Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Λίγες ερωτήσεις για τον Δήμαρχο Καρύστου, κ.Λευτέρη Ραβιόλο, από το..blog μας.


Τι αποκομίσατε από το ταξίδι σας στις Βρυξέλλες ?

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία! Πάνω από 50 δήμαρχοι συμμετείχαμε στο σεμινάριο κοινωνική επιχειρηματικότητα στη τοπική αυτοδιοίκηση. Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω σκέψεις και προβληματισμούς με τους συναδέλφους μου και παράλληλα να ενημερωθώ για τις πολιτικές της  ευρωπαϊκής ένωσης σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι ευκαιρίες για βιώσιμη τοπική ανάπτυξη είναι αρκετές και οφείλουμε ως δημοτική αρχή να τις ανακαλύψουμε και να τις αναδείξουμε. Έχω αποφασίσει άλλωστε πως η νέα δημοτική αρχή δεν θα κλειστεί στο καβούκι της. Θα κοιτάξουμε μέσα από αμοιβαίες επωφελείς συνεργασίες να πάμε τον τόπο μας μπροστά.Θα συμμετάσχει ο Δήμος στο let's do it?

Η απάντηση είναι προφανής. Φυσικά και ναι. Η προστασία του περιβάλλοντος άλλωστε ανήκει  στις βασικές μας προτεραιότητες. Δεν μπορούμε να μιλάμε όμως για προστασία του περιβάλλοντος χωρίς την εθελοντική συμμετοχή των πολιτών. Γνωρίζουμε πως ο Δήμος μόνος του δεν μπορεί να καταφέρει και πολλά. Για αυτό και στηρίζουμε ουσιαστικά  τέτοιες ενέργειες.

Πότε θα αρχίσει η οδόστρωση στο Μαρμάρι_?

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το δίκτυο αποχέτευσης που περνά τώρα. Θέλω να σας πω όμως πως πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε δημόσια το πλάνο μας για τα τεχνικά έργα για την περίοδο 2015-2019 για όλο το δήμο . Θα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που η ολοκλήρωση του θα αλλάξει την όψη της πόλης.

Πότε θα αρχίσουν ξανά οι εργασίες για το Δεύτερο Δημοτικό?

Άμεσα! Είναι ένα έργο που το κοιτάμε με πολύ προσοχή γιατί το έχει ανάγκη και το περιμένει η τοπική μας κοινωνία. Υπήρχαν  κάποια διαδικαστικά προβλήματα τα οποία έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό. Υπολογίζουμε μετά το Πάσχα να ξεκινήσει και πάλι το έργο. Είμαστε σε συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους πιέζοντας ώστε πολύ γρήγορα να είμαστε σε θέση να δώσουμε στους πολίτες ένα τόσο σημαντικό έργο.

Τι πρόοδο έχουμε όσο αφορά τα φίλτρα στις δεξαμενές νερού?

Βρισκόμαστε στη φάση του προγραμματισμού. Οι υποδομές της παροχής ύδρευσης αποτελούν ίσως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της πόλης μας. Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο. Σύντομα θα προβούμε σε ανακοινώσεις.

Πως είναι οι πρώτοι μήνες στα νέα σας καθήκοντα;

Η θέση του δημάρχου έχει πολλές ευθύνες. Καθημερινά θα πρέπει να βρίσκεσαι σε εγρήγορση για αντιμετωπίσεις από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο θέμα. Δεν με απασχολεί όμως. Η ευχαρίστηση όταν λύνεις ένα θέμα που λαμβάνεις από τους συμπολίτες  σου είναι τεράστια. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για να είμαστε δίπλα στο πολίτη. Έχουμε ακόμα να κάνουμε όμως πολλά. Άλλωστε έχουμε δεσμευθεί πως στη τέλος ο τόπος μας θα είναι καλύτερος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο δημαρχος θα πρεπει να φτιαξει πρωτα τους δρομους γιατι σπασαμε τα αυτοκινητα μας απαραδεκτο!!!!

Δημοσίευση σχολίου