Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Νοσοκομείου Καρύστου και ένα μισό ΕΚΑΒ!

Ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί αυτή την εποχή, λόγω της αναμενόμενης αύξησης πληθυσμού λόγω καλοκαιριού και όχι μόνο, είναι οι ακάλυπτες βάρδιες του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καρύστου.

Στην αιμοδοσία και ενώ περίμενα να γεμίσει το σακουλάκι έπιασα κουβέντα με έναν οδηγό ΕΚΑΒ επισκέπτη  στην πόλη μας, (όχι εργαζόμενο εδώ για να μην έχουμε παρανοήσεις) και μου είπε ότι χρειάζονται άλλοι τόσοι, δηλαδή 4 με πέντε άτομα για να είναι καλυμμένες οι βάρδιες, αλλά και ότι ενώ ήταν να έρθουν δυο άτομα, τελικά ήρθε ένας.

Να πούμε ότι το Νοσοκομείο μας παρέχει δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο και δωρεάν τροφή.

Όταν τον ρώτησα το τι μπορούμε να κάνουμε η απάντηση ήταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα δημάρχου και έκανε απανωτές ενοχλήσεις στο ΕΚΑΒ μέχρι τώρα πια να είναι επιτέλους στελεχωμένος ο σταθμός στην περιοχή.
Βέβαια, συνέχισε, πέθανε και ένας άνθρωπος εν τω μεταξύ.

Και σας ρωτώ, τι λύσεις έχουμε μπροστά μας πριν πεθάνει κάποιος ?
Πάντως αυτό με τις ενοχλήσεις  μου άρεσε πολύ , όπως δεν μου άρεσε καθόλου που αν και είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πάνε ούτε για ένα μήνα η δύο, να καλύψουν τα μέρη που έχουν ανάγκη.

Όμως σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βοηθούν στην κάλυψη των κενών, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ τώρα πια.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτα που λετε κ, Κολια ειναι ανυποστατα διοτι εγινε κοινοποιηση απο την υπηρεσια ΕΚΑΒ Καρυστου προς τον Δημαρχο Καρυστου οτι η Νοσηλευτικη υπηρεσια δεν συνδραμει στην ενισχυση και βοηθεια του ΕΚΑΒ Καρυστου Αυτη η κοινοποιηση εγινε προ διμηνου, Το προβλημα ενταθηκε τωρα γιατι αρνειται η νοσηλευτικη να συνδραμει.

sofiascomments είπε...

Καλημέρα. Αυτά που λέω κύριε, είναι ακριβώς όπως είναι με διασταυρωμένα στοιχεία μετά την κουβέντα με τον εργαζόμενο στο ΕΚΑΒ. και μιλάμε για οδηγούς ΕΚΑΒ και τίποτα πάρα πέρα. το αν συνδράμουν οι υπολοιποι υπάλληλοι σαν πλήρωμα ΕΚΑΒ είναι άλλη υπόθεση και αφορά άλλους κλάδους. Αλλιώς θα τους λέγαμε ΕΚΑΒ. Από όσο έχω διαβάσει τις υποχρεώσεις των αιρετών δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο δήμαρχος μπορεί να διατάξει η να επιτάξει νοσηλευτές για εργασία που δεν είναι η αρμοδιότητα τους .Αυτό θα γινόταν μόνο με την προσωπική τους απόφαση και τίποτα άλλο. Τώρα αν δεν συνδραμουν, κάποιο λόγο θα έχουν . Δεν τους έχω ρωτήσει το γιατί αλλά υποθέτω ευλόγως ότι πρώτον δεν περισσεύουν, δεύτερον είναι εκτός αρμοδιότητας και εκπαίδευσης και μπορεί να βρεθούν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση αν γίνει κάτι,.

Δημοσίευση σχολίου