Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ- Ιστορικό -δράσεις.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Το «Χορευτικό τμήμα Μαρμαρίου»  ιδρύθηκε το Μάρτη του 2003 με την πρωτοβουλία της τότε Δημοτικής Αρχής και στεγάζεται στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου της τοπικής κοινότητας Μαρμαρίου.
Ο σκοπός της λειτουργίας είναι η διάσωση της τοπικής παράδοσης, η μάθηση των ηθών και εθίμων της ελληνικής μας κληρονομιάς και η ενασχόληση των μικρών και των μεγάλων με τον πολιτισμό.
Χοροδιδάσκαλος του παραδοσιακού χορού είναι η κα Αναστασία Μπουρνού -  Αστήθα.
Το χορευτικό τμήμα σήμερα απαριθμεί 100 μέλη ηλικίας  3 ετών και άνω και λειτουργούν τμήματα, Προνήπιου – Νηπίου,  Δημοτικού - Γυμνασίου, Ενηλίκων  (αρχαρίων και προχωρημένων). Το τμήμα Ενηλίκων αποτελείται από άντρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
Το χορευτικό πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκδηλώσεις.
Ξεκινά από τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, συμμετέχει στο τοπικό καρναβάλι, διοργανώνει και συμμετέχει στο «Πανευβοϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών», συμμετέχει ενεργά στην αναβίωση του εθίμου του Κλείδωνα κάθε Ιούνη  και τελειώνει τον Αύγουστο  με την τελική του παράσταση, δείχνοντας έτσι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται όλο το χρόνο.
Χρώματα Ελλάδας, Το ταξίδι του Καπετάν Νικόλα, Ο γάμος της Μαρίνας και του Μανωλιού, Αυγουστιάτικο Φεγγάρι, Σαν να μην πέρασε μια μέρα, 4 εποχές, Λαμπερή Χοροθύελλα και Χριστούγεννα στην Ελλάδα, είναι μερικοί από τους τίτλους που έχουμε δώσει σε παραστάσεις μας.

Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας και της Πανευβοϊκής Ομοσπονδίας όπου συμμετέχει και σε όλες τους τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ :

·         2005  το χορευτικό συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ελιάς στο Γκάζι στην περιοχή της  Αθήνας. Εκεί έδωσαν μια σπουδαία εμφάνιση και από τότε μέχρι και σήμερα εμφανιζόμαστε σε αρκετές εκδηλώσεις .

·         2006 εμφανιστήκαμε στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, σε εκδήλωση της UNESCO .

·         2007 συμμετείχαμε  στη γιορτή της 25ης Μαρτίου στην Ελληνογαλλική Κοινότητα του Montpellier της Γαλλίας όπου το χορευτικό μας, έδωσε μια εξαιρετική  παράσταση στην αίθουσα της Μελίνας Μερκούρη ενθουσιάζοντας το γαλλικό κοινό της πόλης παρουσιάζοντας χορούς από Ανατολική Ρωμυλία και ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Λαϊκό τραγούδι. (Δείτε εικόνα)·         2009  συμμετείχαμε  σε εκδήλωση της UNESCO στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

·         Τον Σεπτέμβρη του 2012 συμμετείχε στο «3ο Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών» που έγινε στην Πάτμο, όπου παρουσίασε με καμάρι τους τοπικούς μας χορούς συνοδευόμενο από την τοπική μας ορχήστρα. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή αυτή βραδιά η οποία σφραγίστηκε  με το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών.


·         Τον Δεκέμβρη του  2013  χορέψαμε στα   Τρίκαλα στον  «Μύλο των Ξωτικών» 

Εδώ έχουμε άλλη μια φωτογραφία από το «Πανευβοΐκό Φεστιβάλ Κύμης»

Επίσης έχουμε συμμετάσχει και στην «Κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας»  στην Χαλκίδα.
 
Οι ομάδες του χορευτικού μας έχουν παρουσιαστεί σε Ελληλογαλλικές και Ελληλορουμανικές βραδιές που έχουν πραγματοποιηθεί  στο Μαρμάρι.

Κύριο μέλημα μας, η μεταφορά των ηθών και εθίμων της χώρας μας στην νέα γενιά!

(Η σημερινή μας ομάδα μικροί-μεγάλοι)
Ευχαριστούμε το χορευτικό Μαρμαρίου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για να μάθουμε όλοι καλύτερα τα χορευτικά μας τμήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου