Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Καρύστου‏

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,
Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Καρύστου.

Η δήλωση στοιχείων ζωικού κεφαλαίου για το 2015, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγεί σε νέα ταλαιπωρία και τους κτηνοτρόφους της Καρύστου, όπως διαπιστώθηκε σε περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Νότια Εύβοια.
Όπως ενημερωθήκαμε, στους κτηνοτρόφους της περιοχής δεν έχουν καταβληθεί:
Η ενίσχυση του άρθρου 68 για τα αιγοπρόβατα, η επιστροφή του ΦΠΑ, η ενιαία ενίσχυση παρελθόντων ετών, τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης, η 2η δόση του ειδικού φόρου πετρελαίου, ενώ ζητείται να καταβάλλουν στην Ένωση χαράτσι για τη δήλωση των στοιχείων του ζωικού κεφαλαίου για το 2015.
Το ΚΚΕ ζητάει την άμεση καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους και την κατάργηση της φορολογίας του 13% από το πρώτο ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που επέβαλλε η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, να μην πληρώσουν ούτε ευρώ για τη συμπλήρωση και κατάθεση των δικαιολογητικών της δήλωσης των στοιχείων του ζωικού κεφαλαίου.

Ο εμβολιασμός των ζώων για το μελιταίο πυρετό να γίνει, δωρεάν, από την κτηνιατρική υπηρεσία του δημοσίου. Και τέλος να εξεταστεί η δημιουργία  Γαλακτοκομικής Σχολής στο ΙΕΚ Καρύστου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της Καρύστου;

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Διαμάντω Μανωλάκου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!