Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νοσοκομείου Καρύστου και ένα μισό ΕΚΑΒ!

Ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί αυτή την εποχή, λόγω της αναμενόμενης αύξησης πληθυσμού λόγω καλοκαιριού και όχι μόνο, είναι οι ακάλυπτες βάρδιες του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καρύστου.

Στην αιμοδοσία και ενώ περίμενα να γεμίσει το σακουλάκι έπιασα κουβέντα με έναν οδηγό ΕΚΑΒ επισκέπτη  στην πόλη μας, (όχι εργαζόμενο εδώ για να μην έχουμε παρανοήσεις) και μου είπε ότι χρειάζονται άλλοι τόσοι, δηλαδή 4 με πέντε άτομα για να είναι καλυμμένες οι βάρδιες, αλλά και ότι ενώ ήταν να έρθουν δυο άτομα, τελικά ήρθε ένας.

Να πούμε ότι το Νοσοκομείο μας παρέχει δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο και δωρεάν τροφή.

Όταν τον ρώτησα το τι μπορούμε να κάνουμε η απάντηση ήταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα δημάρχου και έκανε απανωτές ενοχλήσεις στο ΕΚΑΒ μέχρι τώρα πια να είναι επιτέλους στελεχωμένος ο σταθμός στην περιοχή.
Βέβαια, συνέχισε, πέθανε και ένας άνθρωπος εν τω μεταξύ.

Και σας ρωτώ, τι λύσεις έχουμε μπροστά μας πριν πεθάνει κάποιος ?
Πάντως αυτό με τις ενοχλήσεις  μου άρεσε πολύ , όπως δεν μου άρεσε καθόλου που αν και είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πάνε ούτε για ένα μήνα η δύο, να καλύψουν τα μέρη που έχουν ανάγκη.

Όμως σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βοηθούν στην κάλυψη των κενών, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ τώρα πια.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αυτα που λετε κ, Κολια ειναι ανυποστατα διοτι εγινε κοινοποιηση απο την υπηρεσια ΕΚΑΒ Καρυστου προς τον Δημαρχο Καρυστου οτι η Νοσηλευτικη υπηρεσια δεν συνδραμει στην ενισχυση και βοηθεια του ΕΚΑΒ Καρυστου Αυτη η κοινοποιηση εγινε προ διμηνου, Το προβλημα ενταθηκε τωρα γιατι αρνειται η νοσηλευτικη να συνδραμει.
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Καλημέρα. Αυτά που λέω κύριε, είναι ακριβώς όπως είναι με διασταυρωμένα στοιχεία μετά την κουβέντα με τον εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ. και μιλάμε για οδηγούς ΕΚΑΒ και τίποτα πάρα πέρα. το αν συνδράμουν οι υπολοιποι υπάλληλοι σαν πλήρωμα ΕΚΑΒ είναι άλλη υπόθεση και αφορά άλλους κλάδους. Αλλιώς θα τους λέγαμε ΕΚΑΒ. Από όσο έχω διαβάσει τις υποχρεώσεις των αιρετών δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο δήμαρχος μπορεί να διατάξει η να επιτάξει νοσηλευτές για εργασία που δεν είναι η αρμοδιότητα τους .Αυτό θα γινόταν μόνο με την προσωπική τους απόφαση και τίποτα άλλο. Τώρα αν δεν συνδραμουν, κάποιο λόγο θα έχουν . Δεν τους έχω ρωτήσει το γιατί αλλά υποθέτω ευλόγως ότι πρώτον δεν περισσεύουν, δεύτερον είναι εκτός αρμοδιότητας και εκπαίδευσης και μπορεί να βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση αν γίνει κάτι,.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!