχή των νέων ανθρώπων και επαγγελματιών, που καίρια επισημαίνεις, μας επιτρέπει να ελπίζουμε

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ο Αποστόλου λόγω της αριστερής του καταγωγής εξισορροπεί την ασυδοσία, όπου υπάρχει, των εταιριών αιολικής ενέργειας, τους φρενάρει, ελπίζω

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

Δημοσίευση σχολίου