Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Καρύστου‏

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,
Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Καρύστου.

Η δήλωση στοιχείων ζωικού κεφαλαίου για το 2015, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγεί σε νέα ταλαιπωρία και τους κτηνοτρόφους της Καρύστου, όπως διαπιστώθηκε σε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Νότια Εύβοια.
Όπως ενημερωθήκαμε, στους κτηνοτρόφους της περιοχής δεν έχουν καταβληθεί:
Η ενίσχυση του άρθρου 68 για τα αιγοπρόβατα, η επιστροφή του ΦΠΑ, η ενιαία ενίσχυση παρελθόντων ετών, τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης, η 2η δόση του ειδικού φόρου πετρελαίου, ενώ ζητείται να καταβάλλουν στην Ένωση χαράτσι για τη δήλωση των στοιχείων του ζωικού κεφαλαίου για το 2015.
Το ΚΚΕ ζητάει την άμεση καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους και την κατάργηση της φορολογίας του 13% από το πρώτο ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που επέβαλλε η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, να μην πληρώσουν ούτε ευρώ για τη συμπλήρωση και κατάθεση των δικαιολογητικών της δήλωσης των στοιχείων του ζωικού κεφαλαίου.

Ο εμβολιασμός των ζώων για το μελιταίο πυρετό να γίνει, δωρεάν, από την κτηνιατρική υπηρεσία του δημοσίου. Και τέλος να εξεταστεί η δημιουργία  Γαλακτοκομικής Σχολής στο ΙΕΚ Καρύστου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της Καρύστου;

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Διαμάντω Μανωλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου